Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

Dziewczynki ...... nasza Forumka Kala67 .... ma swietny namiar na Chorwacje ..... wlasnie " zalatwilam " mojej kolezance oraz Kierownikowi Budowy ;) wyjazd przez Kale ..... Kierownik napisal do mnie maila w poniedzialek , ze jest ZACHWYCONY i dziekuje mi za pomoc :). .... Moze na przyszly rok Wy skorzystacie ... ceny podobno super !!!!! ....

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas gdy nie ma dzieci w domu, to jesteśmy niegrzeczni. I tak broimy, że poddasze ocieplać kończymy ;D

Koniec zgryźliwej wełny jest już bliski. Pozostał jeszcze otwór na schody strychowe, ale te zamontujemy, kiedy płyty osb znajdą się na górze.

W sumie mamy ocieplenie 15 cm + 10 i ocieplony również strych. Nadchodzący sezon grzewczy pokaże czy wszystko OK.

Pozdrowienia :)

http://2.bp.blogspot.com/-8NnysD0llJM/TlESfkWQ7-I/AAAAAAAAATQ/3Kh7irmjneA/s1600/Zdjcie0005.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-p9DgX6RYrLc/TlESeFvy1wI/AAAAAAAAATI/5hcK0-B6ffk/s1600/Zdjcie0002.jpg

Hejka :)

Edytko, to ja się zgłaszam do Ciebie po namiary na tę świetną kwaterę - napiszesz mi na priva? - Pleeeeease :)

Zefirispka, ja wszystko rozumim, ale żeby TAK wykorzystywać wolną chatę, to już przesada :D ...Chyba, że potem wyjmowanie tych igiełek wełnistych ma jakiś dodatkowy, innowymiarowy podtekst... :D

Trzymam kciuki za szybki koniec tej Waszej męki - zazdroszczę Ci już tego ciepłego poddasza - u nas to jeszcze za mgłą...

Póki co, elektrycy tańczą z kablami i kabelkami, a w sobotę mąż z kumplem mają montować instalację do odkurzacza. Na kolejny tydzień mamy zaplanowanych tynkarzy. Mam nadzieję, że wszystko będzie szło zgodnie z planem, bo lato u nas będzie jeszcze tylko przez chwilę, a ja bym chciała jeszcze bardzo dużo zrobić...

Edyta, dziękuję Ci za życzenia. Ta chwila nadeszła właśnie wczoraj. A dziś, wbrew upałom wydaliśmy aż trzy longplaye, czyli płyty GK zaczynają nam wisieć na skosach.

A propos ocieplenia i wełny. Czy u Was też najlepsza jest Coca-Cola do picia, podczas układania wełny? Nam to zasugerował kierownik budowy i faktycznie zadziałało. Bo wełna ma taki, hmmm specyficzny odór ;)

http://2.bp.blogspot.com/-28Dg5hKqiJA/TlkmyjSoSSI/AAAAAAAAAT4/8YD6fWM_v2k/s1600/razem.jpg

kupę czasu mnie nie było...

nadrobiłam wpisy i bardzo się cieszę z waszych postępów:)

zefirispka piknie wełna położona

renatamama pokoje w bajkowych kolorach

lidia pogody życzę

u nas nic nowego...

złożyliśmy po raz drugi pit o zwrot vatu i czekamy; dużo tego nie będzie,ale zawsze na jakieś dodatki wystarczy:)

kupę czasu mnie nie było...

nadrobiłam wpisy i bardzo się cieszę z waszych postępów:)

zefirispka piknie wełna położona

renatamama pokoje w bajkowych kolorach

lidia pogody życzę

u nas nic nowego...

złożyliśmy po raz drugi pit o zwrot vatu i czekamy; dużo tego nie będzie,ale zawsze na jakieś dodatki wystarczy:)

Martuś dzięki ale spełniam tylko życzenia dzieciaków .

Edyta, dziękuję Ci za życzenia. Ta chwila nadeszła właśnie wczoraj. A dziś, wbrew upałom wydaliśmy aż trzy longplaye, czyli płyty GK zaczynają nam wisieć na skosach.

A propos ocieplenia i wełny. Czy u Was też najlepsza jest Coca-Cola do picia, podczas układania wełny? Nam to zasugerował kierownik budowy i faktycznie zadziałało. Bo wełna ma taki, hmmm specyficzny odór ;)

http://2.bp.blogspot.com/-28Dg5hKqiJA/TlkmyjSoSSI/AAAAAAAAAT4/8YD6fWM_v2k/s1600/razem.jpg

Gratulki spończonego ocieplania .A czemu folie nie dajesz na całość ?

Folię daję na całość, ale etapami, czyli rozmiar płyty + 20 cm zakładki. Dlaczego? Bo już raz założyliśmy całość folią i dosłownie zaraz potem to.... odpadło. Pomimo, że stosowaliśmy dość gęsto taśmę dwustronnie klejącą. Dlatego robię to na bieżąco: folia i zaraz potem płyta. Oczywiście z zakładką, którą również zaklejam taśmą. Może to trochę przekombinowane, ale dla mnie skuteczne.

Dziś zaskoczyła mnie, pozytywnie, ekipa kominkowa. Źródło ogrzewania jest prawie gotowe. Pozostaje jeszcze skóra niedźwiedzia przed paleniskiem. Ale to już pikuś. Do lasu niedaleko, jakiegoś drapieżnika złowię na czas ;D

http://1.bp.blogspot.com/-f1Pm7XjLZFQ/Tl6dx_ihxfI/AAAAAAAAAUA/dLZ4O_SlQJM/s1600/Zdjcie0037.jpg

Folię daję na całość, ale etapami, czyli rozmiar płyty + 20 cm zakładki. Dlaczego? Bo już raz założyliśmy całość folią i dosłownie zaraz potem to.... odpadło. Pomimo, że stosowaliśmy dość gęsto taśmę dwustronnie klejącą. Dlatego robię to na bieżąco: folia i zaraz potem płyta. Oczywiście z zakładką, którą również zaklejam taśmą. Może to trochę przekombinowane, ale dla mnie skuteczne.

Dziś zaskoczyła mnie, pozytywnie, ekipa kominkowa. Źródło ogrzewania jest prawie gotowe. Pozostaje jeszcze skóra niedźwiedzia przed paleniskiem. Ale to już pikuś. Do lasu niedaleko, jakiegoś drapieżnika złowię na czas ;D

http://1.bp.blogspot.com/-f1Pm7XjLZFQ/Tl6dx_ihxfI/AAAAAAAAAUA/dLZ4O_SlQJM/s1600/Zdjcie0037.jpg

Te dwustronne taśmy są dość mocne ,ale jest coś dziwnego bo u nas łazienki i klatki ni zdążyliśmy przed męża wyjazdem zrobić i spadło a przez zimę i wilgoć po wylewkach wytrzymały a teraz jak było ciepło spadło ,może chodzi tu o temperaturę .Kominek fajny ,też taki prosty chcę od dołu do góry prosty ,tylko bez tych półek ,półka tylko na dole na kosz wiklinowy na drewno.

MY właśnie zamówiliśmy grzejniki mają być w tym tygodniu chcieliśmy mieć wszystko zrobione przed montażem ,żeby nie ściągać ,zamówiliśmy też zbiornik na ciepłą wodę taki co pasuje również z solarami ( przeliczali mam solary z dotacją i montażem ) dla 5 osób 7200.Jak to wszystko dotrze zamawiamy hydraulika do kominka i montaż grzejników .A i mąż zaczoł domek ocieplać dziś bo z początkiem października mamy panów do tynku ,tynk czeka w garażu .A i u dzieciaków pojawiły się meble i łazienka gotowa zrobię zdjęcia i wstawie .