Renatamama3 29.11.2010 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 A robisz w tym roku wylewki ? My kupiliśmy już folie ,pianke dylatacyjną MAMY PIACH ,trochce cementu ,rurki na podłogóweke a tu zonk ,mąż w dodatku wymyślił sobie wylewki tradycyjne a to 3 dni pracy dla chłopaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 29.11.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Yuka my od sąsiada bo mu zostało będziemy odkupywać 5m3 5 cm na góre po 98 zł kupował bez fv bez Vatu a na dół dajemy 10 cm i 5 cm i się rozglądamy ale ceny 136-145 m3. No my też się rozglądamy, ale ostatnio podobno norma się zmieniła i wystarcza na podłogę EPS80. My chcielibyśmy 100.... i tu trochę drożej.... Dajemy na dół 13cm (5 i , nie wiem, czy wylewki zrobimy, na razie rozłożymy izolacje i podłogówkę i zobaczymy czy nasz fachman od podłogówki się podejmie wylać, czy nie..... Wiesz, w sumie dom mamy już ocieplony i zawsze nie jest tak zimno jak na zewnątrz, np. w sobotę, niedzielę przy -2 na zewnątrz było +5 w środku.... Możemy jeszcze podgrzać trochę.... Zobaczymy, wiadomo, że przy -10 raczej robić nie będziemy wylewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 29.11.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Yuczka normy ,nomami ale lepiej dołożyć teraz a później mniejsze rachunki płacić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 29.11.2010 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Ja tak się wachałam między wełną o współczynniku 0,39 cena 12,80 metr a 0,33 cena 19,90 różnica na metrze 7 zł na pierwszą warstwe potrzebuję ok 120 m więc troszke kasy a jeszcze 2 warstwa ale doszliśmy do wniosku ,że warto zaiwestować ale na strych już kupiliśmy o współczynniku 0,39 mam nadzieje ,że się opłaci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 30.11.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Witajcie, muszę się pochwalić. Zacząłem robić w końcu zabudowę salonu. Powoli zaczyna coś z tego wychodzićhttp://pl.fotoalbum.eu/images1/201002/130539/557960/00000005.jpgOgrzewanie działa, jest cieplutko, tyle że często muszę zmieniać butle z gazem dopóki nie zdecyduję się od kogo wziąć zbiornik.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 30.11.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Yuczka normy ,nomami ale lepiej dołożyć teraz a później mniejsze rachunki płacić . Tutaj podpisuję się obiema rękami. Dekarz tak samo nam poradził. Na ociepleniu nie ma co oszczędzać, pogoda coraz częściej funduje nam bardzo niskie temperatury, a o wydatku zapomnimy za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 30.11.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Witajcie, muszę się pochwalić. Zacząłem robić w końcu zabudowę salonu. Pełna zazdrość i wielki szacun . Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 30.11.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Yuczka normy ,nomami ale lepiej dołożyć teraz a później mniejsze rachunki płacić . Tutaj podpisuję się obiema rękami. Dekarz tak samo nam poradził. Na ociepleniu nie ma co oszczędzać, pogoda coraz częściej funduje nam bardzo niskie temperatury, a o wydatku zapomnimy za jakiś czas. Też oczywiście z tym się zgadzam w całej rozciągłości, a niektórzy wiedzą, że na punkcie energooszczędności to ja hooopla mam;) (okna trzyszybowe, montaż w warstwie ocieplenia, styropian na ocieplenie 20cm) Ale EPS100 to akurat twardość styropianu (wytrzymałość na ściskanie) i niektóre firmy (np. Knauf) mają w ofercie styropian na podłogę EPS80, a ceny "100" to oscylują u nas w granicach160-170zł Wolałabym kupić z firmy, która istnieje na rynku od jakiegoś czasu bo wszyscy wiemy jak z tymi normami i deklaracjami zgodności jest... Roby, gratulacje!!!! To teraz coraz bliżej:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.11.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Yuka sąsiad kupował tu http://www.genderka.pl/pl/kontakt/1/kontakt.html mają w kilku miejscach przedstawicieli i zakłady wiem ,że kupował bez fv po 98 zł m3 ,bęziemy od niego odkupywać 5m 3 bo mu zostało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 30.11.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Yuka sąsiad kupował tu http://www.genderka.pl/pl/kontakt/1/kontakt.html mają w kilku miejscach przedstawicieli i zakłady wiem ,że kupował bez fv po 98 zł m3 ,bęziemy od niego odkupywać 5m 3 bo mu zostało . Dzięki Renatka, dzwonię do nich:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.11.2010 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Fajnie daj znać jak poszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 30.11.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Fajnie daj znać jak poszło . No niestety dobrych wieści nie mam:( 165 zł.... Zamówiliśmy ostatecznie w Styrmanie. Po wieeelkich negocjacjach 145 brutto z dowozem Pan, do którego namiar mi podałaś też niezłą cenę dał, podjarałam się i już miałam pisać maila z zamówieniem, ale dzwonię jeszcze raz do niego i mówię: upewniam się tylko, że rozmawiamy o EPS 100? A on: o kurcze, faktycznie miał być EPS100, no nie to cena niestety inna musi być.... Podałem Pani cenę dach/podłoga 0,38.... a było to powyżej 140:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 30.11.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 dzięki za odpowiedzi w sprawie tynków. Czyli czasowo - od tygodnia do miesiąca, hehe niezły rozrzut. A mógłby mnie ktoś jeszcze oświecić, jak się mają do siebie cenowo tynki cementowo-wapienne i gipsowe? Czy kładzie się jke ręcznie czy natryskowo, czy dowolnie?pozdrGratuluję wszystkim szczęśliwcom, którzy dokończyli etapy budowy wg założeń przed sniegami.. U mnie wszystko rozbabrane, niestety - Ilonka nie jesteś sama:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 30.11.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Tynki i gipsowe i cementowe można wykonywać maszynowo. Ja właśnie tak zamierzam zrobić. Cena w moich okolicach, łacznie z materiałem waha się od 22 zł do 27 za m2. Takie znalazłem widełki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 30.11.2010 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 To może sąsiad ma jakieś układy albo sąsiadka bo pochodzi z Oświęcimia .Yuczka a powinna cena spadać bo zimno a jakiej firmy zamawiasz ?Dorben u mnie robili ręcznie bo chcieliśmy .A maszynowe cementowo -wapienne 22 zł gipsowe 20 zł ja wybrałam cmentowo-wapienne bo uważam ,że zdrowsze mniej wode chłoną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 30.11.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 My za tynki płaciliśmy 16 zł za samą robociznę, cem-wap, maszynowe.Renatka, już samo to, że sąsiad kupił bez faktury świadczy o jakichś układach;) Ale i tak nie wierzę, że to EPS100;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.12.2010 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Yuczka jak dziś będę na działce to sprawdze to ESP100.MY za tylki na dole ,że były proste ściany płaciliśmy 13 zł a na dole trochce krzywe plus sufity 16 zł a i sama robocizna ręczne kupiliśmy palete cementu jeszcze zostało i 2 palaty wapna i 15 ton piasku i panowie mieszali ,wapno gasili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 02.12.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Pozdrawiam wszystkich zimowo i pytam czy to się kiedyś skończy - snieżyca znaczy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 02.12.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 u mnie też śnieżyca i to taka ostra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 02.12.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Pocieszę Was. U mnie spokój, cisza, lekki mróz i..... słońce. Śnieżyca przeszła wczoraj wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts