zefirispka 25.02.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Wie ktoś na jak długo wraca Królowa Zima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 25.02.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 podobno na weekend marca 6-7 a pozniej znowu ma byc cieplej ale czy w to prawda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 25.02.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 zima ponoć od 5-6 marca przez około tydzieńhttp://www.meteoprog.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 25.02.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Ale i tak nie mamy gdzie składować, więc co byśmy wydali teraz to by potem się zniszczyło, zamokło.. U nas wszystko na składach będzie leżeć....poczeka sobie chyba jeszcze podobno na weekend marca 6-7 a pozniej znowu ma byc cieplej ale czy w to prawda.... Też tak słyszałam-kilka dni a potem wiosna na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 25.02.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 I tak trzymać U mnie też zamówione materiały czekają na składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 26.02.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 dziś zrobiłam awanturę TP SA wiszą ich kable na wjeździe na moją działkę na wysokości 2,5m. Jak koparka wjedzie to pozrywa. Zgłaszałam mailowo przez formularz - zero reakcji. Dzwoniłam na tą ich niebieską linię - ale jak nie jestem ich abonentem to połączyć się z żywą osobą a nie automatem graniczy z cudem, więc zadzwoniłam na straż miejską. Chłopaki wykonali 1 telefon to tepsy i już dziś kontaktowali się ze mną różni przedstawiciele i uzgadniali termin usunięcia usterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 26.02.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Myślę, że te podwyżki cen materiałów budowlanych na wiosnę, to normallka - co rok jest to samo - w końcu sezon budowlany ma pewną specyfikę. My zamówiliśmy już część materiałow, ale zostaną przechowane do kwietnia- godzina " zero" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 26.02.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 agi_78 - dzieki za zdjęcia - dodają otuchy, że pójdzie nienajgorzej Spirea, g&k, Asia** - jak ja Wam zazdroszczę tego pozwolenia... My póki co stalismy się kilka dni temu posiadaczami pierwszego "elementu" na naszą budowę/do naszego nowego domu. Oto on: http://lh3.ggpht.com/_JHeIWJPnhkw/S36ke90BOoI/AAAAAAAAAE8/QhKqiJBHmu4/s640/P2150314.JPG Pozdrawiam serdecznie wszystkich czekających z utęsknieniem na wiosnę, a lubelskich zwłaszcza ciepło Jak ma na imię "element"? Berneńczyk mojej znajomej nazywa się "Bugi" i jest super psem- czego i Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 27.02.2010 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Ciaputek - "element" ma się bardzo dobrze! Je, bawi się jak szalona, śpi i ... siusia gdzie popadnie Na imię ma Wiki - tak ma zapisane w metryczce, a my nie zmienialiśmy jej na "domowe". A tak bardziej ze swojska to Wiśka! Jutro, a właściwie to juz dziś po raz pierwszy jedzie na działkę. Niech wie czego później będzie pilnować Za życzenia szczerze dziękujemy - póki co (odpukać! ) oprócz siusiania żadnych szkód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna lt 27.02.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Sylwia_LBN - piesio cudny Jak sądzę krajanka z Lublina? A gdzie kupiliście piesia? Mają jeszcze szczeniaki jakieś? Bo my rozważamy jeszcze owczarka niemieckiego (też sunię) lub taką jak Wasza... Z innej beczki do wszystkich...Czy ktoś buduje podłogę na gruncie na keramzycie???? Taki mamy plan z mężem, tylko wiele problemów nam się zrodziło odnośnie tej podłogi i z kimś kto ma taki plan lub pojęcie jak to sie robi chcieliśmy się skontaktować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 27.02.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Anna lt - zgadza się, krajanka z Lublina! Jeszcze, póki co Po pieska jeździliśmy w okolice Katowic. Z tej hodowli szczeniaczki wszystkie sprzedane, ale teraz będą wiosenne mioty. Jeśli jesteś zainteresowana - daj znać, wyślę namiary na PW kilku hodowli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 27.02.2010 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Ciaputek - "element" ma się bardzo dobrze! Je, bawi się jak szalona, śpi i ... siusia gdzie popadnie Na imię ma Wiki - tak ma zapisane w metryczce, a my nie zmienialiśmy jej na "domowe". A tak bardziej ze swojska to Wiśka! Jutro, a właściwie to juz dziś po raz pierwszy jedzie na działkę. Niech wie czego później będzie pilnować Za życzenia szczerze dziękujemy - póki co (odpukać! ) oprócz siusiania żadnych szkód! życzę samych sukcesów Wiki i jej właścicielom , nie ma to jak suczki ! ( wyłazi ze mnie babski szowinizm - ale dziewczynki to naprawdę lepszy gatunek zwierzęcia )Piszę z doświadczenia byłej posiadaczki 2 suczek i obecnie psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.03.2010 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Mam do Was pytanie dotyczące drobnej sprawy. W pozwoleniu mamy zapisany obowiązek tablicy informacyjnej i zabezpieczenia placu budowy. To jest chyba standardowy zapis. Nie mieliśmy jednak planu grodzić, bo dookoła w większości pola i trochę szkoda nam teraz kasy na grodzenie. Nie wiem więc, gdzie tę tablicę umieścić. Jak załatwiacie to u siebie? Czy grodzicie swoje działki? Jeśli nie, gdzie dajecie tę tablicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 01.03.2010 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam tablicę trzeba powiesić blisko wjazdu na działke 2 metry nad ziemią na wkopanym kołku do którego trzeba przybić pare desek żeby było do czego tablice podczepić. Wtedy każdy będzie widział że jest A zabezpieczenie placu budowy no to wiadomo wykopy ogrodzone, prąd zabezpieczony przed niepowołanymi gośćmi i deszczem,deski z gwożdziami po szlunkach rozgwożdziować i takie tam ,a płot to za grosze można siatke leśną zakupić i też na początek może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.03.2010 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Foxster dzięki za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 01.03.2010 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Spoko sam latam za rozwiązaniem paru spraw więc jak coś wiem to podpowiem chętnie bo i spać się odechciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 01.03.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 u nas deszcz i cały śnieg stopniał. Wieje mocno, niedługo ziemię osuszy... Chyba będziemy myśleć o startowaniu? A jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.03.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Ja dopiero wzięłam sie porządnie za rozpuszczanie wici za ekipą więc pewnie to trochę potrwa jeszcze. W czwartek mam dzwonic do Starostwa jak tam nasze pozwoleństwo. A jak dzieciaki wyzdrowieją to ruszam na rekonesans cenowy materiału. Mam pytanie: macie zrobiony kosztorys? Jakis wstępny czy szczegółowy?? Bo chciałam cos takiego zrobic a nie wiem jak się zabrac za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 01.03.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 nie ma to jak suczki ! ( wyłazi ze mnie babski szowinizm - ale dziewczynki to naprawdę lepszy gatunek zwierzęcia )Piszę z doświadczenia byłej posiadaczki 2 suczek i obecnie psa Ciaputek - wszystkimi kończynami się pod tym podpisuję! U mnie co prawda zawsze suczki były, nigdy psa, ale doświadczenia znajomych z psami zrobiły swoje. No a poza tym to nierówność płci u nas była: ja i dwóch facetów. A teraz - niech nam spróbują podskoczyć Pan&PaniSmith - u nas też dziś wieje i słoneczko śliczne - niech suszy. Tyle, że nam do wbicia pierwszej łopaty to jeszcze daleeeeeko - projekt dopiero w adaptacji Ale jak już będziemy mogli to z kopyta ruszymy! Lukarna - a`propos kosztorysu - wysyłam Ci to co mam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.03.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 u nas deszcz i cały śnieg stopniał. Wieje mocno, niedługo ziemię osuszy... Chyba będziemy myśleć o startowaniu? A jak u was? My spotkaliśmy się z murarzem w sobotę na działce i on.... chce zaczynać Niby jest sucho w miejscu gdzie będzie stał dom, ale to tylko na wierzchu Mamy się jeszcze z koparkowym spotkać i jak on się podejmie, to do soboty powinno być wykopane a w sobotę geodeta ...ale szczerze to nie bardzo w to wierzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts