Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie już tak blisko do tych tynków,że się człowiek nie może doczekać!!!

Natomiast zastanawiamy się czy czasem nie położyć samodzielnie płytek, chyba nie da się za dużo spatraczyć? Narzędzia mamy w zasięgu, więc ten jeden problem byłby z górki. Coraz więcej osób tu na forum kładzie płyty samemu pierwszy raz , i dlatego zaczeliśmy się nad tym poważnie zastanawiać.

Czy orientowaliście się ile bieże płytkarz za m2? I czy wielkości płytek mają wpływ na cenę?

Mam właśnie namiar na jedego fachmana i bieże 40pln za m2? I nawet nie wiem czy to dużo,średnio czy normalnie.

No właśnie już tak blisko do tych tynków,że się człowiek nie może doczekać!!!

Natomiast zastanawiamy się czy czasem nie położyć samodzielnie płytek, chyba nie da się za dużo spatraczyć? Narzędzia mamy w zasięgu, więc ten jeden problem byłby z górki. Coraz więcej osób tu na forum kładzie płyty samemu pierwszy raz , i dlatego zaczeliśmy się nad tym poważnie zastanawiać.

Czy orientowaliście się ile bieże płytkarz za m2? I czy wielkości płytek mają wpływ na cenę?

Mam właśnie namiar na jedego fachmana i bieże 40pln za m2? I nawet nie wiem czy to dużo,średnio czy normalnie.

Chyba normalna cena też słyszała od 35 do 60 zł metr .Wielkość ma znaczenie podobno za te 10 na 10 biorą więcej my też się zastanawiamy nad układaniem samodzielnie ale chciałabym dolną łazienkę bez listew i nie wim czy damy tak ładnie wyszlifować kanty .

Nasz kafelkarz brał 35m2, więc 40zł2 to cena do przyjęcia :)

My jeszcze nie mamy gresu w garażu, spiżarce no i tarasach- mam nadzieję, że na wiosnę uda nam się to zrobić, bo jednak z garażu nosi się do domu i na dole ciągle biały syf na panelach widzę :/

poza tym mieszka się super :)

oczywiście tańczę razem z wami i zaklinam pogodę, oraz trzymam kciuki za wszystkie wasze marzenia/założenia :)

Dzięki za opinie i sugestie!

Wychodzi na to ,że wiatrołap-podłoga, kuchnia-podłoga i ścina i wc to chyba damy radę sami wykafelkować. Próba naszych umiejętności będzie na pewno w kotłowni i jak to pójdzie ok to zdecydujemy się położyć w/w pomieszczeniach. Jedynie czego nie dam mężowi zawalić to łazienka na górze, tam będzie dużo docinek, kombinacji, więc czuję że to będą za wysokie progi jak dla nas.

Jeśli chodzi o płytki do kuchni to ja już zakupiłam i są pokazane w moim dzienniku. Kolor beige 10x10 plus dekoracyjne krówki.

A wogóle to dlaczego nie można tuytaj korzystać z załączników i dodawać zdjęć?BUUUUU

No to co, krówki rządzą!

A tak na poważnie w założeniach ma być kuchnia tradycyjna, więc poszliśmy w płytki. Takie małe formatowo ale przez to urocze no i chyba modne teraz.

Mam nadzieję, że w połączeniu z meblami wypadnie to wszystko w miarę smacznie a przez krówki lekko i z humorem.

Przydałoby się parę gadżetów z krówkami w nawiązaniu, np. fartuch kuchenny, podstawki pod kubki. Czy to może już będzie przesada?

Pozdrowienia od Fernando

No właśnie Renatko my też chyba damy radę. Nastawiamy się na własnoręczne wykonanie.

Co zaoszczędzę chcę dołożyć do porządnego stołu w ala jadalni.

Zamarzył mi się stół w surowym drewnie { dębowy} z wyraznymi słojami i do tego jeszcze zeby był rozsuwany. Albo z tego samego materiału co będę miała blaty kuchenne, a też myślę o drewnianych.

Pewnie tanio nie będzie.

Mogę poczekać jeśli kasy braknie na szczęście mam jakiśtam stół, nie będę kupować na siłę.