Tom Bor 19.02.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 u mnie elektryk też zasuwał cały tydzień i parterek zrobiony ale do tynków to jeszcze ciut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 20.02.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 No właśnie już tak blisko do tych tynków,że się człowiek nie może doczekać!!! Natomiast zastanawiamy się czy czasem nie położyć samodzielnie płytek, chyba nie da się za dużo spatraczyć? Narzędzia mamy w zasięgu, więc ten jeden problem byłby z górki. Coraz więcej osób tu na forum kładzie płyty samemu pierwszy raz , i dlatego zaczeliśmy się nad tym poważnie zastanawiać.Czy orientowaliście się ile bieże płytkarz za m2? I czy wielkości płytek mają wpływ na cenę?Mam właśnie namiar na jedego fachmana i bieże 40pln za m2? I nawet nie wiem czy to dużo,średnio czy normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 20.02.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Słyszeliśmy o cenach 35 zł za m2. Ale płytki kładziemy sami. Mamy przetestowane u mojego brata. Nie ma to jak praktyka Tak na marginesie- wszystko jest dla ludzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 20.02.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 No właśnie już tak blisko do tych tynków,że się człowiek nie może doczekać!!! Natomiast zastanawiamy się czy czasem nie położyć samodzielnie płytek, chyba nie da się za dużo spatraczyć? Narzędzia mamy w zasięgu, więc ten jeden problem byłby z górki. Coraz więcej osób tu na forum kładzie płyty samemu pierwszy raz , i dlatego zaczeliśmy się nad tym poważnie zastanawiać. Czy orientowaliście się ile bieże płytkarz za m2? I czy wielkości płytek mają wpływ na cenę? Mam właśnie namiar na jedego fachmana i bieże 40pln za m2? I nawet nie wiem czy to dużo,średnio czy normalnie. Chyba normalna cena też słyszała od 35 do 60 zł metr .Wielkość ma znaczenie podobno za te 10 na 10 biorą więcej my też się zastanawiamy nad układaniem samodzielnie ale chciałabym dolną łazienkę bez listew i nie wim czy damy tak ładnie wyszlifować kanty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 21.02.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 U nas też zima....-14 stopni i pada śnieg Elektrykę mamy już prawie rozłożoną....na szczęście w domku ciepło w miarę bo dogrzewamy "kozą" Też z niecierpliwością czekamy wiosny, żeby położyć tynki A teraz szukamy styropianu na ocieplenie bo ponoć ceny mają iść w górę :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 21.02.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Nasz kafelkarz brał 35m2, więc 40zł2 to cena do przyjęcia My jeszcze nie mamy gresu w garażu, spiżarce no i tarasach- mam nadzieję, że na wiosnę uda nam się to zrobić, bo jednak z garażu nosi się do domu i na dole ciągle biały syf na panelach widzę :/ poza tym mieszka się super oczywiście tańczę razem z wami i zaklinam pogodę, oraz trzymam kciuki za wszystkie wasze marzenia/założenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 21.02.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 a jaki macie pomysł na kafelki do kuchni bo jakoś wybór mizerny w porównaniu do łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 22.02.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Dzięki za opinie i sugestie! Wychodzi na to ,że wiatrołap-podłoga, kuchnia-podłoga i ścina i wc to chyba damy radę sami wykafelkować. Próba naszych umiejętności będzie na pewno w kotłowni i jak to pójdzie ok to zdecydujemy się położyć w/w pomieszczeniach. Jedynie czego nie dam mężowi zawalić to łazienka na górze, tam będzie dużo docinek, kombinacji, więc czuję że to będą za wysokie progi jak dla nas.Jeśli chodzi o płytki do kuchni to ja już zakupiłam i są pokazane w moim dzienniku. Kolor beige 10x10 plus dekoracyjne krówki. A wogóle to dlaczego nie można tuytaj korzystać z załączników i dodawać zdjęć?BUUUUU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 22.02.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 fakt płytek dużo mniej bo ludzie coraz mniej płytek w kuchni układaja słyszałem ze płyty pleksi lub laminowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 22.02.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 A wogóle to dlaczego nie można tuytaj korzystać z załączników i dodawać zdjęć?BUUUUU Ale zawsze możesz zamieścic fotki na fotosiku i tym podobnym portalom i tylko link adresem skopiować i wkleic tutaj o np tak http://img262.imageshack.us/img262/6604/dsc01272j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.02.2011 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 U mnie takie same płytki jak u LILI czyli jasne beżo -krem plus krówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 22.02.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Lili idę zobaczyć te Twoje krówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 22.02.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Krówki super ja też zwróciłam na nie uwagę w casto ale one są 10x10, więc trochę roboty jednak z nimi bedzie, niech żyje fernado do mnie na wiochę w sam raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.02.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Ilonka nie kupuj w casto jak masz leroy to jedź bo teraz widziałam, przynajmniej u nas na promocji po 35.oo zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 22.02.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 No to co, krówki rządzą! A tak na poważnie w założeniach ma być kuchnia tradycyjna, więc poszliśmy w płytki. Takie małe formatowo ale przez to urocze no i chyba modne teraz.Mam nadzieję, że w połączeniu z meblami wypadnie to wszystko w miarę smacznie a przez krówki lekko i z humorem. Przydałoby się parę gadżetów z krówkami w nawiązaniu, np. fartuch kuchenny, podstawki pod kubki. Czy to może już będzie przesada?Pozdrowienia od Fernando Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 23.02.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 słodki fernando może być jako pojemniki na kawę i herbatkę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.02.2011 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Te małe spoko się kładzie sami z mężem kładliśmy w kuchni 7 lat temu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 23.02.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 No właśnie Renatko my też chyba damy radę. Nastawiamy się na własnoręczne wykonanie. Co zaoszczędzę chcę dołożyć do porządnego stołu w ala jadalni. Zamarzył mi się stół w surowym drewnie { dębowy} z wyraznymi słojami i do tego jeszcze zeby był rozsuwany. Albo z tego samego materiału co będę miała blaty kuchenne, a też myślę o drewnianych.Pewnie tanio nie będzie.Mogę poczekać jeśli kasy braknie na szczęście mam jakiśtam stół, nie będę kupować na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.02.2011 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 http://images50.fotosik.pl/657/266b56fccabac867med.jpg ja planuje taką jadalnie i do barku 2 takie hakery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 23.02.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Renatka a jakie wymiary ma ten stół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts