Edyta M 17.08.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Dziewczynki ...... nasza Forumka Kala67 .... ma swietny namiar na Chorwacje ..... wlasnie " zalatwilam " mojej kolezance oraz Kierownikowi Budowy wyjazd przez Kale ..... Kierownik napisal do mnie maila w poniedzialek , ze jest ZACHWYCONY i dziekuje mi za pomoc . .... Moze na przyszly rok Wy skorzystacie ... ceny podobno super !!!!! .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 21.08.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 U nas gdy nie ma dzieci w domu, to jesteśmy niegrzeczni. I tak broimy, że poddasze ocieplać kończymy ;D Koniec zgryźliwej wełny jest już bliski. Pozostał jeszcze otwór na schody strychowe, ale te zamontujemy, kiedy płyty osb znajdą się na górze. W sumie mamy ocieplenie 15 cm + 10 i ocieplony również strych. Nadchodzący sezon grzewczy pokaże czy wszystko OK. Pozdrowienia http://2.bp.blogspot.com/-8NnysD0llJM/TlESfkWQ7-I/AAAAAAAAATQ/3Kh7irmjneA/s1600/Zdjcie0005.jpg http://2.bp.blogspot.com/-p9DgX6RYrLc/TlESeFvy1wI/AAAAAAAAATI/5hcK0-B6ffk/s1600/Zdjcie0002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 24.08.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Hejka Edytko, to ja się zgłaszam do Ciebie po namiary na tę świetną kwaterę - napiszesz mi na priva? - Pleeeeease Zefirispka, ja wszystko rozumim, ale żeby TAK wykorzystywać wolną chatę, to już przesada ...Chyba, że potem wyjmowanie tych igiełek wełnistych ma jakiś dodatkowy, innowymiarowy podtekst... Trzymam kciuki za szybki koniec tej Waszej męki - zazdroszczę Ci już tego ciepłego poddasza - u nas to jeszcze za mgłą... Póki co, elektrycy tańczą z kablami i kabelkami, a w sobotę mąż z kumplem mają montować instalację do odkurzacza. Na kolejny tydzień mamy zaplanowanych tynkarzy. Mam nadzieję, że wszystko będzie szło zgodnie z planem, bo lato u nas będzie jeszcze tylko przez chwilę, a ja bym chciała jeszcze bardzo dużo zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.08.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Lidzia poszlo na priv. ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 27.08.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Edyta, dziękuję Ci za życzenia. Ta chwila nadeszła właśnie wczoraj. A dziś, wbrew upałom wydaliśmy aż trzy longplaye, czyli płyty GK zaczynają nam wisieć na skosach. A propos ocieplenia i wełny. Czy u Was też najlepsza jest Coca-Cola do picia, podczas układania wełny? Nam to zasugerował kierownik budowy i faktycznie zadziałało. Bo wełna ma taki, hmmm specyficzny odór http://2.bp.blogspot.com/-28Dg5hKqiJA/TlkmyjSoSSI/AAAAAAAAAT4/8YD6fWM_v2k/s1600/razem.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 28.08.2011 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Zefirispka no pieknie ........ :wiggle:to teraz juz z gorki ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 30.08.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 kupę czasu mnie nie było... nadrobiłam wpisy i bardzo się cieszę z waszych postępów:) zefirispka piknie wełna położonarenatamama pokoje w bajkowych kolorachlidia pogody życzę u nas nic nowego... złożyliśmy po raz drugi pit o zwrot vatu i czekamy; dużo tego nie będzie,ale zawsze na jakieś dodatki wystarczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.08.2011 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Hejka ja właśnie wróciłam .Pogode miałam nawet, nawet 2 dniu upałów ,2 popołudnia deszczowe mogło być lepiej ale i tak fajnie wypoczęci i gotowi do pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.08.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 kupę czasu mnie nie było... nadrobiłam wpisy i bardzo się cieszę z waszych postępów:) zefirispka piknie wełna położona renatamama pokoje w bajkowych kolorach lidia pogody życzę u nas nic nowego... złożyliśmy po raz drugi pit o zwrot vatu i czekamy; dużo tego nie będzie,ale zawsze na jakieś dodatki wystarczy:) Martuś dzięki ale spełniam tylko życzenia dzieciaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.08.2011 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Edyta, dziękuję Ci za życzenia. Ta chwila nadeszła właśnie wczoraj. A dziś, wbrew upałom wydaliśmy aż trzy longplaye, czyli płyty GK zaczynają nam wisieć na skosach. A propos ocieplenia i wełny. Czy u Was też najlepsza jest Coca-Cola do picia, podczas układania wełny? Nam to zasugerował kierownik budowy i faktycznie zadziałało. Bo wełna ma taki, hmmm specyficzny odór http://2.bp.blogspot.com/-28Dg5hKqiJA/TlkmyjSoSSI/AAAAAAAAAT4/8YD6fWM_v2k/s1600/razem.jpg Gratulki spończonego ocieplania .A czemu folie nie dajesz na całość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 31.08.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Folię daję na całość, ale etapami, czyli rozmiar płyty + 20 cm zakładki. Dlaczego? Bo już raz założyliśmy całość folią i dosłownie zaraz potem to.... odpadło. Pomimo, że stosowaliśmy dość gęsto taśmę dwustronnie klejącą. Dlatego robię to na bieżąco: folia i zaraz potem płyta. Oczywiście z zakładką, którą również zaklejam taśmą. Może to trochę przekombinowane, ale dla mnie skuteczne.Dziś zaskoczyła mnie, pozytywnie, ekipa kominkowa. Źródło ogrzewania jest prawie gotowe. Pozostaje jeszcze skóra niedźwiedzia przed paleniskiem. Ale to już pikuś. Do lasu niedaleko, jakiegoś drapieżnika złowię na czas ;D http://1.bp.blogspot.com/-f1Pm7XjLZFQ/Tl6dx_ihxfI/AAAAAAAAAUA/dLZ4O_SlQJM/s1600/Zdjcie0037.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.09.2011 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Folię daję na całość, ale etapami, czyli rozmiar płyty + 20 cm zakładki. Dlaczego? Bo już raz założyliśmy całość folią i dosłownie zaraz potem to.... odpadło. Pomimo, że stosowaliśmy dość gęsto taśmę dwustronnie klejącą. Dlatego robię to na bieżąco: folia i zaraz potem płyta. Oczywiście z zakładką, którą również zaklejam taśmą. Może to trochę przekombinowane, ale dla mnie skuteczne. Dziś zaskoczyła mnie, pozytywnie, ekipa kominkowa. Źródło ogrzewania jest prawie gotowe. Pozostaje jeszcze skóra niedźwiedzia przed paleniskiem. Ale to już pikuś. Do lasu niedaleko, jakiegoś drapieżnika złowię na czas ;D http://1.bp.blogspot.com/-f1Pm7XjLZFQ/Tl6dx_ihxfI/AAAAAAAAAUA/dLZ4O_SlQJM/s1600/Zdjcie0037.jpg Te dwustronne taśmy są dość mocne ,ale jest coś dziwnego bo u nas łazienki i klatki ni zdążyliśmy przed męża wyjazdem zrobić i spadło a przez zimę i wilgoć po wylewkach wytrzymały a teraz jak było ciepło spadło ,może chodzi tu o temperaturę .Kominek fajny ,też taki prosty chcę od dołu do góry prosty ,tylko bez tych półek ,półka tylko na dole na kosz wiklinowy na drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 02.09.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Kto wie, może to faktycznie kwestia temperatury. W każdym razie, żeby nie robić tego 2 razy, folię zakładam tuż przed przykręceniem płyt. Kominek jest fajny. Wczoraj zrobiliśmy pierwsze przepalenie. Grzejniki grzały, komin dymił, po prostu modernizacja w domu i zagrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.09.2011 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 MY właśnie zamówiliśmy grzejniki mają być w tym tygodniu chcieliśmy mieć wszystko zrobione przed montażem ,żeby nie ściągać ,zamówiliśmy też zbiornik na ciepłą wodę taki co pasuje również z solarami ( przeliczali mam solary z dotacją i montażem ) dla 5 osób 7200.Jak to wszystko dotrze zamawiamy hydraulika do kominka i montaż grzejników .A i mąż zaczoł domek ocieplać dziś bo z początkiem października mamy panów do tynku ,tynk czeka w garażu .A i u dzieciaków pojawiły się meble i łazienka gotowa zrobię zdjęcia i wstawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.09.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Obiecałam zdjęcia to wstawiam kilka można tu zobaczyć brakło mi miejsca w aparacie http://www.mojalbum.com.pl/Album=8AVUFIHC u nas trwa a raczej zaczeło się ocieplanie domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 12.09.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Renia cudnie już u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.09.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Ilonko dzieki .A jak Ty lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 13.09.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 u nas trwa a raczej zaczeło się ocieplanie domku Pięknie. U nas też rusza styropian na elewację. Największy problem to.... jak to ładnie pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.09.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Pięknie. U nas też rusza styropian na elewację. Największy problem to.... jak to ładnie pomalować. U nas już tynk czeka w garażu od mc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 13.09.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Pełna logistyka. U nas wykonawca, jak w japońskim systemie, dostarczy materiał na czas. Najlepiej, że znaleźlismy go w ... przedszkolu Nasze dzieci razem chodziły do jednej placówki. Świat jest mały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts