stander 14.04.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Ara, Ty mogłaś sobie chociaż pooglądać te wszystkie rośliny, a mnie mąż cały czas poganiał i mówił "to za rok, to za rok" - nawet nie wiem, co ciekawego było na tych targach, bo mieliśmy wytyczoną trasę rajdu szlakiem materiałów na ściany i dach oraz systemów grzewczych. W ogóle wszystko musimy załatwiać w biegu, bo przez cały tydzień pana męża nie ma. A ja tak nie lubię w pędzie, nawet człowiek dobrze się nie przyjrzy, nie zastanowi. Jak kupujemy ciuchy, to jest to samo. "Podoba ci się? To bierz!" Tym sposobem kupiliśmy kiedyś dla mnie sweterek o dwa numery za mały. Mąż twierdził, że świetnie leży... Zgroza, jak to moje budowanie będzie wyglądało. Muszę zacząć się dokształcać w obcej mi dziedzinie budownictwa, bo szykuje mi się "inspektorowanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 15.04.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Ara, Ty mogłaś sobie chociaż pooglądać te wszystkie rośliny, a mnie mąż cały czas poganiał Ha, bo ja na Targach byłam bez męża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 19.04.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Mam pozwolenie - już za minutkę, już za momencik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 19.04.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Mam pozwolenie - już za minutkę, już za momencik . Memento!- przepis na dobry fundament: w jednej garści łopata, i garść monet - w drugiej!! A my wszyscy trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 27.04.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 U wszystkich chyba wiosenne zamieszanie, bo rzadko odwiedzany jest nasz świętokrzyski wątek. Ja mam prawdziwy kocioł. Wreszcie mogę Wam powiedzieć: sprzedaliśmy mieszkanie. Teraz nie mamy wyjścia, musimy zwiększyć obroty. Rok trzeba przemieszkać kątem u rodziny, ale trochę gotówki na początek jest. Wszystko muszę "przeflancować" na nowy grunt. Jutro się wymeldowuję z "wielkiego miasta" (łza się w oku kręci, bo to tyle lat, ale... co tam, trzeba do przodu). Pewnie najwięcej zamieszania będę miała z Neostradą (tutaj zlikwidować numer, tam założyć swój, żeby do niego przypiąć N.), jeszcze pamiętam przejścia z aktywowaniem. Ale muszę to szybko załatwić, bo inaczej będę odcięta od świata... i Muratora.W następnym tygodniu szykuję tymczasowe gniazdko (malowanie itp.), więc do zobaczenia za dwa tygodnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 01.05.2005 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Memento!- przepis na dobry fundament: w jednej garści łopata, i garść monet - w drugiej!! ara pierwsze znałem, z łąpatą się nie rozstawałem. Jak człowiek sam nie zajrzy, nie podsypie, nie odgarnie to niema. Murarze są zainteresowani tym jak najmniej, ale na tyle co umiałem dopilnowałem. Co do garści monet, to całe szczęście, że mój tata, "stary" murarz nadzorował moją ekipę i z tego co się chwalił to w każde załamanie fundamentu po grosiku wrzucił. Ja jak dojechałe, to też parę eurocentów zapodałem . No tak ale młyn. W poniedziałek już będziemy murować fundamenty z bloczków. Dam znać co i jak. stander trzymam kciuki za szybkie podłączenie do netu. Szybkie co do terminu i co do przesyłania danych. Z tego co dojrzałem na zdjęciach to też jeździcie matizem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 06.05.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 A w Grupie Świętokrzyskiej to chyba "Wiatr hula po gołoborzu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 06.05.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 No niestety nie bardzo u Nas Myślałem że ruszę pod koniec maja a tu jeszcze Starostwo doszukało się braku jedego dokumenciku i trzeba czekać Brak słów, ekipa na maja zamówiona a tu klopsik. Pozdrówki Jarek P.S. Redwald, zaglądasz czasem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 07.05.2005 03:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Redwald, zaglądasz czasem na priva Zaglądam, a co , ale widzę ciemność, ciemność widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola01 07.05.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Witam Was.Przyznaję,że czasem zerkam na naszą stronkę,ale pisać mi się nie chce.Jestem komletnie załamana.MiaLam zacząć budowę na początku kwietnia mam podpisaną umowę z wykonawcą a ciągle nie mam pozwolenia a miało być nna koniec marca.Co pójdę do starostwa dowiedzieć się to wymyślają mi nowe problemy.Szczegółowo opisałam to w dziale Psycholog radzi pod tematem Dla sflustrowanych,którzy ciągle czekają.jjjeśli to kogoś interesuje to może przeczytać. Dodam,że poza tamtymi kłopotami, o których tam pisałam doszły nowe więc ciągle czekam i końca nie widzę.Pozdrawiam Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 07.05.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Mariola Luzik u mnie podobnie Ale na razie jeszcze sie nie zalamuje Jak do tej pory czepili się jednej sprawki zobaczymy co będzie dalej Oby to był już koniec ich czepliwości i obym mógł już zaczynać, podobnie jak Ty mam zamówioną ekipę na konkretny termin. Redwald Wobec tego mam prośbę, nie wiem czemu nie docierają wiadomości na priva ale nic to, czy mógł byś mi podać info do geodety który po ptak przystępnej cenie zrobił Ci wytycznene? Będę dźwięczny Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola01 07.05.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 No tak Jarku,ale Ty chcesz się budować końcem maja,może jeszcze zdążysz a ja miałam zacząc poczatkiem kwietnia więc mam już duuuuuże opóżnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 07.05.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Mariola01 nie załamuj się, jak mawiają starozytni "Wszystko w swoim czasie". ja kupiłem działkę w zeszłym roku i zajęło mi równo rok pozbieranie wszystkich papierów no ale już mam fundamenty (prawie). Ech miło widzieć w naszej grupie kogoś z Sandomierza - piękne miasto. jarek244 - posyłam Ci na priva, daj znać czy doszło. U mnie jest pusto skrzynce, a wiadomości od innych docierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 07.05.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 ara przeczytałem gdzieś, że lubisz wino. Może się kiedyś spotkamy przy lampce dobrego wina. Ja trzymam bytelke Krymskiego szampana z Nowego Świata - otworzę go jak przykryjemy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 07.05.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Możemy na gołoborzu. Stamtąd mam blisko do moich...włości (nie,nie do czarownic! -bez obaw ) Umowa stoi!! Może ktoś jeszcze się załapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 08.05.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 No i co tu robić, ziąb taki arktyczny wiosną Jestem mocno ciepłolubna.Drzewa do kominka mam już tyle, co kot napłakał. Miałam iść na rower,i nici, kompletny klops. Eee tam, jutrzejsza nasiadówka z dyrekcją napewno mnie rozgrzeje!!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 08.05.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Ziuziu straszne. Ja też palę w piecu od rana, a jutro niestety nic mnie nie rozgrzeje - tylko praca fizyczna. Moje dziewczyny wyjechały na rowerze ale po 200 metrach sie cofnęły do domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 08.05.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Stawiam się 8 maja, jak zapowiadałam. Jeszcze na starych śmieciach, mam się wyprowadzić do 30 czerwca. Dom "przejściowy" prawie wyszykowany, ekipa do budowy nowego umówiona na 16 maja, materiały prawie wszystkie zamówione... W tym tygodniu muszę znaleźć wkład do kominka, żeby murarze wymierzyli, gdzie mają "dziury" zostawić. Jeszcze mnóstwo papierków, jak to przy sprzedaży mieszkania i wymeldowaniu. Redwald - ten ładny zielony matiz jest mojego Taty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 09.05.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 stander,jesteś A już miałam wołać za Tobą jak za Lessie,WRÓĆ!! Głucho tu było. Mariole o1 i jarka 244 osłabiły WZiZT. antek,entuzjasta platana, przepadł jak kamień w wodę. I tylko Redwald i ara obijali się z kąta w kąt po tym wątku jak dwie ćmy. pozdro ara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 09.05.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Redwald - ten ładny zielony matiz jest mojego Taty. Bardzo ładny samochód, bardzo ładny . ara o z tego co sie orientuję to jarek244 organizuje już geodetę, ale może się sam pochwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts