Renatamama3 27.04.2011 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 No tak waga chyba wszystkim .A ja dziś pojechałam z kumpelami do szkółki do jawornika i kupiłam kilka bylinek ,będę sadzić przed domkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 28.04.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 mnie tez jakby ciut więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 28.04.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Jak to mówią KOCHANEGO CIAŁA NIGDY ZA WIELE z wieści budowlanych zrobiłem już prawie taras drewniany(na majówkę-parapetówkę jak znalazł) a i już prawie wszystkie pstryczkczki elektryczki znalazły swoje miejsce(no troszkę zostało ale tylko troszkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 28.04.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam serdecznie poświątecznie oraz przeddługoweekendowo U nas po krótkiej przerwie, tynki wyschnęły, założyliśmy izolację pionową na parterze a od dziś pracują monterzy rur od wod-kanu. Przy okazji zapytam bardziej zaawansowanych: jak układaliście styropian przed wylewkami? Chodzi mi o wypoziomowanie izolacji. Korzystaliście z niwelatora, wasserwagi, czy tak na oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.04.2011 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam serdecznie poświątecznie oraz przeddługoweekendowo U nas po krótkiej przerwie, tynki wyschnęły, założyliśmy izolację pionową na parterze a od dziś pracują monterzy rur od wod-kanu. Przy okazji zapytam bardziej zaawansowanych: jak układaliście styropian przed wylewkami? Chodzi mi o wypoziomowanie izolacji. Korzystaliście z niwelatora, wasserwagi, czy tak na oko? My na oko mąż chodził z poziomicą i sprawdzał ,żeby było + ,- ,wylewkarze sprawdzali i nanosili poziomy przed wlaniem wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.04.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 A my rozglądamy się za drzwiami wewnętrznym i będą chyba sosnowe ,i za kostką na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 28.04.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Dzięki Renata z odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.04.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 (...)jak układaliście styropian przed wylewkami? Chodzi mi o wypoziomowanie izolacji. Korzystaliście z niwelatora, wasserwagi, czy tak na oko? U nas przed uładaniem styropianu chciał gość od wylewek przyjechać, zeby powiedzieć ile max. styro ma być, bo właśnie mówił, że zdarzają się nierówności i jak niektórzy lecą jednakową warstwą styro to może się okazać, ze przy drzwiach jest za mało lub za dużo wylewki. Ale u nas było ok;) M. na etapie budowy sprawdzał laserem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 28.04.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam. Przy okazji skorzystam z rad odnośnie styropianu pod wylewki.A my na cóż nadal czekamy na suche ściany do tego cholernego tynkowania, potem poleci już z górki.Ale nie próżnujemy. Tworzymy samodzielnie taras.Renatko coś dla Ciebie. My wybraliśmy bardzo fajną kostkę pt.- granit płukany byliśmy osobiście w DREWBEcie.Zapowiada się cudnie, a jego dodatkową zaletą jest to,że można układać kostkę do kosteczki i jest bardzo płaska. A to na tarasie chyba istotne,żeby się stołki nie chuśtały. Cena za metr2 58 ale na allegro identyk po 43 znalazłam. Będzie się budowało to i foteczki w dzienniku na bieżąco będę wstawiać. Sama jestem ciekawa co nam za cudo wyjdzie. Pozdrawiam przedtynkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 28.04.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 ja też będę w majowe dni układać styro a na działeczce po cichutku mój brat kładzie styro na elewację, mama mi powiedziała wiecie tak w ...tajemnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 28.04.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 A u mnie elewacja się robi. Już pół domku w kolorze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 29.04.2011 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam. Przy okazji skorzystam z rad odnośnie styropianu pod wylewki. A my na cóż nadal czekamy na suche ściany do tego cholernego tynkowania, potem poleci już z górki. Ale nie próżnujemy. Tworzymy samodzielnie taras. Renatko coś dla Ciebie. My wybraliśmy bardzo fajną kostkę pt.- granit płukany byliśmy osobiście w DREWBEcie.Zapowiada się cudnie, a jego dodatkową zaletą jest to,że można układać kostkę do kosteczki i jest bardzo płaska. A to na tarasie chyba istotne,żeby się stołki nie chuśtały. Cena za metr2 58 ale na allegro identyk po 43 znalazłam. Będzie się budowało to i foteczki w dzienniku na bieżąco będę wstawiać. Sama jestem ciekawa co nam za cudo wyjdzie. Pozdrawiam przedtynkowo! u MNIE NA TARASIE BĘDZIE CHYBA lIBET viva Castello . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 29.04.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 A u mnie taras drewniany skończony nie jest może idealny ale własnymi rekami zrobiony z tego co zostało po budowie czyli ze free Wiec na długi weekend jak znalazł jutro wielkie otwarcie sezonu grillowego i pierwsza parapetówka następna w następny weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 29.04.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Makawel miłej zabawy:D:D:DI wszystkim pogodnego długiego weekendu:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 01.05.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Hejka Wy się widzę wynieśliście na długi weekend, a ja wreszcie znalazłam czas, żeby wejść na forum. Witam Was, Kochani Widzę, że nie leniuchowaliście i wszędzie robota aż furczy! U nas też budowa wiosennie się posuwa - szybciutko zrobił się czerwony dach, bo przed zimą był tylko opapowany, zrobiły się do końca kominy, bo były podciągnięte pod dach i teraz szykujemy się do montażu okien dachowych. Nie wiem gdzie ręce włożyć, tyle wyborów mnie czeka i aż się boję myśleć co z tego wyniknie. Szczegóły będą w dzienniku - lecę pisać, bo mnie już niektórzy (nie pokażę palcem kto ) kilkakrotnie zdążyli zlinczować za nieobecność i próżniactwo - no i chyba mieli rację Buźka http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164471-Nasz-ma%C5%82y-kawa%C5%82ek-%C5%9Bwiata-dziennik-L.-i-A.&p=4225072#post4225072 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164472-Komentarze-do-dziennika-L-i-A-Nasz-ma%C5%82y-kawa%C5%82ek-%C5%9Bwiata&p=4225112#post4225112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 01.05.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Nie było mnie długo i chyba się zamotałam, bo już nie pamiętam czy tak zostało po wielkiej awarii czy też coś się zmieniło w ostatnim czasie - czy Wy też tak macie, że nie widzicie pod postami linków do dzienników i komentarzy? W dzienniku pięknie się pokazują, a w grupach już nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.05.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Hej Lidzia Witaj spowrotem .U mnie dziś majóweczka udana na budowie opłytowaliśmy 3 sufity w płytach ,ja i mąż ,zasypaliśmy z sąsiadem rury kanalizacyjne a było tego z 40 m i wysypaliśmy kilka taczek kamienia na podjazd do garażu ,trzeba pomału nawozić bo planujemy wysypać tam w najbliższym czasie tłuczeń .Na obiadek był grill .Zaliczyliśmy też betoniarnie ,żeby zorientować się w jakich cenach są słupki betonowe i podmurówka bo chcemy grodzić od upierdliwego sąsiada.A i byli u nas dwaj panowie fliziarze ,jeden powiedział 40 zl metr plus ,stelaż ,umywalka .Drugi ma nam zrobić wycenę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 02.05.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Hej, Renatko, u nas grill dziś by nie przeszedł, bo pogoda była pieska - 6 stopni na liczniku i zimno jak diabli. Mieliśmy dziś na budowie spotkanie z panem od alarmów, założyłam zimową kurtkę i jeszcze zmarzłam, bo w naszym "otwartym" domu wiatr łeb chce urwać U nas walka z kanalizą zacznie się za ok. tydzień, ale mam nadzieję, że wszelkie zasypywanki chłopaki od rurek zrobią sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.05.2011 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 U nas pogoda ok chodziłam w bluzie ,a u nas kanalizację robiła firma ale do granicy działki bo na terenie trwała budowa ,od granicy mąż z sąiadem postanowili ,że sami podciągną i podłączą do domku bo jeden metr to 140 zł co na 40 metrach robi ładną sumkę ,wolimy za tą kasę zrobić ogrodzenie od jednego sąsiada .Teraz można zakładać kibelek korzystać z niego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 03.05.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Współczuję długości trasy kanalizacyjnej. U nas na szczęście cała infrastruktura jest blisko, więc kanalizacja budowała się ledwie kilka dni.Ps. Ale dzisiaj pogoda pod budowlańcem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts