topher 27.01.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 wtam,u nas jesteśmy na etapie uzyskiwania pozwolenia na budowe.powoli to idzie ale juz chyba taka nasza rzeczywistość jest.pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topher 29.01.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 witam, próbowałem odpisać wcześniej ale z niewiadomych mi przyczyn mój post sie nie ukazał. mój etap prac to "roboty papierkowe". około maja jak dobrze pójdzie zaczynam. pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topher 29.01.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 no teraz to obydwa widze.ach ta technika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola01 30.01.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Witam całą grupę. Ja też załatwiam jeszcze pozwolenie na budowę, którą myślę zacząć wczesną wiosną. Mój architekt obiecał mi, że pozwolenie będę mieć w marcu. Ja buduje swój dom z maxa + styropian, fundamenty z bloczków betonowych. Do tej pory kupiłam pustaki maxy i U-220 na ścianki działowe, cegły pełne na kominy, bloczki betonowe, cement i stal. Zastanawiam się jeszcze nad dachówką cementowa z Braasa. Bo w hurtowni powiedzieli mi, że na wiosne będzie na pewno droższa. Ciekawa jestem czy wy juz kupowaliście jakies materiały i w jakich cenach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola01 30.01.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Witam całą grupę. Ja też załatwiam jeszcze pozwolenie na budowę, którą myślę zacząć wczesną wiosną. Mój architekt obiecał mi, że pozwolenie będę mieć w marcu. Ja buduje swój dom z maxa + styropian, fundamenty z bloczków betonowych. Do tej pory kupiłam pustaki maxy i U-220 na ścianki działowe, cegły pełne na kominy, bloczki betonowe, cement i stal. Zastanawiam się jeszcze nad dachówką cementowa z Braasa. Bo w hurtowni powiedzieli mi, że na wiosne będzie na pewno droższa. Ciekawa jestem czy wy juz kupowaliście jakies materiały i w jakich cenach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 30.01.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Jak czytam Wasze posty, to się stresuję, bo my mamy zamiar wiosną zacząć ściany (fundamenty już są), ale jeszcze nie mamy ani ekipy, ani materiałów, ani kredytu. Mój mąż uważa, że ze wszystkim zdąży, a im on jest spokojniejszy, tym bardziej mnie podnosi się ciśnienie. Mariola, a jaką dachówkę Braasa będziesz kupować, masz już wybraną? My się wahamy między ceramiką a d. cementową (właśnie Braasa). Będziemy szukać ładnego brązu, musimy mieć dach ciemny, bo dom stać będzie przy lesie, więc szybko zacznie się brudzić. Wiadomo, że czyścić tak czy tak trzeba, ale może na ciemnym nie będzie tak szybko widać zmian... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 30.01.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Mariola, jeszcze o Twoim domku, bo właśnie obejrzałam. Myślę, że na Twoją rodzinkę to wybrałaś akurat. Dom nie jest wcale ogromny (z pewnością przez te garaże wydaje się dużo większy), a na Wasze potrzeby optymalny. I też jest ładny. Ciekawa jestem, na jaką elewację się zdecydujesz, bo na stronie MTM są trzy rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 31.01.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 U mnie póki co starania o pozwolenie na budowę(ponoć będe mógł zacząć w maju) Ale zobaczymy, czy urzędaski się wyrobią. Właśnie dzisiaj zakupiłem materiał na ściany(PTH44) i cierpliwie czekam do maja. Ekipa budowlańców jest w pogotowiu gdyby można zacząć wcześniej;-) Chłpcy sa sprawdzeni i maja robić domek od fundamentów po dach. Tak więc póki co czekanie. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 01.02.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Czy śnieg Was przysypał i śpicie jak zimowe misie? Pozdrawiam i informuję, że już w kwietniu ma być 25 stopni, w czerwcu upały, a w ogóle lato suche. Pobudka! Kwiecień już za dwa miesiące!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 04.02.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 . Ja się wprawdzie oddalam nieco od Gór Świętokrzyskich ku Jasnej Górze (Włoszczowa), Pozdrawiam W stronę Włoszczowej?? Ja też w tym kierunku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 04.02.2005 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 W stronę Włoszczowej?? Ja też w tym kierunku! No to świetnie, mogę wpadać na inspekcję po drodze, bo ja do samej Włoszczowy będę jeździć na swoją budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 04.02.2005 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 KaeR, to jeszcze ja.Myślałam, że Ty w okolice Masłowa emigrujesz, bo pisałeś(aś) o samolotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 05.02.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 KaeR, to jeszcze ja. Myślałam, że Ty w okolice Masłowa emigrujesz, bo pisałeś(aś) o samolotach. Ja jestem trochę tak w bok od Włoszczowej, Radków to moja gmina a samoloty to nie wiem ale chyba jakisik korytarz abo co bo latają i latają po moim niebie....... Tak swoją drogą to właśnie po drodze do Włoszczowej spotkaliśmy identyczny domek jak nasz (też w budowie ) ale jeszcze inwestorów nie namierzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 05.02.2005 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 KaeR, to będziemy w jednym powiecie. A z jakiego biura macie projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 06.02.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Z muratora , to ten : http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=25, Na dzień dzisiejsz stan surowy otwarty, i mam taką nadzieję że w tym roku będzie zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 06.02.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Witam po tygodniowej niebytnosci na forumMam pytanie do Was czy ktoś może mi podać namiary na tanie drzewo na więźbę w naszym regionie kompletuje materiały przed startem wiosennym będe wdzięczny za adresy ,zdaje sobie sprawę że nasza grupka jest dość mała może ktoś z was już rozgryzał ten temat w bierzącym okresie.Pozostała mi tylko ta pozycja zakupowa do skompletowania materiałów na stan surowy zamkniętyJezeli ktoś z was planuje zakup Braasa dachówki celtyckiej to mogę dołaczyć zamówienie do mojego cena napewno zadawalajaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 06.02.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Witam po tygodniowej niebytnosci na forum Mam pytanie do Was czy ktoś może mi podać namiary na tanie drzewo na więźbę w naszym regionie kompletuje materiały przed startem wiosennym będe wdzięczny za adresy ,zdaje sobie sprawę że nasza grupka jest dość mała może ktoś z was już rozgryzał ten temat w bierzącym okresie. Pozostała mi tylko ta pozycja zakupowa do skompletowania materiałów na stan surowy zamknięty Jezeli ktoś z was planuje zakup Braasa dachówki celtyckiej to mogę dołaczyć zamówienie do mojego cena napewno zadawalajaca My kupowaliśmy w lesie ( no u leśniczego ) i kloce zawoziliśmy do tartaku, drzewa było na więźbę i deski na częściowe deskowanie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 06.02.2005 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Z muratora , to ten : http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=25, Na dzień dzisiejsz stan surowy otwarty, i mam taką nadzieję że w tym roku będzie zamknięty Ja też na początku myślałam ciepło o tym domku, ale w końcu dałam się przekonać na dom z poddaszem i szukałam wśród takich. Projekt naprawdę wygląda na 102. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 07.02.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Stander, macie już adaptacje projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 07.02.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Stander, macie już adaptacje projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts