EWBUD 10.09.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Chyba tu na grupie będzie ciężko - mały ruch Ale może dużo czytających? Chętnie bym pomógł z tynkiem, ale 100 km...... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAV723 13.09.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Witam wszystkichNa początek się przedstawię RAV z Kałkowa, domek ARCHONU "dom w rododendronach P".Jestem na etapie krycia dachu, ale zbieram też oferty na okna, kto może coś napisać o takich firmach jak ABUD Ostrowiec, DAKO Starachowice, Oknomix Końskie, chodzi o jakość okien a szególnie ich montażu.pozdrawiamRAV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_krzychu 15.09.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Ja kupiłem okna: Michalski w Strawczynie. Cena o 4000 niżej niż w punktach w moim mieście, profil Veka Alphaline +.Montaż chyba ok, ale się nie znam. Szwagier budowlaniec nic złego nie zauważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 08.10.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Hej..podpowiedzcie proszę gdzie kupowaliście drzwi wejściowe (najtaniej) oraz drzwi wewnętrzne...byle nie hipermarketowe...A jakie montowaliście do kotłowni (jednocześnie zewnętrzne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 10.10.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 ja kupiłem na czas budowy w hipermarkecie najtańsze stalowe zewnętrzne za 300 z hakiem, które teraz są zmontowane pomiędzy garażem i kotłownią.Zewnętrznych docelowy jest dużo w różnych cenach i jakości. Ja mam hormanna ale chyba drugi raz bym nie załozył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 16.10.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 ja kupiłem na czas budowy w hipermarkecie najtańsze stalowe zewnętrzne za 300 z hakiem, które teraz są zmontowane pomiędzy garażem i kotłownią. Zewnętrznych docelowy jest dużo w różnych cenach i jakości. Ja mam hormanna ale chyba drugi raz bym nie załozył Dlaczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 16.10.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Jeśli ktoś może poomóc...Przymierzam się do wykończenia wnętrza, potrzebuję namiarów sprawdzonych fachowców do:malowania, karton gipspłytki, glazura,Jeśli macie kogoś sprawdzonego podeślijcie namiary, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 17.10.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Czy dom ocieplony z zewnątrz 20cm styropian + wtopiona siatka na klej i kolejna warstwa kleju powinien być przed zimą zagruntowany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 17.10.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Potrzebuję namiarów sprawdzonych fachowców do: malowania, karton gips płytki, glazura, Jeśli macie kogoś sprawdzonego podeślijcie namiary, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 17.10.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Czy dom ocieplony z zewnątrz 20cm styropian + wtopiona siatka na klej i kolejna warstwa kleju powinien być przed zimą zagruntowany??? Powinien - ale dużo ludzi tego nie robi ze wzgl. na koszty. A przed tynkiem jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 17.10.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Grunt zabezpiecza przed wchłanianiem wody w tynk.tynk + woda + mróz = gruz oczywiście przesadzam i są tacy którym nic się nie stało pomimo braku gruntu ale jeżeli mokra ściana zamarznie być może trzeba będzie położyć ponownie klej na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 18.10.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Dlaczego??? teraz dopiero spostrzegłem to pytanie.... nie będę przesądzał, zobaczymy jak przebiegnie proces reklamacji, który uruchomiłem, być może firma Hormann się zrehabilituje i nie będę miał już kłopotów z drzwiami. Opiszę szerzej sprawę po jej zakończeniu i albo ich ozłocę albo ubłocę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 21.10.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Poradźcie proszę....Czy położone teraz płytki, glazura gres wytrzymają zimę w domu bez stałego ogrzewania? Czy lepiej wstrzymać się do wiosny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 23.10.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Jeśli wewnątrz - to ja bym układał....I tak zanim przyjdą mrozy klej już zwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafstraz 28.10.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Jeśli wewnątrz - to ja bym układał....I tak zanim przyjdą mrozy klej już zwiąże. potrzebni dobrzy glazurnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 30.10.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Nie mogę polecić ŻADNEJ ekipy - no, ewentualnie dachowców. Ale im też trzeba było patrzeć na ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 30.10.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Nie mogę polecić ŻADNEJ ekipy - no, ewentualnie dachowców. Ale im też trzeba było patrzeć na ręce. No to ładnie trafiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 31.10.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 No to ładnie trafiałeś Tragedii nie było - całą wykończeniówkę (bez płytek i tynków) zrobiłem sam, wszystkie instalacje również. Z podłogówki prawie zrobiłem doktorat. Chodzi o to, że ciągle zgłaszały się jakieś ekipy które oferowały swe usługi - a ja po kilku pytaniach ich żegnałem. Faktem jest że miałem czas na budowę - zwolniłem się z pracy. Moja wiedza zdobyta głównie w internecie i tak była więcej warta niż ich doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 04.11.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Jejku czytam i czytam, że taka bieda u nas w woj. z fachowcami ..... aż strach pomyśleć jak zacznę szukac od wiosny fachowców...... strasznie mały ruch na tej naszej społeczności. tak czy inaczej pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 04.11.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Tragedii nie było - całą wykończeniówkę (bez płytek i tynków) zrobiłem sam, wszystkie instalacje również. Z podłogówki prawie zrobiłem doktorat. Chodzi o to, że ciągle zgłaszały się jakieś ekipy które oferowały swe usługi - a ja po kilku pytaniach ich żegnałem. Faktem jest że miałem czas na budowę - zwolniłem się z pracy. Moja wiedza zdobyta głównie w internecie i tak była więcej warta niż ich doświadczenie. no cóż ja zawsze twierdzę, że 80 % w budowlance to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts