Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

Renia a dajecie na pdlogę tylko folię czy też papę? Nam radzono, zeby dać papę, którą zgrzewa się z tą pomiędzy scianami a scianami fundamentowymi i dopiero na to czarną folię.. co o tym sądzicie?

My papy nie dajemy wiem ,że niektórzy dają chodź chyba rzadko , my mamy fundamenty dość wysoko i styropianu na dole 15 cm na górze 5 cm.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u nas pięknie słoneczko obwieściło, że już WIOSNA http://www.emotka.pl/emotikony/swieta3/41.gif

Dobrze, że małż leśnik, więc więźba i deski od A do Z samodzielnie wyrobione (konktretne drzewa w lesie były przeliczone na krokwie, łaty, kntrłaty i deski) kosztowały dużo mniej niż w tartaku. I pomimo, że nie majsterklepka niektóre prace zrobił sam. A jak przyjdzie pora zagospodarowania terenu wokół domku jako znawca gatunków gleb i wymagań różnych roślin pewnie dobrze mi doradzi co i jak posadzić http://www.emotka.pl/emotikony/swieta3/122.gif

ale się naczytałam pochwał na mężów :)

to ja napiszę tak - dobrze że moja mama patrzyć nie może na to że działka nieogrodzona, pożyczy pieniądze i zaczynam wiosnę od zrobienia ogrodzenia, takiego ładnego, ze sztachetek na podmurówce :)

dziś dzwonię do pana który to będzie robić i zaczynamy ustalać konkrety.

A propo męzów, hehe: dobrze, ze mój mąż taki ambitny - się nasłuchał ile to Wasi potrafią i sam zabrał się do pracy, choć doświadczenia nikłe... wczoraj machnął z moja pomocą:) schodki wejściowe, a w planach juz niebawem instalacja odkurzacza. A propo tych wspólnych robót rodzinnych: czy u Was tez jest to takie kłótniogenne? Jakoś tak się robi, ze zawsze jedno z dwojga 'MA PLAN" a drugie zostaje zepchnięte do roli 'przynieś-podaj-przytrzymaj'... oczywiście z założenia ta druga rola przypada... babie. I nie daj Boze, zeby ta BABA miała jakiś dobry pomysł - toż to ujma posłuchać dobrej rady, hehe!!