zefirispka 01.03.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 U nas piach na wylewki przywieziony ,cement też i wiosno czekam na Ciebie .Dziś byliśmy w Us wzywali nas wyjaśnić kilka spraw szczególnie chodziło o to ,że sprzedawali nam towar i pod zapłacono nie ma podpisu sprzedawcy Ciekawe co jeszcze w us się wymysli. Ciekawe, czy pani w urzędzie podała podstawę prawną, bo w rozporządzeniu w sprawie wystawiania faktur jakichkolwiek podpisów sprzedawcy nie trzeba mieć i to od ładnych paru lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.03.2011 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Ciekawe co jeszcze w us się wymysli. Ciekawe, czy pani w urzędzie podała podstawę prawną, bo w rozporządzeniu w sprawie wystawiania faktur jakichkolwiek podpisów sprzedawcy nie trzeba mieć i to od ładnych paru lat. No widzisz co urząd to rząd a jedną fv mamy wpłata przelew i mamy przynieś wydrukowane z konta ,że przelew został wykonany.A podstawy nie podała spytała czy pierwszy raz robimy zwrot ,że tego nie wiemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 01.03.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Hm a nam nasza księgowa kazała drukować potwierdzenia przelewów do wszystkich faktur przelewowych.Jak narazie nas nie wzywali,a pit oddaliśmy chyba 29 grudnia.U nas górna łazienka się kończy.Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 01.03.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Faktury przelewowe, to inna historia. W ustawie o częściowym zwrocie vat jest mowa o faktycznie poniesionych wydatkach. Co prawda, wystarczającym dokumentem powinna być faktura vat, bo zgodnie z ustawą jest to pisemne potwierdzenie dokonania czynności, ale wiele urzędów chce potwierdzenia, że to my faktycznie ponieśliśmy wydatek związany z zakupem materiałów. Sam sceptycznie do tego podchodzę, bo pieniądze mógł mi dać majętny brat lub ciotka, a ja je tylko wpłaciłem. Ale i tak cieszmy się, że póki co urzędy nie chcą od nas udokumentowania skąd mieliśmy pieniądze, przy zakupach gotówkowych.Natomiast żądanie uzupełnienia podpisów na fakturze kiedy nie ma na to żadnego przepisu jest po prostu nadużyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 02.03.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 A u mnie dzisiaj Bobki kończą już wykończeniówkę, zostanie im tylko podjechać wstawić drzwi wewnętrzne(jak przyjadą wreszcie do mnie ze sklepu) oraz poskładać kabinę bo jeden element w reklamacji.Teraz żałuje że tak się ociągałem i dalej ociągam z zamówieniem kuchni ale to w sumie dlatego że trzeba trochę zbić jej cenę. Jak u was pogoda mrozek?? u mnie -13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 02.03.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 U nas -11 (okolice Tomaszowa Maz) , ale w dzień piękne słonko dające nadzieję na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 02.03.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 u mnie tez słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.03.2011 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Faktury przelewowe, to inna historia. W ustawie o częściowym zwrocie vat jest mowa o faktycznie poniesionych wydatkach. Co prawda, wystarczającym dokumentem powinna być faktura vat, bo zgodnie z ustawą jest to pisemne potwierdzenie dokonania czynności, ale wiele urzędów chce potwierdzenia, że to my faktycznie ponieśliśmy wydatek związany z zakupem materiałów. Sam sceptycznie do tego podchodzę, bo pieniądze mógł mi dać majętny brat lub ciotka, a ja je tylko wpłaciłem. Ale i tak cieszmy się, że póki co urzędy nie chcą od nas udokumentowania skąd mieliśmy pieniądze, przy zakupach gotówkowych. Natomiast żądanie uzupełnienia podpisów na fakturze kiedy nie ma na to żadnego przepisu jest po prostu nadużyciem. No właśnie a my mamy na fv wbite pieczątką zapłacono brak podpisu musimy jechać i to załatwić bo pani mówi ,że ona skończyła czeka tylko na te podpisy i daje kierownikowi i tylko czekać na przelew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.03.2011 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 U nas teraz - 1,5 i słoneczko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 02.03.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 U nas teraz - 1,5 i słoneczko . U nas podobnie i niech słonko świeci cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 02.03.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Tak wiem,że z tymi podpisami to nadużycie,ale wiesz jak ma się Renata wkurzać i wykłócać z babskiem to pewnie woli wziąść i jechać po ten podpis.U nas pogoda śliczna,tzn.przez okienko piękne słonko mi świeci,a jak jest naprawdę to nie wiem, bo siedzę z młodą,chorą w domku.Pozdrawiam i szybkiej wiosny życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 02.03.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 No właśnie a my mamy na fv wbite pieczątką zapłacono brak podpisu musimy jechać i to załatwić bo pani mówi ,że ona skończyła czeka tylko na te podpisy i daje kierownikowi i tylko czekać na przelew. To się nazywa postawić podatnika pod ścianą. Bardzo zła praktyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.03.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 To się nazywa postawić podatnika pod ścianą. Bardzo zła praktyka.[/quot Tak jak Gabrysia napisała wole po ten podpis pojechać ,dać babie ,bo już niczego się nie czepiała na naszą korzyść zobaczyła w Pit błąd i poprawiła.Dowiązę i będę mieć spokój kase dostane .Mogła tylko przez telefon powiedzieć o co chodzi w której fV załatwilibyśmy to przed wizytą w US i odrazu papier by dostała i miałaby nasze papier z głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 02.03.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Rozumiem Cię Renata, po prostu takie postępowanie wpływa na wizerunek administracji. Sorry to takie skrzywienie zawodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 02.03.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 u mnie też słoneczko, tylko temperaturka mało wiosenna.elektryk pracuje i to się chwali.pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.03.2011 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Rozumiem Cię Renata, po prostu takie postępowanie wpływa na wizerunek administracji. Sorry to takie skrzywienie zawodowe Też Cię rozumię też mnie to wkurza,ale rozumiem też tą biedną urzedniczkę która oddaje papiery i potem przez kierowniczkę jest nękana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.03.2011 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Kochani pomożecie ,córci spodobały się płytki ,pomarańczowe na ściany do łazienki dzieciowej stwierdziliśmy z mężem czemu nie wymieni się za pare lat jak się znudzą poprostu Tanizna .Tylko jakie płytki na podłogę powiem ,że to żywy pomarańcz takie jak owoc pomarańcza.Może ktoś je widział w LM u nas są zielone i pomarańczowe ,mąż był wczoraj z córą bo brakło wełny na ocieplenie cena 15.90 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 03.03.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Renatko ale "zagwostka", pojecia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 03.03.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Do pomarańczu można jakieś ecru,generalnie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.03.2011 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Właśnie myślę nad białym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts