Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie praca powolutku, powolutku idzie do przodu. i bardzo się z tego cieszę, bo w:rolleyes:krótce będą robić tynki

U nas też powolutku ,mąż wczoraj dalej działał z kanalizacją bo jesienią dociągneliśmy do działki teraz trzeba do domu ,no i styropian też kończy się układać ,jeszcze łazienka ,kuchnia ,gabinet i piwniczka .Zaczniemy wkońcu układać podłogówkę i wylewamy wylewki .

a u mnie przestój bo brak gotówki. Są tynki, czekają podłogi z ogrzewaniem i wylewkami. Potem ocieplenie dachu, oddzielenie poddasza od domu i wykończeniówka.. Ale to chyba maj będzie..

Smitka a jak kredyt dostałaś składałaś o kredyt .Jak tak to o jaki .My też mamy teraz tylko kase na wylewki ,czekamy na zwrot Vat też coś dziubniemy z tego może grzejniki i podłończenie kominka i może coś jeszcze bo wiemy ile grzejniki ale ile podłończenie i te pierdoły do kominka jeszcze nie może chodź farbe na poddasze .U nas ten plus ,że sami z mężem ociepliliśmy poddasze płyty będzie zakładał M z moim tatą ,rury do wentylacji mąż też sam pozakładał i teraz sami układamy styropian pod wylewki .

Oj widzę,że z kolejną wiosną ostro działacie.Renata zdradź co miał twój mąż na mysli mówiąc,że widział jak fachowcy układają styropian??

W tamtym roku byłam zła na moich budowlańców jak widziałam postępy Smithki,ale widzę ,że Was wyprzedziliśmy.No,ale nam się bardzo spieszy.Łazienki się kończą,w kuchni płytki położone,kartongipsy już też prawie skończone.W sumie szło by już mieszkać,ale jeszcze ze dwa miesiące.

Gabrysia chodziło mu o to że my wycinamy otwory pod peszłe a fachowcy tego nie robili tylko , przecinali styro dopiero 2 warstwa styro przkrywała rurki .Ale mąż jak to stwierdził sąsiad jest idealista .Ale co można od fachowców wymagać jak w jeden dzień układają styro hydraulik zakłada podłogówkę i jeszcze wylewają wylewkę .Jeden, jedyny fachowiec z którym rozmawiałam ,że żeby porządnie to zrobić to potrzebuje 3 dni układa on styro i folie daje nam 2-3 dni dla hydraulika na podłogówkę i wchodzi wylewać ale jego cena to 18 zł m2 wylewki .