Sylwia_LBN 03.03.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ile czasu czekać bedę na PnB? Asika - ustawowo - do 65 dni, ale czasem udaje się wcześniej, tylko trzeba do nich dzwonić, dzwonić i jeszcze raz dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 03.03.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 U nas w Olsztynie pani w urzędzie powiedziała mi, ze na PnB z reguły czeka sie ok. 6 tyg. , ale teraz jeszcze przed okresem budowlanym z reguły pozwolenia załatwiane są szybciej - oczywiście pod warunkiem, ze wszystko będzie ok i nie będą kazali czegoś zmienić czy uzupełnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.03.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Heh ja mam dzwonic jutro Zobaczymy jak będzie, jak byłam tydzien temu to usłyszałam jedynie: nie miałam czasu tam zajrzec No nic, czekam z niecierpliwoscia i trzymam kciuki za Wasze PnB:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.03.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Spirea straszna historia z tym psem.. Na prawdę nikt nie może potrzymać go u siebie do czasu aż się wprowadzicie? Aż się serce kraje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asika821719506528 04.03.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 dzięki za odpowiedz. Czyli 2 tyg na mapki geodety jakiś tydzień na dopracowanie architekta plus te 65 dni Trzy miesiące jak nic plus ewentualny poślizg 4 tyg to czerwiec wychodzi... hmmm nie najgorzej A co do pieska to tak jak z ludzmi starych drzew się nie przesadza... moze ta buda na działce ale jak to pies domowy wychuchany to on szok przeżyje sam na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudek77 04.03.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam forumowicze, Czas i na mój pierwszy wpis Nasza budowa powinna ruszyc z końcem marca/ poczatkiem kwietnia. Wszytsko zależy od banku...Pnb jest, ekipa budowlana czeka w blokach startowych. Budujemy w Milanowku pod Wawą. Juz nie możemy się doczekać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.03.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 a ja mam pytanie:czy najpierw koparka wjeżdża na działkę czy geodeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 04.03.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Najpierw koparka zbiera humus, potem geodeta tyczy a potem koparka kopie dalej albo: geodeta tyczy, majster "przenosi" wymiary jakieś klka m dalej a potem koparka kopie Tak naprawdę zależy od tego jak majster woli i czy daleko masz koparkę, w sensie czy 2 razy przyjeżdżać się opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i celina 04.03.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam My również zaczynamy w tym roku a dokładnie już w poniedziałek Materiały od grudnia grzecznie czekają w hurtowni na koniec zimy Dzisiaj ich część będzie już na naszej działeczce W połowie lutego mój bardzo niecierpliwy maż zdecydował ,że najlepiej będzie jak wywieziemy śnieg z działki i chociaż w taki sposób posuniemy się choć odrobinę na przód,obawialiśmy się również,że topniejący śnieg spowoduje że na działce będzie stała woda :/ Pozdrawiamy wszystkich czekających na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.03.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 hej, tak jak napisała asika82, pies nie dałby rady na działce. Działka jest w polu, dookoła parę jeszcze nieogrodzonych domów. Nie wyobrażam sobie trzymać go cały dzień przywiązanego do budy. Prędzej czy później miałabym na głowie sąsiadów (teraz non stop szczeka, jak słyszy kogoś na klatce schodowej, a co dopiero jakby został sam) i kogoś z opieki nad zwierzętami. Pies ma 10 lat i jest chowany w cieplarnianych warunkach. Od obecnego miejsca zamieszkania mamy na działkę 40 km w jedną stronę, do tego przez cały Wrocław, więc jazda pona godzinę. Nie wyobrażam sobie trzymać go 2 lata w budzie na łańcuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Tomasz 04.03.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 U nas dziś ruszyło. Geodeci wytyczyli budynek i pomieszczenie gospodarcze w ciągu 3 godzin, jutro przyjeżdża koparka kopać fundamenty ( ma jej to zająć 4-5 godzin), a my dziś kupiliśmy kubik drewna szalunkowego. W sobotę ekipa bierze się do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 04.03.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 U nas jutro geodeta wytyczy. A materiały czekają na składzie,bo nijak nie da się teraz ich przywieźć. Droga to tylko z nazwy jest drogą. Potrzebuję duuużo gruzu.Wszędzie pełno błota, no ale to są żuławy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.03.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 ile płacicie geodecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 04.03.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Zawołał 550 pln, ale liczę na talent negocjatorski mego M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 04.03.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 ile płacicie geodecie? Nasz chce 500 ale nasz dom ma naprawdę skomplikowany kształt (18 narożników ) i ma do poniedziałku wytyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.03.2010 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 My czekamy Na Pnb podobno już kilka zwrotek od sąsiadow przyszło jeden był sprawdzić co będzie budowane A będziemy budować chyba z porotherma Winerbergera dostaliśmy fajną ofertę dziś i materiał przechowają do wiosny . Powiedcie czym będziecie kryć dach blacha czy dachówka ,jaki kolor i firma .My dachówka coś z grafitowych albo brąz nad firmą się zastanawiamy ,i musimy mieć z tych śliskich bo mamy działke przy lesie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.03.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Hmm, zadzwoniłam. Pani nie miała jeszcze czasu żeby "zajrzeć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 05.03.2010 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Mogę się pochwalić. ŁAWY ZALANE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.03.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 idziecie jak burza! A jak u Was warunki pogodowe? U nas dzisiaj śnieg i -5 stopni. My poczekamy pewnie do kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 05.03.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ile płacicie geodecie? Nasz chce 500 ale nasz dom ma naprawdę skomplikowany kształt (18 narożników ) i ma do poniedziałku wytyczyć mój geodeta zażądał 600 netto! za prościutki domek! szukam tańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts