Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Renatka gratuluje zwrotu vat.

My jak tylko zakończymy ocieplenie to zaraz składamy po raz drugi :)

Mam pytanie odnośnie parapetów zewnętrznych- jakie macie/polecacie? i kiedy prawidłowo powinno się je montować?

Ja będę zakładała klinkierowe .

Martuś dzięki fajnie Ci z tym zwrotem .

• 2 weeks później...
Łał nie coś ty przeskrobała ?Wydaje mi się ,że ktoś na Ciebie doniósł .

Hejka Renia pewnie trafil mi sie jakis KARGUL za plotem , przekonam sie 30 maja ...... ale z tresci pisma wynika ze to " rutynowa " kontrola .... dziwi mnie tylko to ... bo podobno kontroluja osoby ktore buduja z kredytu ( takich jest zdecydowana wiekszosc ) w moim przypadku budowa za gotowke wiec ????!!!!! :bash:..... Zobaczymy .... potrzebne mi to jak :bash:bym miala za malo problemow .

Edyta, możesz zaliczyć się do grona "szczęśliwców", którzy zostali wybrani przez nadzór budowlany. Twój przypadek dowodzi, że takowy w ogóle istnieje. Ale fakt, bardziej to upierdliwe, niż pożądane.

Zastanawiam sie czy ma to moze zwiazek ze zwrotem z US ..... byl spory :) wiec byc moze skarbowka " naslala " na mnie PINB ?!

Moze masz racje .... chociaz osobiscie nie znam zadnego z sasiadow ( buduje na odleglosc ) i jeszcze nigdy ie pojawilam sie na swojej budowie ..... ale jak to mowia " kazdy ma jakiegos mola co go zre " .....

jak to mowia " kazdy ma jakiegos mola co go zre " .....

Oj tak. W piątek, kiedy ekipa z gazowni robiła nam przyłącze, prace chciał zastopować dalszy sąsiad. Oficjalnie chodziło o to, że będzie miał za niskie ciśnienie i nie będzie mógł odpalić swojego pieca. Nieoficjalnie, chodziło o pieniądze, bo chciał od nas "odstępne" za koszty budowy gazociągu z 1980 r.! Kiedy poradziliśmy mu żeby poszukał się po drugiej stronie furtki, groził , że będzie nam bruździł. Jak na razie nic nie wskórał, bo mamy wszystkie pozwolenia, uzgodnienia, i pewnie życiorys prezesa PGNiG byśmy w tym znaleźli.

Uff, dziś mamy dosyć, właśnie zjechaliśmy z budowy. Połowa styropianu na wylewki gotowa. Izolacja może jest z lekkiego materiału, ale robota z nim ciężka jak nie wiem co.

Pozdrowienia dla reszty budowlanej braci :D

Hejka Renia pewnie trafil mi sie jakis KARGUL za plotem , przekonam sie 30 maja ...... ale z tresci pisma wynika ze to " rutynowa " kontrola .... dziwi mnie tylko to ... bo podobno kontroluja osoby ktore buduja z kredytu ( takich jest zdecydowana wiekszosc ) w moim przypadku budowa za gotowke wiec ????!!!!! :bash:..... Zobaczymy .... potrzebne mi to jak :bash:bym miala za malo problemow .

No to ja trzymam kciku za bez problemową inspekcję .

Oj tak. W piątek, kiedy ekipa z gazowni robiła nam przyłącze, prace chciał zastopować dalszy sąsiad. Oficjalnie chodziło o to, że będzie miał za niskie ciśnienie i nie będzie mógł odpalić swojego pieca. Nieoficjalnie, chodziło o pieniądze, bo chciał od nas "odstępne" za koszty budowy gazociągu z 1980 r.! Kiedy poradziliśmy mu żeby poszukał się po drugiej stronie furtki, groził , że będzie nam bruździł. Jak na razie nic nie wskórał, bo mamy wszystkie pozwolenia, uzgodnienia, i pewnie życiorys prezesa PGNiG byśmy w tym znaleźli.

Uff, dziś mamy dosyć, właśnie zjechaliśmy z budowy. Połowa styropianu na wylewki gotowa. Izolacja może jest z lekkiego materiału, ale robota z nim ciężka jak nie wiem co.

Pozdrowienia dla reszty budowlanej braci :D

U nas było podobnie z kanalizacją .

wszyscy zasuwają aż miło Edytka ta inspekcja to najprawdopodobniej jak piszą dziewczyny "miłość chrześcijańska któregoś sąsiada" ale tak to jest jak się piękny domek ma i innych skręca. Ale jak na wszystko masz pozwolenia to cię moga w nosek pocałować. napisz jak będziesz po.

Renia super idziecie do przodu, szkoda tylko że nie masz dziennika, dla potomności no i dla braci formułowej

Hejka

Inspekcja z PINB przeszla bardzo pomyslnie ..... UFFFFFFFFF ........ byla to wyrywkowa kontrola ( padlo na Stylka ) ...... Panowie kontrolujacy okazali sie bardzo mili ( normalni ) wyznajacy zasade ZYJ i DAJ ZYC INNYM .......

Dziekuje Wam bardzo za trzymanie kciukow POMOGLO :yes:

Hejka

Inspekcja z PINB przeszla bardzo pomyslnie

Wygląda na to, że to nie były tzw. czynniki zewnętrzne. Inspekcja, typuje takie rzeczy też na podstawie własnych regulacji. A ponieważ inspektorów jest bardzo mało, podobno ok. 5 ludzi na powiat, to tego typu inspekcje są rzadkością. Innymi słowy jesteś jak alpinista, który zobaczył yeti ;D