Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

ile płacicie geodecie?

Nasz chce 500 ale nasz dom ma naprawdę skomplikowany kształt (18 narożników :lol: ) i ma do poniedziałku wytyczyć :lol: :lol: :lol:

mój geodeta zażądał 600 netto!

za prościutki domek!

szukam tańszych.

Hej dam ci namiar na naszych geodetów mapke do celów projektowych zrobili nam za 800 zł na 2 domy inni chcieli 1500 zł .

Wysyłam nr telefonu na pw.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ile płacicie geodecie?

u nas biorą za punkt- mamy około 20 pkt do wytyczenia :roll: geodeta który robił nam mapki bierze 500 zł za cztery podstawowe punkty + każdy dodatkowy 20- 50zł ( w zależności od ilości punktów- cena maleje)

Powiedcie czym będziecie kryć dach blacha czy dachówka ,jaki kolor i firma .My dachówka coś z grafitowych albo brąz nad firmą się zastanawiamy ,i musimy mieć z tych śliskich bo mamy działke przy lesie .

Dachówka ceramiczna Stodo 12 z firmy TONDACH angoba brąz-byliśmy na nią zdecydowani od początku ( ze względu na kształt :lol: ) porównując podobną- Creaton Eleganz wyszła nieporównywalnie taniej!

Mają też glazurowane :wink:

(...)Powiedcie czym będziecie kryć dach blacha czy dachówka ,jaki kolor i firma .My dachówka coś z grafitowych albo brąz nad firmą się zastanawiamy ,i musimy mieć z tych śliskich bo mamy działke przy lesie .

My ostatnio też nad wyborem dachówki się zastanawiamy i chyba padnie na dachówkę NELSKAMPA F10 kolor stara czerń. Też chcieliśmy coś z grafitowych, czarnych albo brązowych i ta jest super!!!

A co do tej "śliskości" to ostatnio jak byłam w firmie handlującej dachówką też powiedziałam facetowi, że nie chcę, żeby mi mech porastała i dlatego chcę glazurę, a on mi mówi, że w takim przypadku ważne jest, żeby była niska nasiąkliwość dachówki :o Jak będzie bardzo nasiąkliwa, to nawet powłoka glazurowana nie zda egzaminu :roll:

...i bądź tu człowieku mądry... :roll:

My ostatnio też nad wyborem dachówki się zastanawiamy i chyba padnie na dachówkę NELSKAMPA F10 kolor stara czerń. Też chcieliśmy coś z grafitowych, czarnych albo brązowych i ta jest super!!!

A co do tej "śliskości" to ostatnio jak byłam w firmie handlującej dachówką też powiedziałam facetowi, że nie chcę, żeby mi mech porastała i dlatego chcę glazurę, a on mi mówi, że w takim przypadku ważne jest, żeby była niska nasiąkliwość dachówki :o Jak będzie bardzo nasiąkliwa, to nawet powłoka glazurowana nie zda egzaminu :roll:

...i bądź tu człowieku mądry... :roll:

Też rozważaliśmy NELSKAMP przez moment, dokładnie Nelskamp Reńska R 15, bo kształtem bardzo podobna do naszej, ale cenowo nieco drożej :-? no i przedstawicielstwa brak w naszym województwie- a jak wiadomo to dość ważne przy reklamacjach ewentualnych :roll:

Dachówka ceramiczna Stodo 12 z firmy TONDACH angoba brąz-byliśmy na nią zdecydowani od początku ( ze względu na kształt :lol: ) porównując podobną- Creaton Eleganz wyszła nieporównywalnie taniej!

Też rozważaliśmy NELSKAMP przez moment, dokładnie Nelskamp Reńska R 15, bo kształtem bardzo podobna do naszej, ale cenowo nieco drożej no i przedstawicielstwa brak w naszym województwie- a jak wiadomo to dość ważne przy reklamacjach ewentualnych

Ha :lol: no my rozważaliśmy przez chwilę Tondach, najpierw STODO, potem HOLENDERKĘ (bo tańsza :wink: ) A stanęło na NELSKAMPIE właśnie ze względu na to, że cena porównywalna a podoba nam się duuuużo bardziej, no i na szczęście mamy u siebie przedstawiciela :lol:

Też myślelism o brasie ,ale się zobaczy trzeba będzie podjąć decyzję .

Pustaki będą winerberger Phoroter oferta 4.07 można odebrać wiosną ,a działówki Leier i ściany nośne też Leier .

Dzwoniliśmy do urzędu zwrotki tylko jednej brakuje ,miła pani powiedziała od których sąsiadów i znajomy do nich zadzwonił ,powiedzieli ,w poniedziałek podejdą do urzędu i podpisze ,że wszystko ok .

Też myślelism o brasie ,ale się zobaczy trzeba będzie podjąć decyzję .

Pustaki będą winerberger Phoroter oferta 4.07 można odebrać wiosną ,a działówki Leier i ściany nośne też Leier .

Dzwoniliśmy do urzędu zwrotki tylko jednej brakuje ,miła pani powiedziała od których sąsiadów i znajomy do nich zadzwonił ,powiedzieli ,w poniedziałek podejdą do urzędu i podpisze ,że wszystko ok .

Macie posadowiony budynek bliżej granicy dzilałki niz pozwalaja przepisy?

Nie z jednej strony las od niego 25 metrow budynek ,jeden sąsiad to nasz znajomy buduje z nami będziemy mieć bliźniaka ,2 sąsiad tez w trakcje zalatwiana papierów na pozwolenie ,do 3 nawet zawiadomienie nie poszło bo dzieli nas nasza droga prywatna ,i jeden sąsiad od jego granicy budynek bedzie 6 m ,i o tą panią chodzi ale była właśnie z nią rozmowa to starsza pani ,dziś wystawi pełnomocnictwo zięciowi a zięć podpisze wszystko.Należymy pod Kraków więc ta cała procedura to szok ,ale i tak jest nieźle bo w polowie stycznia papiery złożyliśmy i cały czas jakos idzie do przodu .

My mamy działeczkę jadąc od krakowa zaraz za wiaduktem na autostradzie na takiej górce pod lasem .

Z czego PaniSmitch będziecie robić fundamenty z bloczków czy lane dziś znalazłam tanie bloczki w Krakowie tydzień temu dostaliśmy ofertę 6.30 brutto byłam w szoku już mówię do męża chyba będziemy lać bo desek kupować nie musimy szaluki gotowe mają nasi budowlańcy .

Ale wczoraj dostałam ofertę 4.50 brutto a dziś 3,50 i to mnie cieszy .

Też rozważaliśmy NELSKAMP przez moment, dokładnie Nelskamp Reńska R 15, bo kształtem bardzo podobna do naszej, ale cenowo nieco drożej no i przedstawicielstwa brak w naszym województwie- a jak wiadomo to dość ważne przy reklamacjach ewentualnych

Ha :lol: no my rozważaliśmy przez chwilę Tondach, najpierw STODO, potem HOLENDERKĘ (bo tańsza :wink: ) A stanęło na NELSKAMPIE właśnie ze względu na to, że cena porównywalna a podoba nam się duuuużo bardziej, no i na szczęście mamy u siebie przedstawiciela :lol:

Fajna ta holenderka właśnie przeglądnelam net i w Krakowie znalazłam Glazurę za 30,99 metr

a zwykła 26.91 muszę do nich podjechać i sprawdzić wystawkę .

Zaintereresowala mnie Figaro i cena nawet nawe 54.00 zł ,powiem tak po cichu ,że jestem zakochana w domino ale droga a chcemy brać jak najmniejszy kredyt.Mamy nadzieję stan surowy wybudować za wlasne .

My mamy działeczkę jadąc od krakowa zaraz za wiaduktem na autostradzie na takiej górce pod lasem .

Z czego PaniSmitch będziecie robić fundamenty z bloczków czy lane dziś znalazłam tanie bloczki w Krakowie tydzień temu dostaliśmy ofertę 6.30 brutto byłam w szoku już mówię do męża chyba będziemy lać bo desek kupować nie musimy szaluki gotowe mają nasi budowlańcy .

Ale wczoraj dostałam ofertę 4.50 brutto a dziś 3,50 i to mnie cieszy .

my chyba lane robimy bo na liście materiałów nie widziałam bloczków

U nas budowlańcy wchodzą 12 kwietnia ,mieli przed świętami ale dzwonił do nich mąż ,że nie wiemy czy powolenie zdąży się uprawomocnić ,i tak przed świętami na biegu nie bardzo jakoś .Tak się złozło ,że budowlańcy też tam gdzieś nie wyrobią i przesuneliśmy na 12 kwietnia ,wcześniej chcemy geodete do wytyczenia budynku i koparkę panowie budowlańcy jak przyjadą to zbrojenie i lanie.