Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wygląda na to, że to nie były tzw. czynniki zewnętrzne. Inspekcja, typuje takie rzeczy też na podstawie własnych regulacji. A ponieważ inspektorów jest bardzo mało, podobno ok. 5 ludzi na powiat, to tego typu inspekcje są rzadkością. Innymi słowy jesteś jak alpinista, który zobaczył yeti ;D

Trzeba zagrac w TOTKA :yes: skoro mam " takie szczescie " :D

No Edyta, cieszę się,ze obyło się bez problemów.Jak ja słyszę 'kontrola' to wpadam w panikę, choć przecież wszystko mamy w porządku. Wszystkim gratuluję postępów - u nas od wczoraj domek opiankowany, od jutra walczymy ze styropianem:)

Dzieki :) ..... niby wszystko w porzadku , ale wiesz .... zawsze moga cos " ODKOPAC " ;)

No Edyta, cieszę się,ze obyło się bez problemów.Jak ja słyszę 'kontrola' to wpadam w panikę, choć przecież wszystko mamy w porządku. Wszystkim gratuluję postępów - u nas od wczoraj domek opiankowany, od jutra walczymy ze styropianem:)

Jak tam walka ze styro ?A ja zrobiłam sobie wolne .Wczoraj mąż wylatywał na 2 mc, poszłam tylko sprawdzić na ścianie kolor farby kupionej do wiatrołapu .Dziś pojechałam z dzieciakami na paradę smoków i do M'Donalda .A popołudniu miałam wizytę pana kafelkowego może zaczynać w piątek wieczorkiem gruntowaniem podłóg .A od soboty idzie z płytkami .Soboty ,niedziele u mnie i w tygodniu popołudniami bo ma jeszcze inną robotę .

Renia - parada smoków?? Mnie czeka rozbiórka tego co ułozyłam (na szczescie tylko 2 pokoje..) - nie dałam tasmy dylatacyjnej :((

No takie zrobione przez dzieciaki ze szkół i przedszkoli wpisz sobie w google parada smoków Kraków .Dorotko ale przecież możesz teraz dać piankę my dawaliśmy po położeniu styro .

Zefirispka ..... trzymam kciuki za prace wylewkarzy , do mnie Panowie od tynkow wchodza 20 - 21 czerwca ..... mam nadzieje , ze wszystko pojdzie dobrze poprzedni tynkarz " dal ciala " i wystawil mnie do wiatru ...

Edyta, mam nadzieję, że tym razem trafisz na porządną ekipę. Z własnego doświadczenia, radzę Ci zrobienie zdjęć gniazdek elektrycznych przed tynkami i porównanie tego po wykonaniu tynków. Nie mogę narzekać na moich tynkarzy, ale dopiero 2 tygodniach zorientowałem się, że brakuje mi 7 wyłączników. Dzięki zdjęciom, szybko je "odkuliśmy" ;)

Edyta, mam nadzieję, że tym razem trafisz na porządną ekipę. Z własnego doświadczenia, radzę Ci zrobienie zdjęć gniazdek elektrycznych przed tynkami i porównanie tego po wykonaniu tynków. Nie mogę narzekać na moich tynkarzy, ale dopiero 2 tygodniach zorientowałem się, że brakuje mi 7 wyłączników. Dzięki zdjęciom, szybko je "odkuliśmy" ;)

Hejka

Dzieki za rade .... wlasnie w piatek poprosilam moja Pelnomocniczke zeby " nakrecila film " z wnetrza Stylka ;) z opisami kazdej sciany pod katem elektryki i hydrauliki :yes: , powiem jeszcze zeby zrobili fotorelacje z " gniazdkowania " . Swoja droga to moj elektryk nagral plytke ze swojej pracy ( poprosilam Go o to ) i mam ja otrzymac od niego .... Staram sie wszystkiego dopilnowac , ale wiesz jak jest . A co do tynkarza to Pan wydaje sie byc " solidna firma " .... gdyby poprzedni wykonawca nie wymiekl ( znalazl sobie mniej wymagajacego inwestora :)) to byloby juz po tynkowaniu , ale widocznie tak mialo byc jak to mowia co sie odwlecze to nie uciecze :D .

Renata dziękuję i zazdroszczę dalszego etapu wykończeniówki. Na układanie kafli muszę jeszcze poczekać. Jak tylko wyschną wylewki kupię duuuży nóż i zacznę przycinać wełnę mineralną na poddaszu :D

U nas mineło ponad dwa mc od wylewk pan kafelkowy powiedział ,że super wyschły piły grunt aż miło .Salon z jadalnią i część kuchni udało mu się zrobić w sobotę .