jarek244 06.02.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Oj cisza jak makiem zasiał u nas:-(Orientujecie się się może ile kosztuje 1m2 wybudowania domu pod klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 06.02.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Wiesz, zależy do czego Ci potrzebny ten koszt.... Ja do kosztorysu dla potrzeb kredytu miałem ok.2150 zł. - w zeszlym roku. Paniw banku powiedziała że koszt poniżej 2100 jest nierealny i bank takiego nie przyjmie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 06.02.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Plamiak interesuje mnie 1m2 samej robocizny. Za mój dom otrzymałem oferty od 45000 do 60000 za całóść na gotowo, ale podkreślę sama robocizna, jest ewentualność z materaiłem na całość lub poszczegóglne etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 06.02.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Moje koszty z roku 2008 - a wlaściwie te które pamętam: murarka - 3 tys za kondygnację,stropy po 2 tys, dach (więźba+krycie)- 14 tys, tynki CW -7 tys, elewacja z ociepleniem (robocizna+materiał) - 14 tys. wlewek nie pamiętam, okna wszystkie - 12 tys (okna+montaż). Wszystko pozostałe zrobiłem sam - krwi mojej nie liczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 07.02.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Moje koszty z roku 2008 - a wlaściwie te które pamętam: murarka - 3 tys za kondygnację,stropy po 2 tys, dach (więźba+krycie)- 14 tys, tynki CW -7 tys, elewacja z ociepleniem (robocizna+materiał) - 14 tys. wlewek nie pamiętam, okna wszystkie - 12 tys (okna+montaż). Wszystko pozostałe zrobiłem sam - krwi mojej nie liczyłem. Dzięki za info, jakiś ogląd mam patrząc na Twoje ceny Plamiak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hani 1313 12.02.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 A u nas dalej cisza.jarek244 wydaje mi się że ta cena za samą "robocizną" na gotowo jest raczej OK.Zobaczymy co na to doświadczeni z FM powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris.p 12.02.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witam grupę budujących w województwie świętokrzyskim:):) ja startuję prawdopodobnie w kwietniu w Kielcach:) Będę tu pewnie zaglądał i zdawał relację Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 13.02.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 No to my będziemy dopingować! Jak sobie przypomnę to wszystko... Jest na forum kilka osób z samych Kielc, niestety rzadko wpadają - zawsze mogliby coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chagall 18.02.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam, budujemy Z84 studia Z500 w okolicy Starachowic - co prawda niedaleko za miedzą mazowieckie, ale my jeszcze świętokrzyskie:) Pozdrowienia dla GRUPY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 18.02.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Dziękuję za pozdrowienia w imieniu GRUPY - rownież TY do niej należysz. Co prawda jakoś ona mało aktywna, ale w razie potrzeby - pomożemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
22kika22 21.02.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Ponieważ juz coraz blizej wiosna mam pytanie odnosnie sklepów z wszelkimi materiałam budowlanymi z okolicy. Które z nich polecacie ze wzgledu na cene, a których lepiej unikac.Ja dopiero startuje, wiec nie mogę sie podzielic swoimi doswiadczeniem. Z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 21.02.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Okolica - to pojęcie względne.... Najważniejsze to mieć rozeznanie w cenach, i to też najlepiej zapytać o taka ilość jaką potrzebujemy - przy dużym zamówieniu można liczyć na upusty. Ja materiały na stan surowy kupowałem na miejscu, osprzęt instalacyjny i hydrauliczny przez internet, dużo wykończeniówki (żyrandole, karnisze,panele, drobne narzędzia) w Casoramie. Kable i rury miedziane na miejscu.Podstawa to mieć rozeznanie w cenach - spinki do podłogówki kupiłem w necie 3 razy taniej niż na miejscu, rur Wavina nie znalazłem w żadnej lokalnej hurtowni.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
22kika22 24.02.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Okolica - to pojęcie względne.... Okolica, to oczywiscie Kielce. Co do upustów to wiadomo, im wiekszy zakup tym wiekszy upust. A mozesz mi polecic jeszcze jakies sprawdzone sklepy internetowe. Tylko nie wiem, czy nie trzeba na pw, bo chyba nie wolno reklamowac na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 24.02.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witaj, wysłałem na PW . Życzę powodzenia i trafnych decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKJMKJ 26.02.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Witaj, wysłałem na PW . Życzę powodzenia i trafnych decyzji. Witam ,ja też poproszę na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 27.02.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Cześć, wyslałem na PW, zapraszam też do wymiany doświadczeń na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela111 02.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 hejka Mamy problem z wyborem dachówki ceramicznej. Jaką polecacie i gdzie ją kupić (Kielce i okolice) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 03.03.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Witaj, no ja mam blachę, to nie pomogę. Nie kojarzę czy ktoś z forumowiczów wspominał o sprzedawcach dachówki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 09.03.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 hejka Mamy problem z wyborem dachówki ceramicznej. Jaką polecacie i gdzie ją kupić (Kielce i okolice) ?? Wiem że dobre ceny były swego czasu w Melle na 1-ego Maja w Kielcach, tam spróbuj zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deze 12.03.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 WitamEkipa budowlańców aż się rwie do otwarcia sezonu,nie wiem czy zaczynać,czy tez poczekać.Ława zalana w tamtym roku,teraz chcę ciągnąć z bloczków.Prognoza długoterminowa nie przewiduje nocnych przymrozków do 20 marca,temperatura będzie oscylować w granicach 7 w dzień i 0 w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts