Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wszystko przygotowane: zaprawa, pustaki, bloczki, pianka montażowa są. Planujemy dokończenie ścianek działowych, zostały dwie ostatnie warstwy przed sufitem, a potem chcę omurować murłaty na poddaszu bloczkami z gazobetonu. I to tyle planów :)[/quo

Jak na jeden dzień to sporo .

Renata miałaś rację. Plan był bardzo ambitny i nie został zrealizowany. Mimo to, mimo zmęczenia zrobiliśmy bardzo dużo. Na razie nie mam sił na wklejanie zdjęć, ale na parterze ścianki działowe są od podłogi aż po sufit :D Omurowanie murłat, to zadanie na najbliższy tydzień. Dzień coraz dłuższy, więc popołudnia, będę spędzał na budowie.

Ja już nawet nie myślę ile zrobimy w dany dzień czy tydzień bo często wyskakują w trakcje inne rzeczy .Ja też dziś padnięta rano od 8.30-12.30 na budowie zrobiłam salon z jadalnią potem kawa w domu zakupy ,obiadek ,sprzątanko i znowu budowa folia ,plus styro w naszej sypialni zrobiłam sama mąż usuwał reszki tynków na podłodze w gabinecie ,hollu i przedpokoju i sprzątał kolejne dni to styro w gabinecie ,łazienkach i hollu i wiatrołapie to zadanie na ten tydzień.Może uda się ruszyć z podłogówką .

A mój mąż dziś też troszkę popracował efekt styro w naszej fazience i garderobie .Po południu pojechaliśmy wszyscy posprzątałam wiatrołap ,holl i łazienkę i rozciągłam folie jutro mąż rozłoży tam styro, jutro też jedziemy kupić folie aluminiową pod podłogówkę i rury pex .Jak ja lubię jak coś się dzieje już nie mogę wylewek się doczekać ale już bliżej niż dalej .

Renata i to jest bardzo dobra taktyka. Małymi krokami do przodu. My też dziś sprzątaliśmy dom, bo wtedy mniej bałaganu i "podlewaliśmy" belkę nadprożową, którą w sobotę wylewałem. Akurat tę jedną jedyną musiałem zrobić samodzielnie. Pozostałe kupiłem gotowe na składzie budowlanym :)

Renata i to jest bardzo dobra taktyka. Małymi krokami do przodu. My też dziś sprzątaliśmy dom, bo wtedy mniej bałaganu i "podlewaliśmy" belkę nadprożową, którą w sobotę wylewałem. Akurat tę jedną jedyną musiałem zrobić samodzielnie. Pozostałe kupiłem gotowe na składzie budowlanym :)

Zafirska masz racę po mału do przodu ,tak sobie myślałam po co sami układamy ten styropian przecież firma by to zrobiła ,ale mąż stwierdził,że panom dziekuje widział jak układają w jeden dzień układają i wylewają ja stwierdziłam no ok niech mu będzie pomogę w dodatku zostanie 300 zł w kieszeni będzie na farbę białą na pierwsze malowanie .A z tym sprzątaniem to ja nie wiem skąd ciągle tyle pyłu brbrbr .