makawel 08.12.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Dzieki Renatamama3 hmmm czyli dobrze kombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.12.2010 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 makawel tak fajna praca .Tylko kup wełne Isowera fajnie się ją tnie jak papier prawie i tak bardzo nie pyli ,mąż kupił 3 sztuki roockulla na szczyty między murem a dachem i strasznie pyli i się rozchodzi a była to ta lepsza o współczynniku 35 bez maski się masakra na Isower można bez maski .Noża specjalnego nie kupuj wystarczy duży nóż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 08.12.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 nóż już mam. sprawdzałem nawet jak tnie wełne i tnie jak szalony narazie mam na oku wełnę ursa o współczynniku 0.35 na pierwszą warstwę no własnie a ja rozwiązaliście sprawę miedzy dachem a murłata ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.12.2010 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Ale jak murłatą, murłata to ta belka chyba co jest na murze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.12.2010 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 http://images39.fotosik.pl/443/cbe53fc9c902aae7.jpg chodzi Ci o tą szpare przy dachu od szczytu czy murłate w środku domu co widać kurcze nie znam się na tych częściach więźby ten szczyt ociepliliśmy wełną .A Murłate budowlańcy doradzili nam ,żeby przykryć (zamurować tymi białymi pustakami jak ty masz ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 08.12.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 w tym watku bedzie pokazane o co mi chodzihttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?167803-ocieplanie-mur%C5%82aty-wyr%C3%B3wnywanie-pionu-przestrzeniu-mur%C5%82aty-i-wie%C5%84ca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.12.2010 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Wszystko jane po tym obrazku czyli murła tak jak pisałam poleili mam podciągnąć mur z tych białych pustaków silka na wyrównać z murłatą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.12.2010 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 makawel a ty jak chcesz to rozwiązać ,my myślimy bo pierwsza myśl ocieplić wełną i płyta gk .Dziś byliśmy na budowie zapalić i policzyć ile mniejwięcej profoli ,dziś się rozglądałam po necie jaka cena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.12.2010 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Policzyć profile . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 09.12.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Moja ekipa uważa, że min + 5, zatem czekamy na wiosnę. Pozdrowienia, miło Cię "widzieć" na forum no ja właśnie konsultowałam i wiele ludzi odradza teraz robić, pogoda nieprzewidywalna, więc podjęłam decyzję że wstrzymuję prace. Kierbud mówi, żeby nie ocieplać wełną przed tynkami i wylewkami bo zawilgnie więc ogólnie wszystko stanęło.. Ekipa chciałaby robić, bo im roboty brakuje, ale nie jestem pewna czy to nie jest dorabianie sobie kosztem jakości.. Zatem prace stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.12.2010 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Smitka a kto Ci robi tynki p.Janek mi proponował ocieplenie poddasza ,ale sami robimy bo cena za wełna plus profile 5 tys oczywiście nasz materiał.Dla mnie drogo powiedział ,że dla nich to 3 dni pracy ,żeby to jeszcze było z płytami gk .Robimy sami przedwczoraj 3 godziny dziś będziemy dwie robić .A wylewki są na pół sucho więc u nas kierbud powiedział ,że jak damy folie na wełne i wylewki zrobimy wiosną to wszystko będzie ok my palimy po 2-3 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 09.12.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 no właśnie nie mam pojęcia jak ale w weekend mam się spotkać z moim bobem i ma mi podpowiedzieć jak oni to robią(trochę zły ze nie dam mu zarobić ale powiedział ze podpowie jak nie on to do kierownika budowy zadzwonię by podjechał i podpowiedział jak przecież za coś mu płace:D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.12.2010 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 makawel http://images41.fotosik.pl/446/6f163db9beec1f8emed.jpg tu jest takie rozwiązanie jak na budowlańcy doradzili jeśli o to ci chodzi ,że murłaty nie widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 09.12.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Hejka,wielkim fachowcem w tych sprawach nie jestem, ale wg. mnie, to wełna powinna stykać się ze styropianem (ocieplenie wewnętrzne z zewnętrznym), bo w takiej sytuacji jak na fotce Renaty to mostek będzie jak talala;) A z innej beczki Renata: Ty nie będziesz wylewek na górze robić? Bo cosik nisko drzwi wg mnie osadzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.12.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Yuka to nie mój dom a mam z pustaka pokazałam tylko jak przykrywają murłate . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 09.12.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Aaa, to może już po wylewkach:DAle na styku ocieplenia dachu i tej ścianki i tak powstanie mostek:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.12.2010 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Mój domek wyże porotherm .Źle zrozumiałaś wiem że wełna musi się stykać ze styropianem z zewnątrz ale chodzi wewnątrz co zrobić z murłatą w środku ocieplić i płyta gk czy podmurować i tynk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 09.12.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Mój domek wyże porotherm Nie rozumiem:( Źle zrozumiałaś wiem że wełna musi się stykać ze styropianem z zewnątrz ale chodzi wewnątrz co zrobić z murłatą w środku ocieplić i płyta gk czy podmurować i tynk ? Zrozumiałam Cię, ale przy takiej ściance jak na fotce, którą wkleiłaś, wełna nie ma możliwości stykać się ze styropianem, jest po prostu za wysoko podmurowana ścianka.... Ja wcale nie twierdzę, ze u Ciebie jest źle, na tym zdjęciu wg mnie to nie jest poprawnie... Tylko tyle:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.12.2010 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 http://images49.fotosik.pl/452/0dff9c039c7c6007med.jpg tu jest zdjęcie przykładową co najlepiej zrobić z muratą zabudować pustakiem czy wełna plus płyta gk .My ocieplany wełna się styka ze styro tylko co zrobić z tą murłatą wewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.12.2010 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Ja mam tak jak tu tylko teraz co ,jakie pomysły ?Co z tą murłatą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts