Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

U nas piach na wylewki przywieziony ,cement też i wiosno czekam na Ciebie .Dziś byliśmy w Us wzywali nas wyjaśnić kilka spraw szczególnie chodziło o to ,że sprzedawali nam towar i pod zapłacono nie ma podpisu sprzedawcy

Ciekawe co jeszcze w us się wymysli. Ciekawe, czy pani w urzędzie podała podstawę prawną, bo w rozporządzeniu w sprawie wystawiania faktur jakichkolwiek podpisów sprzedawcy nie trzeba mieć i to od ładnych paru lat.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciekawe co jeszcze w us się wymysli. Ciekawe, czy pani w urzędzie podała podstawę prawną, bo w rozporządzeniu w sprawie wystawiania faktur jakichkolwiek podpisów sprzedawcy nie trzeba mieć i to od ładnych paru lat.

No widzisz co urząd to rząd a jedną fv mamy wpłata przelew i mamy przynieś wydrukowane z konta ,że przelew został wykonany.A podstawy nie podała spytała czy pierwszy raz robimy zwrot ,że tego nie wiemy .

Faktury przelewowe, to inna historia. W ustawie o częściowym zwrocie vat jest mowa o faktycznie poniesionych wydatkach. Co prawda, wystarczającym dokumentem powinna być faktura vat, bo zgodnie z ustawą jest to pisemne potwierdzenie dokonania czynności, ale wiele urzędów chce potwierdzenia, że to my faktycznie ponieśliśmy wydatek związany z zakupem materiałów. Sam sceptycznie do tego podchodzę, bo pieniądze mógł mi dać majętny brat lub ciotka, a ja je tylko wpłaciłem. Ale i tak cieszmy się, że póki co urzędy nie chcą od nas udokumentowania skąd mieliśmy pieniądze, przy zakupach gotówkowych.

Natomiast żądanie uzupełnienia podpisów na fakturze kiedy nie ma na to żadnego przepisu jest po prostu nadużyciem.

A u mnie dzisiaj Bobki kończą już wykończeniówkę, zostanie im tylko podjechać wstawić drzwi wewnętrzne(jak przyjadą wreszcie do mnie ze sklepu) oraz poskładać kabinę bo jeden element w reklamacji.Teraz żałuje że tak się ociągałem i dalej ociągam z zamówieniem kuchni ale to w sumie dlatego że trzeba trochę zbić jej cenę.

Jak u was pogoda mrozek?? u mnie -13

Faktury przelewowe, to inna historia. W ustawie o częściowym zwrocie vat jest mowa o faktycznie poniesionych wydatkach. Co prawda, wystarczającym dokumentem powinna być faktura vat, bo zgodnie z ustawą jest to pisemne potwierdzenie dokonania czynności, ale wiele urzędów chce potwierdzenia, że to my faktycznie ponieśliśmy wydatek związany z zakupem materiałów. Sam sceptycznie do tego podchodzę, bo pieniądze mógł mi dać majętny brat lub ciotka, a ja je tylko wpłaciłem. Ale i tak cieszmy się, że póki co urzędy nie chcą od nas udokumentowania skąd mieliśmy pieniądze, przy zakupach gotówkowych.

Natomiast żądanie uzupełnienia podpisów na fakturze kiedy nie ma na to żadnego przepisu jest po prostu nadużyciem.

No właśnie a my mamy na fv wbite pieczątką zapłacono brak podpisu musimy jechać i to załatwić bo pani mówi ,że ona skończyła czeka tylko na te podpisy i daje kierownikowi i tylko czekać na przelew.

Tak wiem,że z tymi podpisami to nadużycie,ale wiesz jak ma się Renata wkurzać i wykłócać z babskiem to pewnie woli wziąść i jechać po ten podpis.

U nas pogoda śliczna,tzn.przez okienko piękne słonko mi świeci,a jak jest naprawdę to nie wiem, bo siedzę z młodą,chorą w domku.

Pozdrawiam i szybkiej wiosny życzę!

To się nazywa postawić podatnika pod ścianą. Bardzo zła praktyka.[/quot

Tak jak Gabrysia napisała wole po ten podpis pojechać ,dać babie ,bo już niczego się nie czepiała na naszą korzyść zobaczyła w Pit błąd i poprawiła.Dowiązę i będę mieć spokój kase dostane .Mogła tylko przez telefon powiedzieć o co chodzi w której fV załatwilibyśmy to przed wizytą w US i odrazu papier by dostała i miałaby nasze papier z głowy .

Kochani pomożecie ,córci spodobały się płytki ,pomarańczowe na ściany do łazienki dzieciowej stwierdziliśmy z mężem czemu nie wymieni się za pare lat jak się znudzą poprostu Tanizna .Tylko jakie płytki na podłogę powiem ,że to żywy pomarańcz takie jak owoc pomarańcza.Może ktoś je widział w LM u nas są zielone i pomarańczowe ,mąż był wczoraj z córą bo brakło wełny na ocieplenie cena 15.90 m.