Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie poświątecznie oraz przeddługoweekendowo :D

U nas po krótkiej przerwie, tynki wyschnęły, założyliśmy izolację pionową na parterze a od dziś pracują monterzy rur od wod-kanu.

Przy okazji zapytam bardziej zaawansowanych: jak układaliście styropian przed wylewkami? Chodzi mi o wypoziomowanie izolacji. Korzystaliście z niwelatora, wasserwagi, czy tak na oko?

Witam serdecznie poświątecznie oraz przeddługoweekendowo :D

U nas po krótkiej przerwie, tynki wyschnęły, założyliśmy izolację pionową na parterze a od dziś pracują monterzy rur od wod-kanu.

Przy okazji zapytam bardziej zaawansowanych: jak układaliście styropian przed wylewkami? Chodzi mi o wypoziomowanie izolacji. Korzystaliście z niwelatora, wasserwagi, czy tak na oko?

My na oko mąż chodził z poziomicą i sprawdzał ,żeby było + ,- ,wylewkarze sprawdzali i nanosili poziomy przed wlaniem wylewek

(...)jak układaliście styropian przed wylewkami? Chodzi mi o wypoziomowanie izolacji. Korzystaliście z niwelatora, wasserwagi, czy tak na oko?

U nas przed uładaniem styropianu chciał gość od wylewek przyjechać, zeby powiedzieć ile max. styro ma być, bo właśnie mówił, że zdarzają się nierówności i jak niektórzy lecą jednakową warstwą styro to może się okazać, ze przy drzwiach jest za mało lub za dużo wylewki. Ale u nas było ok;) M. na etapie budowy sprawdzał laserem;)

Witam.

Przy okazji skorzystam z rad odnośnie styropianu pod wylewki.

A my na cóż nadal czekamy na suche ściany do tego cholernego tynkowania, potem poleci już z górki.

Ale nie próżnujemy. Tworzymy samodzielnie taras.

Renatko coś dla Ciebie. My wybraliśmy bardzo fajną kostkę pt.- granit płukany byliśmy osobiście w DREWBEcie.Zapowiada się cudnie, a jego dodatkową zaletą jest to,że można układać kostkę do kosteczki i jest bardzo płaska. A to na tarasie chyba istotne,żeby się stołki nie chuśtały. Cena za metr2 58 ale na allegro identyk po 43 znalazłam. Będzie się budowało to i foteczki w dzienniku na bieżąco będę wstawiać. Sama jestem ciekawa co nam za cudo wyjdzie.

Pozdrawiam przedtynkowo!

Witam.

Przy okazji skorzystam z rad odnośnie styropianu pod wylewki.

A my na cóż nadal czekamy na suche ściany do tego cholernego tynkowania, potem poleci już z górki.

Ale nie próżnujemy. Tworzymy samodzielnie taras.

Renatko coś dla Ciebie. My wybraliśmy bardzo fajną kostkę pt.- granit płukany byliśmy osobiście w DREWBEcie.Zapowiada się cudnie, a jego dodatkową zaletą jest to,że można układać kostkę do kosteczki i jest bardzo płaska. A to na tarasie chyba istotne,żeby się stołki nie chuśtały. Cena za metr2 58 ale na allegro identyk po 43 znalazłam. Będzie się budowało to i foteczki w dzienniku na bieżąco będę wstawiać. Sama jestem ciekawa co nam za cudo wyjdzie.

Pozdrawiam przedtynkowo!

u MNIE NA TARASIE BĘDZIE CHYBA lIBET viva Castello .

Hejka :)

Wy się widzę wynieśliście na długi weekend, a ja wreszcie znalazłam czas, żeby wejść na forum. :) Witam Was, Kochani :)

Widzę, że nie leniuchowaliście i wszędzie robota aż furczy!

U nas też budowa wiosennie się posuwa - szybciutko zrobił się czerwony dach, bo przed zimą był tylko opapowany, zrobiły się do końca kominy, bo były podciągnięte pod dach i teraz szykujemy się do montażu okien dachowych. Nie wiem gdzie ręce włożyć, tyle wyborów mnie czeka i aż się boję myśleć co z tego wyniknie. :)

Szczegóły będą w dzienniku - lecę pisać, bo mnie już niektórzy (nie pokażę palcem kto :D) kilkakrotnie zdążyli zlinczować za nieobecność i próżniactwo - no i chyba mieli rację :)

Buźka

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164471-Nasz-ma%C5%82y-kawa%C5%82ek-%C5%9Bwiata-dziennik-L.-i-A.&p=4225072#post4225072

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164472-Komentarze-do-dziennika-L-i-A-Nasz-ma%C5%82y-kawa%C5%82ek-%C5%9Bwiata&p=4225112#post4225112

Nie było mnie długo i chyba się zamotałam, bo już nie pamiętam czy tak zostało po wielkiej awarii czy też coś się zmieniło w ostatnim czasie - czy Wy też tak macie, że nie widzicie pod postami linków do dzienników i komentarzy? W dzienniku pięknie się pokazują, a w grupach już nie....

Hej Lidzia Witaj spowrotem .U mnie dziś majóweczka udana na budowie opłytowaliśmy 3 sufity w płytach ,ja i mąż ,zasypaliśmy z sąsiadem rury kanalizacyjne a było tego z 40 m i wysypaliśmy kilka taczek kamienia na podjazd do garażu ,trzeba pomału nawozić bo planujemy wysypać tam w najbliższym czasie tłuczeń .Na obiadek był grill .Zaliczyliśmy też betoniarnie ,żeby zorientować się w jakich cenach są słupki betonowe i podmurówka bo chcemy grodzić od upierdliwego sąsiada.A i byli u nas dwaj panowie fliziarze ,jeden powiedział 40 zl metr plus ,stelaż ,umywalka .Drugi ma nam zrobić wycenę .

Hej, Renatko, u nas grill dziś by nie przeszedł, bo pogoda była pieska - 6 stopni na liczniku i zimno jak diabli. Mieliśmy dziś na budowie spotkanie z panem od alarmów, założyłam zimową kurtkę i jeszcze zmarzłam, bo w naszym "otwartym" domu wiatr łeb chce urwać :)

U nas walka z kanalizą zacznie się za ok. tydzień, ale mam nadzieję, że wszelkie zasypywanki chłopaki od rurek zrobią sami :)

U nas pogoda ok chodziłam w bluzie ,a u nas kanalizację robiła firma ale do granicy działki bo na terenie trwała budowa ,od granicy mąż z sąiadem postanowili ,że sami podciągną i podłączą do domku bo jeden metr to 140 zł co na 40 metrach robi ładną sumkę ,wolimy za tą kasę zrobić ogrodzenie od jednego sąsiada .Teraz można zakładać kibelek korzystać z niego .