Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Renatamama3 widzę ze ostro działacie wieczorami. U mnie żona bierze się za rozliczanie faktur chociaż tego jeszcze nie robiła ale twierdzi ze da rade sama.... nie pozostaje mi nic jak jej wierzyć.

U nas kaloryferki już wszystkie wiszą i są po podłączane, podłogówka już także cała zrobiona. Teraz czekamy tylko na piec i odpalamy :D

Renata, gratuluję postepów na budowie. U nas cisza, zapewne do wiosny. Niestety w budynku zimno i nic specjalnego nie da się zrobić. Zima dosłownie nas zamroziła. Szkoda.

A elektrykemasz mój kuzyn robi nawet w takich warunkach .U nas też chłodno ale jak się pracuje to się robi ciepło .

Renata, gratuluję postepów na budowie. U nas cisza, zapewne do wiosny. Niestety w budynku zimno i nic specjalnego nie da się zrobić. Zima dosłownie nas zamroziła. Szkoda.

A elektrykemasz mój kuzyn robi nawet w takich warunkach .U nas też chłodno ale jak się pracuje to się robi ciepło .

Renatamama3 widzę ze ostro działacie wieczorami. U mnie żona bierze się za rozliczanie faktur chociaż tego jeszcze nie robiła ale twierdzi ze da rade sama.... nie pozostaje mi nic jak jej wierzyć.

U nas kaloryferki już wszystkie wiszą i są po podłączane, podłogówka już także cała zrobiona. Teraz czekamy tylko na piec i odpalamy :D

Też to miałam robić sama ,ale mamy stos faktur a chcemy oddać w tym roku ,przerosło mnie szukanie tych symboli .Do kaloryferków nam oj daleko .

Niestety elektryki jeszcze nie mam, ale im bardziej o tym myslę, to mam zamiar ją wykonać. Mimo, że brakuje mi jednej ścianki działowej. Lepiej zrobić choc tyle, niz nic.

Też tak myśle zawsze troszkę do przodu a nawet takie małe drobnostki cieszą .Kiedy checie zamieszkać .Wczoraj na FM oglądałam domek jak Twój .

słuchajcie, moze wiecie? czy można faktury z datą z tego roku rozliczyc w przyszłym roku (chodzi o zwrot części vatu)? (chciałam to zrobic hurtowo po zakonczeniu budowy) Renata - to trzymam kciuki, bo w sumie niewiele czasu zostało!! no i zazdroszczę...ja zakładałam przeprowadzke na przyszłe śieta, ale po obsuwach czasowym przy naszym SSO zwątpiłam

Dorben musi się udać ,teraz ocieplimy poddasze bez płyt zabezpieczymy folią ,potem rozkładamy folie i styro ,podłogówka i wylewka ,odczekamy troszkę i kładziemy płyty gk ,malowanie ,panele i fliziarz Nawet jak będe musiała mieszkać na budowie to się przeprowadze .Ja uwielbiamy być na mojej budowie patrzzyć z okien na las .

dorben tak wełne ja i mąż dziś zrobililiśmy pierwszą warstwe w córy pokoju sufit i w naszej sypialni skosy ile się da zrobimy sami bo budowlańcy kosztują ocieplanie wycenili nam na prawie 5 tys to sporo kasy ,która nam się skończyła, budowa za własne fundusze teraz czekamy na wylicznia księgowej i będziemy liczyć co ze zwrotu można zrobić ,ale liczymy ,że kupimy płyty g-k , cemenet ,dokupimy rurek do podłogóki i robocizna wylewkarzy .

u mnie mróz za oknem, już prawie -20 w nocy

cieszę się że wstrzymałam tynki... wyszło 630m, to sporo, połowa (jak to majster mówi) już "zarzucona" tylko jeszcze nie "zatarta" :)

reszta jak przyjdzie wiosna.

U nas 611 ale w garażu sufitu i jednej ściany nie robili bo będziemy ocieplać wełną ,sporo tynki troszkę ciągną po kieszeni .