Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, po dłuższej przerwie :) Ponad pół roku mnie tu nie było :o

Przejrzałam właśnie wątek i ostatni wpis jest z końca czerwca kiedy zalaliśmy strop....A trochę od tego czasu zrobiliśmy:

- wrzesień -więźba,

- listopad- blachodachówa,

- listopad/grudzień - okna i drzwi zewnętrzne.

Tak więc na zimę osiągnęliśmy SSZ :D

Troszkę nam zeszło z tym wszystkim, ale biorąc pod uwagę fakt, że dom postawił mój mąż sam- to i tak niezły wynik :lol2: :lol2:

W zeszłym tygodniu wreszcie zrobiło się trochę cieplej więc mąż postawił ścianki działowe a tata zabrał się za elektrykę :)

Mamy już zakupiony styropian na posadzki i płytki na schody, do ganku, korytarza i kuchni :) Oraz wybrane do łazienki :yes:

hej

ja tylko powiem, że jednak skończyłam tynki i NIE MAM KASY!

Smitka no jesteś byłam u Ciebie wczoraj kuknąć czy może coś piszesz o tych tynkach ,robisz czy nie .Kasa no u mnie też pusto cały czas oddalam kredyt ,mam troszkę materiału zgromadzonego,kończymy ocieplnenie powoli i zaczniemy układać styro pod wylewki odkupiliśmy od sąsaiada po 100 zł m3 mąż dostanie 13 pensje w marcu będzie dla panów wylekarzy no i czekamy na zwrot Vat .

Tia, a ja mam kasę, ale mrozi się na końcie, bo jak tu na mrozie tynki robić? Chyba tylko w wyobraźni. ;)

No przed tynkami też miłam kase .Ale zrobiliśmy tynki ,hydraulike ,spore zakupy ,2 umywalki ,wanne,stelaż + kibelek ,płytki do dolnej łazienki,do garażu i kotłowni ,wiatrołapu, wełne i stelaże na ocieplenie rury do wentylacji mechanicznej ,wkład do kominka ,materiał jest pewne rzeczy zrobimy sami ale na pewne trzeba fachmanów no i kas .

hmm ja przed tynkami wylewkami kotłownia tez miałem kase a teraz ....drzwi to zrobimy później, kamień do kominka także o ogrodzeniu nawet nie marze.

dostałem właśnie informacje ze mogę udać się do us po decyzje w sprawie zwrotu(ide osobiście bedzie szybciej niz czekac aż mi to przyślą). wiec 10 dni na uprawomocnienie(tak to sie chyba nazywa u nich) a później 25 dni na wypłatę wiec jeszcze troche poczekamy na kuchnię :(((((

hmm ja przed tynkami wylewkami kotłownia tez miałem kase a teraz ....drzwi to zrobimy później, kamień do kominka także o ogrodzeniu nawet nie marze.

dostałem właśnie informacje ze mogę udać się do us po decyzje w sprawie zwrotu(ide osobiście bedzie szybciej niz czekac aż mi to przyślą). wiec 10 dni na uprawomocnienie(tak to sie chyba nazywa u nich) a później 25 dni na wypłatę wiec jeszcze troche poczekamy na kuchnię :(((((

A kiedy składałeś Us rozliczenia.