Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

makawel tak fajna praca .Tylko kup wełne Isowera fajnie się ją tnie jak papier prawie i tak bardzo nie pyli ,mąż kupił 3 sztuki roockulla na szczyty między murem a dachem i strasznie pyli i się rozchodzi a była to ta lepsza o współczynniku 35 bez maski się masakra na Isower można bez maski .Noża specjalnego nie kupuj wystarczy duży nóż .

http://images39.fotosik.pl/443/cbe53fc9c902aae7.jpg chodzi Ci o tą szpare przy dachu od szczytu czy murłate w środku domu co widać kurcze nie znam się na tych częściach więźby ten szczyt ociepliliśmy wełną .A Murłate budowlańcy doradzili nam ,żeby przykryć (zamurować tymi białymi pustakami jak ty masz ).

Moja ekipa uważa, że min + 5, zatem czekamy na wiosnę.

Pozdrowienia, miło Cię "widzieć" na forum :)

no ja właśnie konsultowałam i wiele ludzi odradza teraz robić, pogoda nieprzewidywalna, więc podjęłam decyzję że wstrzymuję prace. Kierbud mówi, żeby nie ocieplać wełną przed tynkami i wylewkami bo zawilgnie więc ogólnie wszystko stanęło.. Ekipa chciałaby robić, bo im roboty brakuje, ale nie jestem pewna czy to nie jest dorabianie sobie kosztem jakości.. Zatem prace stoją.

Smitka a kto Ci robi tynki p.Janek mi proponował ocieplenie poddasza ,ale sami robimy bo cena za wełna plus profile 5 tys oczywiście nasz materiał.Dla mnie drogo powiedział ,że dla nich to 3 dni pracy ,żeby to jeszcze było z płytami gk .Robimy sami przedwczoraj 3 godziny dziś będziemy dwie robić .A wylewki są na pół sucho więc u nas kierbud powiedział ,że jak damy folie na wełne i wylewki zrobimy wiosną to wszystko będzie ok my palimy po 2-3 godziny.

Hejka,

wielkim fachowcem w tych sprawach nie jestem, ale wg. mnie, to wełna powinna stykać się ze styropianem (ocieplenie wewnętrzne z zewnętrznym), bo w takiej sytuacji jak na fotce Renaty to mostek będzie jak talala;)

A z innej beczki Renata: Ty nie będziesz wylewek na górze robić? Bo cosik nisko drzwi wg mnie osadzone...

Mój domek wyże porotherm

Nie rozumiem:(

Źle zrozumiałaś wiem że wełna musi się stykać ze styropianem z zewnątrz ale chodzi wewnątrz co zrobić z murłatą w środku ocieplić i płyta gk czy podmurować i tynk ?

Zrozumiałam Cię, ale przy takiej ściance jak na fotce, którą wkleiłaś, wełna nie ma możliwości stykać się ze styropianem, jest po prostu za wysoko podmurowana ścianka.... Ja wcale nie twierdzę, ze u Ciebie jest źle, na tym zdjęciu wg mnie to nie jest poprawnie... Tylko tyle:D