Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Świętokrzyska

the_anonim

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie:

czy ktoś z was wie coś na temat firmy stolarskiej z Miąsowy?Nazywają się Babiarz.Miał już ktoś do czynienia z tą firmą?

Kurczę, mieszkam w pobliżu, ale jakoś o nich nie słyszalem... Ja drewno brałem z tartaku w Mniszku, cieślę również tam polecili i jestem zadowolony.

• 3 weeks później...

Na budowie, albo w ogrodzie! Właśnie zerwałem ostatnie czereśnie i muszę się pochwalić zwycięstwem jakie odniosłem nad szpakami! NIe strach, nie reklamówki wiązane do gałęzi, a ..... odgłosy drapieżników puszczane z telefonu!!!

Wielokrotnie przejeżdżałem obok Okęcia i tam zawsze słychać te same odgłosy, widocznie ptactwo się nie przyzwyczaiło... postanowilem spróbować i udało się!

Na budowie, albo w ogrodzie! Właśnie zerwałem ostatnie czereśnie i muszę się pochwalić zwycięstwem jakie odniosłem nad szpakami! NIe strach, nie reklamówki wiązane do gałęzi, a ..... odgłosy drapieżników puszczane z telefonu!!!

Wielokrotnie przejeżdżałem obok Okęcia i tam zawsze słychać te same odgłosy, widocznie ptactwo się nie przyzwyczaiło... postanowilem spróbować i udało się!

plamiak gratulacje pomysłu!

A co do zboirów to można pozazdrościć chyba ;-P

jarek244

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam!

Jesteśmy w trakcie budowy domu z bali drewnianych w Zagnańsku.

Wylaliśmy płytę fundamentową i budujemy właśnie ściany piwnic z bloczka.

Może ktoś zna sprawdzoną ekipę od studni głębinowych?

Nie mamy możliwości jak na razie podłączyć się do wodociągów, więc chcielibyśmy wywiercić ok. 60m żeby mieć wodę dobrej jakości.

Pozdrawiam Wszystkich!

Czy zamawialiście materiały budowlane w ogłaszającej się w allegro firmie mega1000? Chodzi o Kielce i okolice bo to jest chyba firma ogólnopolska.

Jeżeli tak to poproszę o opinię.

Czy macie jakieś sprawdzone hurtownie z materiałami budowlanymi w tym rejonie?

Na razie znalazłem producenta bloczków fundamentowych koło Skarżyska, kupiłem 2 sztuki (2.46zł/szt) i zostawiałem mojemu murarzowi do oceny. Jak zrobi testy to napiszę o wynikach.

Witam nowych budujących w naszych pięknych stronach!

Firm o których wspominacie nie znam - budowałem na południu regionu, ale mogę podpowiedzieć że zawsze warto zapytać w lokalnych hurtowniach o cenę - przy dużym zamówieniu można się targować. Kiedy ja chodzilem po hurtowniach zawsze padało pytanie o jakich ilościach mówimy.... często okazywało się że będzie taniej niż w internecie...

Witam nowych budujących w naszych pięknych stronach!

Firm o których wspominacie nie znam - budowałem na południu regionu, ale mogę podpowiedzieć że zawsze warto zapytać w lokalnych hurtowniach o cenę - przy dużym zamówieniu można się targować. Kiedy ja chodzilem po hurtowniach zawsze padało pytanie o jakich ilościach mówimy.... często okazywało się że będzie taniej niż w internecie...

No ale raczej zwykłe hurtownie nie dają cen niższych niż producent, a przy większych ilościach jest transport gratis lub nieznacznie podwyższa to koszt zamawianego materiału. Najlepiej szukać u źródła, bo im przez mniej pośredników towar się przewinie tym taniej;)

Ponawiam moje pytanie: Czy ktoś może robil studnie głębinową i może polecić jakąś ekipę?

• 3 weeks później...

Przymierzam się do zakupu kominka do domu o powierzchni ok 140m2, będzie to dodatkowe urządzenie grzewcze w okresie zimowym, w okresach przejściowych ( wiosna, jesień ) jako jedyne źródło ogrzewania.

Możecie polecić sprawdzoną ekipę która mogłaby zamontować mi taki kominek, ewentualnie punkty sprzedaży na terenie województwa.

Mieszkam ok 15 km od Kielce

Na razie znalazłem producenta bloczków fundamentowych koło Skarżyska, kupiłem 2 sztuki (2.46zł/szt) i zostawiałem mojemu murarzowi do oceny. Jak zrobi testy to napiszę o wynikach.

Po testach murarza okazało się, że bloczki są słabe. Ostatecznie kupiłem u Wasika z Orońska - otrzymały aprobatę murarza.

Przymierzam się do zakupu kominka do domu o powierzchni ok 140m2, będzie to dodatkowe urządzenie grzewcze w okresie zimowym, w okresach przejściowych ( wiosna, jesień ) jako jedyne źródło ogrzewania.

Możecie polecić sprawdzoną ekipę która mogłaby zamontować mi taki kominek, ewentualnie punkty sprzedaży na terenie województwa.

Mieszkam ok 15 km od Kielce

Coś takiego powiedziała mi osoba mieszkająca niedaleko mnie.

Kupowałam kominek w Kielcach na zagnańskiej mają dobre ceny, ekipa która zmontowała kominek w niecałe 2 dni i już drugą zimę palę bez najmniejszych problemów. Przed zrobieniem kominka osoba z firmy przyjechała zrobiła wycenę po tygodniu zamontowali.

Tel. 505-700-000

Dzwoniłem i wszystko się zgadza już umówiliśmy się na montaż na przyszły tydzień tak że napiszę czy wszystko ok.

• 2 weeks później...

Czy macie jakieś dobre doświadczenia z układającymi ogrzewanie podłogowe? Proszę o ewentualny kontakt...

Druga kwestia to stal zbrojeniowa w Kielcach i pobliżu - czy jest miejsce w którym można zrobić większe zakupy w dobrej cenie?

Ze swojej strony mogę się podzielić kontaktem do firmy wykonującej roboty ziemne i wyburzeniowe w przystępnych /moim zdaniem/ cenach.

Ja nie miałek kontaktu z firmami od ogrzewania, tzn. miałem i wystarczy... Nie znalazłem instalatora który wykonałby ogrzewanie według mojego pomysłu - kocioł na ekogroszek i tylko podłogówka wszędzie- więc sam wykonałem kotłownię i całą instalację... Kosztowało mnie to ok. 15 tyś ( w tym kocioł za 8 tyś) ceny sprzed 2 lat.