Renatamama3 23.01.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 http://images38.fotosik.pl/549/0d624e643a53c14amed.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.01.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 teraz powinno być widać całość http://images47.fotosik.pl/557/496b439ff8d9e11amed.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 25.01.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam dawno tu nie zaglądałem bo dwa tygodnie od rana do wieczora spędziłem na budowie a tu już widzę kuchnie na tapecie no no.... w sumie my tez już bardziej intensywnie się za to zabraliśmy i matka dyrektorka zadecydowała ze stawiamy ściankę między salonem a kuchnia i rezygnujemy z wyspy ... może pochwale sie 1 drzwiami wewnętrznymi http://img19.imageshack.us/img19/9894/1183v.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 25.01.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Renatka pokaż kuchnię z innych ujęć, bo teraz trudno mi ją sobie w całości wyobrazić. Makawel gratuluje pierwszych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 26.01.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Słuchajcie pilnie potrzebuję rady: Jaka jest najlepsza kolejność prac po SSZ? Najpierw elektryk, hydraulik, odkurzacz centralny a potem tynki czy tynki gdzies pomiędzy tymi instalacjami i jak do tego mają się roboty na poddaszu? Proszę pomóżcie , bo muszę wszystko poumawiac i nie wiem a jakiej kolejności:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 26.01.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 U nas kolejność jest następująca:1, instalacja elektryczna2. tynki3. instalacje wod-kan4 wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 26.01.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 u mnie była taka sama kolejność jak u zefirispki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 26.01.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Dorben nie szaleją bo Cie nie dogonię!!! a tak na serio u mnie elektryk też w poniedziałek, ale dlaczego hydraulik po wylewkach bo nie bardzo rozumiem, to ma kuć w zrobionych na gotowo tynkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 26.01.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Tom Bor, nie w wylewkach tylko po tynkach. Dlaczego już wyjaśniam:U nas bedą tynki maszynowe. Jakiekolwiek rurki utrudniają naniesienie tynku, a na dodatek instalacje ułożone na podłodze mogą ulec uszkodzeniu, przesunięciu, etc, w czasie tynkowania. Dlatego najpierw tynk, owszem potem kucie w miescu gdzie pójdzie rura i zaszpachlowanie w tym miejscu. Moim i kierbuda zdaniem jest to lepsze i wygodniejsze wyjście niż najpierw rury a potem tynki.Wylewki damy po zakończeniu instalacji wod-kan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 26.01.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 dzięki za wyczerpującą odpowiedź, oczywiście chodziło mi o tynki. nie ma to jak mieć mądrych przyjaciół na forum.pozdrawiam.ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.01.2011 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Dorben u nas była elektryka i kanalizacja plus woda oraz c.odkurzacz oraz po tym tynki po tynkach hydraulik przyszdł zrobić c.o . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 26.01.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 U mnie była elektryka, później tynki, a po nich woda, co i posadzki. Teraz trochę jest zalepiania, ale nic nie zniszczone przez tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 26.01.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 U nas też tak:1, instalacja elektryczna2. tynki3. instalacje wod-kan4 wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 26.01.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 dzięki kochani za odzew i jeszcze tylko dopytam: a co z ocieplaniem poddasza - po tym wszystkim, czy moze isc równolegle? Bo ponoc wełna wchłania wilgoć z tynków, wiec trzeba czekać - czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.01.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Według mnie powinno się poczekać. Nam dzisiaj gość, który sprzedaje wełnę powiedział, żeby poczekać najlepiej ok. miesiąca po wylewkach, chyba, że jak Ci się bardzo spieszy to można wietrzyć, jakieś osuszacze wstawiać... Myśmy dzisiaj dostali informację, że jak są zaparowane okna i/albo skropliny na krokwiach/folii to trzeba bezwzględnie czekać, bo wełna wypije tą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 27.01.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Zgadzam się z Yuką. Z ociepleniem warto poczekać do zakończenia tynkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 27.01.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 mój kierownik budowy tez mi odradzał ocieplanie i przed wylewkami i jakiś czas po wylewkachhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 27.01.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Dzięki Wam dobre kobiety za rady - więc wszystko juz wiem, czyli w pierwsezj kolejności elektryka muszę zarezerwować.. Dorben nie szaleją bo Cie nie dogonię!!! Ilonka spoko nic a nic nie szaleją , tylko po prostu okazuje się ze trzeba juz terminy rezerwowac, bo nie ma za bardzo fachowców tak z dnia na dzień ( na pewno nie ci polecani).. My teraz chcemy okna i elektrykę, a z większosćią robot i tak czekamy na kwiecien na ostateczną sprzedaz mieszkania i tak będziemy się umawiać - dajemy Wam fory, hehe.. pozdrawiam i dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 27.01.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 no nie wiem już się przyzwyczaiłam że łeb w łeb..., i tynki też jak się cieplej zrobi.pozdrawiam.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.01.2011 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 mój kierownik budowy tez mi odradzał ocieplanie i przed wylewkami i jakiś czas po wylewkachhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif A mój powiedzaiał ocieplać tylko wszędzie musi być folia bez płyt gipowych i wylewki wisną i wieczenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts