Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

Witam Was bobki budowniczy.Dawno mnie nie było,ale poczytałam Was i wiem wszystko.Renatka pooglądałam Wasze fotki,ślicznie macie.My od przyszłego tygodnia działamy z dociepleniem,tzn.mąż będzie robił sam.

Pozdrawiam z nowego domku,dzieci poszły do nowej szkole,jesteśmy już u siebie.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u mnie tak ..... Stylek juz oblozony styropianem .... Panowie wbijaja koleczki .....

http://img35.imageshack.us/img35/436/dzialkaedytki014.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytko fajnie u mnie zastój bo mieliśmy troszkę styropianu z tamtego roku zamówiony na ocieplenie garażu teraz czekamy na dostawę ale robimy co innego składamy kuchnię ,szafkę i umywalkę w łazience .A mąż zrezygnował z kołkowania styropianu.

Gabrysia dzięki.A jak dzieciaki w nowej szkole?U mnie zostają w starej bo tylko 2 przestanki.

Hej, hej :)

Jak szybko Wam ta robota poszła! Nie było mnie parę dni a tu same zmiany. :)

Wróciła Martusia i Renia z wczasów ściągnęła i Ilonka się odzywa, i Gabrysia - super! Jakoś bliżej jesieni coraz weselej się tu robi :)

Edytko, Stylowy robi się coraz bardziej stylowy! Wow - bardzo elegancką szatę dostanie na zimę. Od razu będziesz robiła elewację? My ocieplenie mamy już od roku, a wkrótce przymierzymy się do elewacji - murarz w każdym razie tak mówi - nie szkodzi, że ja jeszcze do końca nie wiem jak ma wyglądać mój dom... :D

Zefirispka - kominek piękny! Chodzicie jeszcze normalnie czy po tych hektolitrach coca-coli unosicie się w powietrzu? :D

A u nas skończyła się właśnie robić elektryka i mamy nerwy napięte jak postronki, bo tynkarze spóźnią się kolejny tydzień "no, może niecały". Podobno nieodwołalny termin rozpoczęcia prac to następny poniedziałek... Zobaczymy... Wciąż wierzę, że wreszcie przylezą - czekamy na nich, bo wszyscy ich bardzo chwalą, więc podobno warto poczekać... Blokują nam wszystkie kolejne prace...

Za kilka dni ma przyjechać brama garażowa. To tyle...

Miłej niedzieli na budowie lub nie :)

Lidia dzieki ,u mnie niedziela udana oj udana ,wstałam zobaczyłam jak piękna wrześniowa niedziela nam się zapowiada no i szukałam pomysłu, wyciągnełam moją zgraję do cudownej Lanckorony ,jak wróciłam chciałam tam dom starą chałupę do remontu kupić sprawdziłam internet ale ceny mnie trochę przystopowały .Potem obiadek i działka skręciliśmy górne szafki kuchenne i zrobiliśmy ognisko .Kilka zdjęć wstawiłąm do albumu.

Hej, hej :)

Jak szybko Wam ta robota poszła! Nie było mnie parę dni a tu same zmiany. :)

Edytko, Stylowy robi się coraz bardziej stylowy! Wow - bardzo elegancką szatę dostanie na zimę. Od razu będziesz robiła elewację?

Miłej niedzieli na budowie lub nie :)

Lidzia hejka :D

Tak zdecydowalam sie juz na kolorek domku ..... a niech machna za jednym razem i bedzie spokoj ..... :lol2:

Renia moje 6-latki w pierwszej klasie,w nowej klasie są super zadowolone.Dzisiaj Zośka przyniosła pierwszą uwagę.My robimy tzn.mąż sam,docieplenie domku.Dajemy 15 cm,ale elewacji w tym roku nie damy rady zrobić.Pozdrawiam Was.

Mój M też sam ociepla a do tynku mamy pana ten sam co robił kafelki ,tyk sobie czeka na niego w wiaderkach.

My też zaczynamy mysleć o przenosinach, ale to nie jest jeszcze takie realistyczne. Jak odbuduję oprogramowanie do kompa, który mi padł 2 tygodnie temu, to podeslę zdjęcia z ociepleń. Kolor wybraliśmy i do czwartku całość ma być gotowa wraz z "aranżacją". Ciekawi jesteśmy jak te kolory wyjdą w realu.

No, coś zaczyna działać :D

http://4.bp.blogspot.com/-wXE7pftgZFk/ToDQXctQ_EI/AAAAAAAAAUw/DSgXFVd9ugI/s1600/Zdjcie0103.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-NqJya7mww58/ToDQXvyPIqI/AAAAAAAAAU4/jkijyn-ZKsE/s1600/Zdjcie0119.jpg

zefirispka super dobrze ci idzie .Robisz w tym roku tynk ? U mnie też M walczy pogoda nam dopisuje .

Dzięki Renata. Tak, tynk na "stereo" będzie jeszcze w tym tygodniu. Teraz staramy się już iść duzymi krokami w wykończeniówce. Wczoraj była próba generalna ogrzewania gazowego. Wcześniej sprawdzaliśmy kominek. Wszystko OK, więc płytki, malowanie będzie w naprawdę ciepłej atmosferze :)

Zefirispka to tylko ja " jestem szalona " .... i tynk wybralam z netu .... bez zadnych przymiarek ... ten i juz .... :wiggle:.

A wyglada tak .....

http://img824.imageshack.us/img824/9042/dscf4550d.jpg

Uploaded with ImageShack.us

W sumie to Wam się nie dziwię. My dostaliśmy takie kartoniki i mieliśmy wybrać. Cholerka, w świetle dziennym wyglądało to inaczej niż przy świetle elektrycznym. Jak przymierzaliśmy te kartoniki do framug, drzwi, też różnie wyglądało. Jak naprawdę będzie wyglądać na dużej powierzchni, zobaczymy. Za kilka dni ma to dzieło być gotowe.