Lidia_G. 03.05.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Nam znajomy pan od wszystkich "rurek" wycenił wstępnie wodę, kanalizę i gaz ze wszystkimi materiałami i piecem na ok. 35 000 - mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam to, co mi przekazywał mąż - gdybym się jednak walnęła, korekta niebawem Co do pogody, to u nas nawet ok - nieśmiało świeci słonko, a na liczniku 10 st. - nie ma tragedii - właśnie wykopałam moją brygadę na działkę na ognisko, dzięki temu mam czas trochę pobuszować na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.05.2011 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Współczuję długości trasy kanalizacyjnej. U nas na szczęście cała infrastruktura jest blisko, więc kanalizacja budowała się ledwie kilka dni. Ps. Ale dzisiaj pogoda pod budowlańcem :/ Zafirspka u nas było 160 metrów do granicy te 120 podciągneła frma ,gmina niby podciąga ale tylko w drodze gminnej a my musimy od do swojej sami a ,że mamy drogę prywatną to te 160 metrów zostało na naszych barkach tak samo z wodą dobrze ,że było nas 3 do tej inwestycji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.05.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Nam znajomy pan od wszystkich "rurek" wycenił wstępnie wodę, kanalizę i gaz ze wszystkimi materiałami i piecem na ok. 35 000 - mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam to, co mi przekazywał mąż - gdybym się jednak walnęła, korekta niebawem Co do pogody, to u nas nawet ok - nieśmiało świeci słonko, a na liczniku 10 st. - nie ma tragedii - właśnie wykopałam moją brygadę na działkę na ognisko, dzięki temu mam czas trochę pobuszować na forum... Lidzia ale ty o instalacjach w domku ? Jeśli tak ja już dawno po . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 04.05.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 no to mnie wczoraj zima zaskoczyła panie dzieju. w maju taki snieg sypał że az przecierałam oczy ze zdumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 04.05.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Zafirspka u nas było 160 metrów do granicy te 120 podciągneła frma ,gmina niby podciąga ale tylko w drodze gminnej a my musimy od do swojej sami a ,że mamy drogę prywatną to te 160 metrów zostało na naszych barkach tak samo z wodą dobrze ,że było nas 3 do tej inwestycji . Rozumiem. Ja do wody od granicy miałem 3 metry, a do budynku kolejne 8 metrów. To samo z kanalizą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.05.2011 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Rozumiem. Ja do wody od granicy miałem 3 metry, a do budynku kolejne 8 metrów. To samo z kanalizą. To jesteś szczęściarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 06.05.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Fakt, masz rację Renata. Nasz dom powstaje w bardzo zurbanizowanej części miasta i z infrastrukturą nie ma problemu. Gorzej z działaniami monopolistów. Chcieliśmy zrobić ziemne przyłącze energetyczne. Odległość 15 metrów od słupa do granicy. Czas oczekiwania 15-16 miesięcy. Zmieniliśmy na napowietrzne przyłącze. Najdalej za 4 miesiące będziemy mieli oficjalnie prąd w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 06.05.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Hejka Renia, domyślam się, ze Ty już dawno "po" - przecież Wy to już chyba niedługo zmienicie adres zamieszkania, prawda? Ja jestem opóźnionym "wiośniakiem", więc wszyscy, którzy wystartowali wiosną zeszłego roku, wyprzedzają nas z pracami... Dziś na przykład zamówiliśmy wreszcie okna dachowe - znowu większość jest "dawno po", wcale mnie to jednak nie martwi, bo nie musimy się spieszyć. Założyliśmy sobie luźno, że przeprowadzimy się wiosna przyszłego roku i tak celujemy, a jak się pośliźnie, to też biedy nie będzie... zefirispka u nas też monopol - w wodociągach za zrobienie przyłącza zdzierają jak za psa, a jeśli ma robić firma z zewnątrz, to robią potem problemy - na szczęście mamy fachowca, który dobrze z nimi żyje i nawet oni od niego narzędzia jakieś pożyczają , więc obędzie się bez rzucania kłód pod nogi i co najważniejsze, będzie taniej... PROŚBA: Dziewczyny i Chłopaki, którzy macie już drzwi zewnętrzne, pochwalcie się nimi, proszę, bo właśnie rozgryzam powolutku ten temat i póki co, to mam głowę wielkości piłki dmuchanej, a do podjęcia decyzji droga daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 07.05.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 My mamy drzwi z Gerdyhttp://img593.imageshack.us/img593/1637/111510144717.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 07.05.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Dzięki, zefirispka, że bladym świtem wkleiłeś swoje drzwi - bardzo ładne, a Gerda to sprawdzona marka - też zastanawiałam się czy nie szukać u nich. Popatrzę jednak jeszcze na drewniane, a potem pomyślimy z mężem co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 08.05.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 My mamy VOX: http://www.drzwiipodlogi.vox.pl/public/zasoby/pw/zdjecia/jowisz_2_nut_0.jpg U nas niestety bez postępów. Czekam aż mój tata zabierze się za kanalizację i ogrzewanie. No i aż mąż skończy gołębnik i zabierze się za ocieplanie... pierwszy krok poczyniony- kupiliśmy mieszadło do kleju a mąż zrobił rozeznanie cenowe klejów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 08.05.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Lidia, my wzięliśmy metalowe. Mają tę wadę, że pracują pod wpływem słońca. U nas wejście jest w ocienionej wnęce, więc to tak bardzo nie przeszkadza. No i mają takie pierdółki, jak wzmocnienie ramy, zamek kilku punktowy, bolce przeciw wyważeniowe. No, ale wiadomo, trzeba wybrać to co dla nas najlepsze. Ja z kolei mam pytanie do bardziej zaawansowanych grupowiczów, bo przyznaję zgłupiałem. Napiszcie jakie macie piece gazowe: jedno czy dwufunkcyjne. Pierwotnie typowaliśmy piec kondensacyjny jednofunkcyjny z zasobnikiem cwu. Ale nasz instalator namieszał nam z dwufunkcyjnym Immergasem. I jesteśmy w kropce. Dlatego pytam tych, którzy mają już praktykę. Będę wdzięczny za każde info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.05.2011 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Fakt, masz rację Renata. Nasz dom powstaje w bardzo zurbanizowanej części miasta i z infrastrukturą nie ma problemu. Gorzej z działaniami monopolistów. Chcieliśmy zrobić ziemne przyłącze energetyczne. Odległość 15 metrów od słupa do granicy. Czas oczekiwania 15-16 miesięcy. Zmieniliśmy na napowietrzne przyłącze. Najdalej za 4 miesiące będziemy mieli oficjalnie prąd w nowym domu. Ja prąd już mam już za niego płacę i mam ziemią prowadzone właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.05.2011 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Hejka Renia, domyślam się, ze Ty już dawno "po" - przecież Wy to już chyba niedługo zmienicie adres zamieszkania, prawda? Ja jestem opóźnionym "wiośniakiem", więc wszyscy, którzy wystartowali wiosną zeszłego roku, wyprzedzają nas z pracami... Dziś na przykład zamówiliśmy wreszcie okna dachowe - znowu większość jest "dawno po", wcale mnie to jednak nie martwi, bo nie musimy się spieszyć. Założyliśmy sobie luźno, że przeprowadzimy się wiosna przyszłego roku i tak celujemy, a jak się pośliźnie, to też biedy nie będzie... zefirispka u nas też monopol - w wodociągach za zrobienie przyłącza zdzierają jak za psa, a jeśli ma robić firma z zewnątrz, to robią potem problemy - na szczęście mamy fachowca, który dobrze z nimi żyje i nawet oni od niego narzędzia jakieś pożyczają , więc obędzie się bez rzucania kłód pod nogi i co najważniejsze, będzie taniej... PROŚBA: Dziewczyny i Chłopaki, którzy macie już drzwi zewnętrzne, pochwalcie się nimi, proszę, bo właśnie rozgryzam powolutku ten temat i póki co, to mam głowę wielkości piłki dmuchanej, a do podjęcia decyzji droga daleka. Ja wsumie też takim późnym wiośniakiem bo roboty zaczęte 28 kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 09.05.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ja drewniane, lokalny stolarz:http://img7.imageshack.us/img7/8366/84217473.jpgdo kotłowni:http://img560.imageshack.us/img560/2846/17940130.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 10.05.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ktosiek super masz te drzwi, zadam może śmieszne pytanie czyu drewniane drzwi są "cieplejsze" od stalowych z pianką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 10.05.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Nie mam pojęcia.Moje drzwi też są w środku ocieplone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 10.05.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ktośku, drzwi masz bardzo ładne zefirispka, dzięki - nie wiedziałam, że metalowe drzwi reagują na warunki atmosferyczne - myślałam, że właśnie stal jest obojętna... ale ja zawsze miałam głowę do literek i słówek, a nie do wiedzy praktycznej niesia, szkoda, że zdjęcie nie weszło, bo jestem ciekawa Twoich drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 11.05.2011 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 ktosiek dzieki za odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.05.2011 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Hej w ten piękny prawie letni poranek .Ja wczoraj dostałam zwrot Vat za materiały bud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts