Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

Tu jest ok (wg mnie)

A co do murłaty: na tej fotce jest tylko jedna warstwa wełny (między krokwiami) Ty chyba jeszcze dajesz drugą pod krokwiami? W tej sytuacji wełna po prostu przykryje murłatę i ani nie trzeba jej zamurowywać, ani tynkować, bo przykryje ją wełna....

chyba;)

A jak u Was dzisiaj szło ocieplanie? Popracowaliście troszkę?

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak ja daje 15 + 10 ale dziś zero pracy mąż w pracy dłużej musiał zostać potem z córą na angielski 2 godziny i odpuściliśmy ale jutro będziemy działać minimum 3 godziny.

Właśnie mąż mówi ,że nie przykryje i tu mam problem wszyscy murują budowlańcy też tak radzą ale boimy się tych mostków .

Renatka, podejrzewam, że jak zaczniemy ocieplać poddasze to wyjdze to dopiero jak będzie u nas zrobione. Ale zauważ, że na tej fotce poprzedniej (z otynkowanymi ścianami) murłata jest postawiona na wieńcu przy wewnętrznej krawędzi ściany, na tym ostatnim musi być postawiona bliżej zewnętrznej. Myślę, że to w jakiś sposób też wpływa na wykończenie. Nie wyobrażam sobie, żeby na tym pierwszym zdjęciu można było zamurować (chyba, że od samej podłogi;))

My też stwierdziliśmy n razie ocieplamy zobaczymy po 2 warstwie jak wyjdzie ,ale mąż właśnie rozmawiał ze znajomym co budują z nami bliźniaka i ociepla mu firma podobno zamurowywali murłate ale czy przed ociepleniem czy po to już tego nie wiemy on też bo się ich nie pytał ,stwierdził (sąsiad ,że za idealistyczni jesteśmy).

Joluś Mikołaj był u dzieciaków od dziadków od nas w szkole ,jutro teatr moja 2 ma w grudniu urodzinki jeden właśnie dziś ,córa 16 robiliśmy wczoraj wpólne .

A my dorośli robimy sobie prezenty pod choinkę .

Dziś zrobiłam nam prezent i kupiłam stelaż WC z kibelkiem Koło za 330 zł licytacja .

U nas Mikołaj tradycyjnie przyniósł nam upominki, mój młodszy synuś też grudniowy (urodził się 5-go, dostaliśmy go 16 lat temu od Mikołaja http://www.emotka.pl/emotikony/swieta/83.gif) więc prezenty dostaje dzień po dniu. W tym roku po wydatkach budowlanych, prezenty są "osobiste".

Smitka a kto Ci robi tynki p.Janek mi proponował ocieplenie poddasza ,ale sami robimy bo cena za wełna plus profile 5 tys oczywiście nasz materiał.Dla mnie drogo powiedział ,że dla nich to 3 dni pracy ,żeby to jeszcze było z płytami gk .Robimy sami przedwczoraj 3 godziny dziś będziemy dwie robić .A wylewki są na pół sucho więc u nas kierbud powiedział ,że jak damy folie na wełne i wylewki zrobimy wiosną to wszystko będzie ok my palimy po 2-3 godziny.

tynki robi pan Janek

znaczy robił ;)

U nas Mikołaj tradycyjnie przyniósł nam upominki, mój młodszy synuś też grudniowy (urodził się 5-go, dostaliśmy go 16 lat temu od Mikołaja http://www.emotka.pl/emotikony/swieta/83.gif) więc prezenty dostaje dzień po dniu. W tym roku po wydatkach budowlanych, prezenty są "osobiste".

Joluś moi na prezenty osobiste za mali synuś skończył 7 lat (jednego osobistego dostał kocyk w piłki Chce pokój piłkarsko -zygzakowaty) córa 10 lat to to już gry i pamiętniki .

no dokończy, tylko pytanie kiedy.. mam 2 pokoje i stryszek zrobione i garaż - już całkiem. Reszta tak tylko chlapnięta, a niektóre pomieszczenia nawet nie.

Podobno w lutym ma być cieplej a marzec wiosenny zobaczymy .

Yuczka wieśći z budowy 2 x po 3 godziny pracy ocieplone 1 warstwą 3 pokoje plus 2 garderoby plus łazienka .Oczywiście skosy tylko .

Joluś moi na prezenty osobiste za mali synuś skończył 7 lat (jednego osobistego dostał kocyk w piłki Chce pokój piłkarsko -zygzakowaty) córa 10 lat to to już gry i pamiętniki .

Renatko pisząc o prezentach osobistych to miałam na myśli tylko nas inwestorów, chłopaki oczywiście są za "starzy" i chcieli kaskę.

My mamy garaż blaszak .Ale Joluś może na strychy na belkach .

Też o tym myślimy.