Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

zefirispka my chyba wstrzymamy się z wylewkami ale jeszcze w 100 procentach decyzja nie zapadła .Jak się wstrzymam to dokupimy wełny i ocieplimy podasze i strych ,skonsultowliśmy się z kierownikiem i powiedział ,żeby odczekać 2 tygodnie od tynków i można ocieplać z tym ,że przed wylewkami musimy dać folie .No i płytk g-k kłąść nie można ,więc też będą opóźnienia bo takto można by było prze zime obkładać płytami trudno ,ewentualnie będziemy się modlić o szybką wiosne .

Gratulacje SSZ Pewnie strasznie cieszy ?My musimy brame wkońcu założyć .

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czeeeeść :D

zefirispka - piękne to Twoje "zamknięte" cudo! Odwaliliście kawał roboty - gratulacje. Na upartego możesz już przezimować, albo chociaż imprezę zrobić -przynajmniej goście parkietów szpilkami nie zdewastują :D

U nas zrobione już do końca przyłącze elektryczne i marzymy o wiośnie, żeby dalej działać....

Renatka, Ty oprócz bramy to jeszcze dziennik załóż - na pewno przez zimę jeszcze sporo "zmajstrujecie", pewnie wszyscy z ciekawością zerkną... :)

Renata, tak cieszy jak nie wiem co! :D Podobnie jak u Ciebie wylewki bedą wiosną, chyba że aura dopisze. Podobno klimat sie ociepla :) Na razie będziemy podmurowywać luki pod oknami i drzwiami, i rozprowadzać elektrykę. Potem tynki, a potem instalacje wodne i kanaliza.

Lidia, wiesz to ciekawy pomysł. Może zrobimy prapremierę parapetówki, tak żeby potem wszystko było na wysoki połysk :D

Pozdrowienia!

zefirispka mąż luki między oknami robił przed montażem ,pan jak był na pomirze podał gdzie ile trzeba podmurować więc odrazu mieliśmy na cacuś .Dziś ma być pan koparkowy rozwieść gruz zgromadzony na drogę .

I najważniejsze byłam we wtorek w Ikea chciałam kupić te komody na promocji z 349.99 na 129.99 pan powiedział ,że już brak ,że jak przyjadę jutro to będzie 60 tylko ,żebym była o 10 bo ludzie biorą po 2 a nawet 10 sztuk , wczoraj nie mogliśmy pojechaliśmy dziś byliśmy tam po 10 mąż powiedział pewnie nie kupisz my szybko tylko na komody i mam kupiłam 2 VallViki dla córy jak ja brałam zostało jeszcze 7 i 4 palety puste ludzie wywozili po 2-3 a nawet 5-10 .Mam fuksa .

zefirispka wkońcu wychowana w PRL hi hi .

Ilonka czymam kciuki musi się udać i będziesz mieć daszek przed zimą .

A komody mi i córci bordzo się podobają ona chce mieć taki pokój glamur .Fiolet ściany białe łóżko lub metalowe czarne ,czarną lampe z kryształkami i w oknie makaromy z kryształkami będzie mieć własną garderobe z białymi drzwiami wszystko ma precyzyjnie określone no ma prawie 10 lat .

(...)będziemy się modlić o szybką wiosne .

Dobre wieści: http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/106241,prognoza-sezonowa

Cześć wszystkim gratuluję postępów! Słuchajcie wszyscy tynkujący możecie napisać ile trwa wytynkowanie ścian w domku (załóżmy 150m domku)? Przymierzam się do organizacji ciągu dalszego budowy od wiosny i mam problemy z wyczuciem czasu... dzieki z:)

Dorben, my jesteśmy "po" i u nas trwało to dłuuuuugo, równo miesiąc. Zatynkował nam tynkarz 590m... Robił długo, ale baaardzo starannie:D Tynki super gładziutkie:yes:

Od wczoraj też mamy Stan Zamknięty:wave:

Ilonka ściskam Mocno i współczuje pewnie się denerwujesz ,ja a raczej mąż ma jutro rozmowe z hyraulikiem ,żeby zrobił nam c.o na górze bo Ja kombinuje ,żeby wylewki chodź na górze zrobić bo zostało prawie pół palety cementu a jest ważny 3mc ,piach też jest i grzech tak to zostawić ,już namówiłam męża poukłdamy folie i styro i chyba zrobimy te wylewki na górze będziemy poprostu przez jakiś czas grzać .

Witajcie budujący.Dawno nic nie pisałam,ale podczytuję Was i Wam kibicuję.Widzę Renata,że jak zwęszysz gdzieś okazję to jej nie przepuścisz.Ja mam postanowienie,że z każdej wypłaty kupuję coś do domku,mam już trochę nowych ręczników,wczoraj kupiłam dzieciom pościel(swoją drogą polecam sklep http://www.rajskidomek.com.pl)i tak powoli.U nas ogrzewanie się kończy robić,wentylacje mechaniczną nam zrobili w ciągu dwóch dni a na środę mamy umówione wylewki,chociaż powiem Wam,że strasznie się boję tych wylewek.Jest wiele opinii na ten temat,czy robić teraz czy poczekać.Niestety nie mamy czasu,żeby czekać i robimy.Co ma być to będzie.Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za Wasze prace.

A u nas właśnie ,wstawił mąż z moim tatą brame garażową i mamy SSZ.MY Gabrysiu też z tymi wylewkami się wachamy zostało nam troche cementu z tynków i strasznie go szkoda ,więc kombinuje ,żeby chodź na górze zrobić te wylewki .Kupiłam na allegro właśnie wełne 15 Isowera super Mate na pierwszą warstwe i będziemy ocieplać z mężem podasze i strych .

dwiemuchy długo czekacie na pozwolenie? my koło 70 dni przechodziliśmy przez Kraków

To ja niestety więcej - papiery złożone 3 sierpnia, pozwolenie dostałem 29 października. Znajomi co składali w Skawinie/Wieliczce niemal równo ze mną mieli papiery miesiąc wcześniej. Ale pilnuję terminu, patrzę na prognozy i ruszam jak tylko wiosna jakoś się sensownie zacznie.

A kolejne roboty zewnętrzne u was pewnie będę obserwować - bo akurat domek widać z obwodnicy jadąc w stronę Balic - z drugiej strony w tą stronę jeżdżę raczej po zmroku...

Nie jest tak źle, bo dla mnie to średni śnieg. Pamiętam gorsze zdymki. Ale faktycznie pogoda daje do wiwatu. My musieliśmy wstrzymać podmurówki, bo jest na pograniczu wiązania się zaprawy. Zanim zorganizujemy jakieś prowizoryczne ogrzewanie trochę czasu zejdzie. Słowem nigdy w listopadzie tak niecierpliwie nie czekałem na wiosnę :)

A propos, gdzie się ten klimat ociepla?