Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam dawno tu nie zaglądałem bo dwa tygodnie od rana do wieczora spędziłem na budowie a tu już widzę kuchnie na tapecie no no.... w sumie my tez już bardziej intensywnie się za to zabraliśmy i matka dyrektorka zadecydowała ze stawiamy ściankę między salonem a kuchnia i rezygnujemy z wyspy ...

może pochwale sie 1 drzwiami wewnętrznymi :D

http://img19.imageshack.us/img19/9894/1183v.jpg

Słuchajcie pilnie potrzebuję rady: Jaka jest najlepsza kolejność prac po SSZ? Najpierw elektryk, hydraulik, odkurzacz centralny a potem tynki czy tynki gdzies pomiędzy tymi instalacjami i jak do tego mają się roboty na poddaszu? Proszę pomóżcie , bo muszę wszystko poumawiac i nie wiem a jakiej kolejności:)

Tom Bor, nie w wylewkach tylko po tynkach. Dlaczego już wyjaśniam:

U nas bedą tynki maszynowe. Jakiekolwiek rurki utrudniają naniesienie tynku, a na dodatek instalacje ułożone na podłodze mogą ulec uszkodzeniu, przesunięciu, etc, w czasie tynkowania. Dlatego najpierw tynk, owszem potem kucie w miescu gdzie pójdzie rura i zaszpachlowanie w tym miejscu. Moim i kierbuda zdaniem jest to lepsze i wygodniejsze wyjście niż najpierw rury a potem tynki.

Wylewki damy po zakończeniu instalacji wod-kan.

Według mnie powinno się poczekać. Nam dzisiaj gość, który sprzedaje wełnę powiedział, żeby poczekać najlepiej ok. miesiąca po wylewkach, chyba, że jak Ci się bardzo spieszy to można wietrzyć, jakieś osuszacze wstawiać... Myśmy dzisiaj dostali informację, że jak są zaparowane okna i/albo skropliny na krokwiach/folii to trzeba bezwzględnie czekać, bo wełna wypije tą wodę.

Dzięki Wam dobre kobiety za rady - więc wszystko juz wiem, czyli w pierwsezj kolejności elektryka muszę zarezerwować..

Dorben nie szaleją bo Cie nie dogonię!!!

Ilonka spoko nic a nic nie szaleją:) , tylko po prostu okazuje się ze trzeba juz terminy rezerwowac, bo nie ma za bardzo fachowców tak z dnia na dzień ( na pewno nie ci polecani).. My teraz chcemy okna i elektrykę, a z większosćią robot i tak czekamy na kwiecien na ostateczną sprzedaz mieszkania i tak będziemy się umawiać - dajemy Wam fory, hehe..

pozdrawiam i dzięki jeszcze raz :)