Renatamama3 15.12.2010 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Co tu taka cisza ,my wczoraj zrobiliśmy kupe roboty ,przywieźliśmy wełne na 2 warstwę ,rozwiesiliśmy sznurki w dwóch pokojach oddaliśmy fv do rozliczenia vatu , i jutro zaczynamy ocieplać sufity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 15.12.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Renata, gratuluję postepów na budowie. U nas cisza, zapewne do wiosny. Niestety w budynku zimno i nic specjalnego nie da się zrobić. Zima dosłownie nas zamroziła. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 15.12.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Renatamama3 widzę ze ostro działacie wieczorami. U mnie żona bierze się za rozliczanie faktur chociaż tego jeszcze nie robiła ale twierdzi ze da rade sama.... nie pozostaje mi nic jak jej wierzyć. U nas kaloryferki już wszystkie wiszą i są po podłączane, podłogówka już także cała zrobiona. Teraz czekamy tylko na piec i odpalamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.12.2010 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Renata, gratuluję postepów na budowie. U nas cisza, zapewne do wiosny. Niestety w budynku zimno i nic specjalnego nie da się zrobić. Zima dosłownie nas zamroziła. Szkoda. A elektrykemasz mój kuzyn robi nawet w takich warunkach .U nas też chłodno ale jak się pracuje to się robi ciepło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.12.2010 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Renata, gratuluję postepów na budowie. U nas cisza, zapewne do wiosny. Niestety w budynku zimno i nic specjalnego nie da się zrobić. Zima dosłownie nas zamroziła. Szkoda. A elektrykemasz mój kuzyn robi nawet w takich warunkach .U nas też chłodno ale jak się pracuje to się robi ciepło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 15.12.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Niestety elektryki jeszcze nie mam, ale im bardziej o tym myslę, to mam zamiar ją wykonać. Mimo, że brakuje mi jednej ścianki działowej. Lepiej zrobić choc tyle, niz nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.12.2010 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Renatamama3 widzę ze ostro działacie wieczorami. U mnie żona bierze się za rozliczanie faktur chociaż tego jeszcze nie robiła ale twierdzi ze da rade sama.... nie pozostaje mi nic jak jej wierzyć. U nas kaloryferki już wszystkie wiszą i są po podłączane, podłogówka już także cała zrobiona. Teraz czekamy tylko na piec i odpalamy Też to miałam robić sama ,ale mamy stos faktur a chcemy oddać w tym roku ,przerosło mnie szukanie tych symboli .Do kaloryferków nam oj daleko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.12.2010 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Niestety elektryki jeszcze nie mam, ale im bardziej o tym myslę, to mam zamiar ją wykonać. Mimo, że brakuje mi jednej ścianki działowej. Lepiej zrobić choc tyle, niz nic. Też tak myśle zawsze troszkę do przodu a nawet takie małe drobnostki cieszą .Kiedy checie zamieszkać .Wczoraj na FM oglądałam domek jak Twój . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 15.12.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Mamy plany na jesień przyszłego roku. Zobaczymy. A jaki terminy Wy sobie wyznaczyliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.12.2010 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 My przez wakacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 17.12.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 słuchajcie, moze wiecie? czy można faktury z datą z tego roku rozliczyc w przyszłym roku (chodzi o zwrot części vatu)? (chciałam to zrobic hurtowo po zakonczeniu budowy) Renata - to trzymam kciuki, bo w sumie niewiele czasu zostało!! no i zazdroszczę...ja zakładałam przeprowadzke na przyszłe śieta, ale po obsuwach czasowym przy naszym SSO zwątpiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 17.12.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Można spokojnie wykorzystać w przyszłym roku. Nic złego się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.12.2010 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Dorben musi się udać ,teraz ocieplimy poddasze bez płyt zabezpieczymy folią ,potem rozkładamy folie i styro ,podłogówka i wylewka ,odczekamy troszkę i kładziemy płyty gk ,malowanie ,panele i fliziarz Nawet jak będe musiała mieszkać na budowie to się przeprowadze .Ja uwielbiamy być na mojej budowie patrzzyć z okien na las . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 17.12.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Renatko i wy to wszystko sami robicie?!!! o rety! Pełen szacunek!! zefirispka - dzięki! uspokoiłas mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 17.12.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 u mnie mróz za oknem, już prawie -20 w nocy cieszę się że wstrzymałam tynki... wyszło 630m, to sporo, połowa (jak to majster mówi) już "zarzucona" tylko jeszcze nie "zatarta" reszta jak przyjdzie wiosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.12.2010 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 dorben tak wełne ja i mąż dziś zrobililiśmy pierwszą warstwe w córy pokoju sufit i w naszej sypialni skosy ile się da zrobimy sami bo budowlańcy kosztują ocieplanie wycenili nam na prawie 5 tys to sporo kasy ,która nam się skończyła, budowa za własne fundusze teraz czekamy na wylicznia księgowej i będziemy liczyć co ze zwrotu można zrobić ,ale liczymy ,że kupimy płyty g-k , cemenet ,dokupimy rurek do podłogóki i robocizna wylewkarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.12.2010 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 u mnie mróz za oknem, już prawie -20 w nocy cieszę się że wstrzymałam tynki... wyszło 630m, to sporo, połowa (jak to majster mówi) już "zarzucona" tylko jeszcze nie "zatarta" reszta jak przyjdzie wiosna. U nas 611 ale w garażu sufitu i jednej ściany nie robili bo będziemy ocieplać wełną ,sporo tynki troszkę ciągną po kieszeni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 17.12.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Witam, dopiero teraz tu dotarłem fundamenty w 2009, a cała reszta w 2010. Zabieram się za czytanie, trochę mi zajmie, bo naskrobane 108 stron . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.12.2010 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Witamy teraz to prawie Wiosna 2011 wykańczamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 18.12.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 To ja może założę taki wątek i nie będę czytał tego (żart) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts