Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

.....no i gdzie ta wiosna :roll: .....u nas dziś -1, w nocy około -10 :-?

ale z drugiej strony trochę nam to na rękę, bo zwieźli nam trochę materiału na działkę- ziemia pięknie zmarznięta i nikt nie ugrzęźnie :p jak tylko się ociepli nie będzie już szans na zwiezienie czegokolwiek, przynajmniej do czasu całkowitego osuszenia ziemi :roll: Tak więc korzystamy z pogody i zwozimy co się da

(mamy już stal, bloczki fundamentowe, dzisiaj przyjechała wywrotka piachu) czyli materiały na stan zero prawie zwiezione :lol:

Wczoraj spotkaliśmy się też z kierownikiem budowy, któremu zresztą dom budował nasz murarz :lol: wiec przy okazji obejrzeliśmy sobie jego dzięło :lol: Kierownik przystępny cenowo i konkretny-więc zostaje :wink:

Zaczynamy zaraz po świetach. Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Mam do sprzedania 2 baraki.

Jeden barak - kontener budowlany o wymiarach 2,4m x 6m dla ekipy budującej i drugi barak - magazynek o wymiarach 2,5*2,4

Baraki mają konstrucję stalową czyli są na porządnej ramie ze stali a przestrzenie wypełnione są kombinacją płyt. Barak dla ekipy budującej ma jedno zakratowane okno i drzwi.

W środku znajdują się 4 szafy (bez łóżek) i elektryka. Drugi barak idealny jako magazynek, zamykany na kłódke.

W moim przypadku oba baraki służyły mi przez 2 lata na budowie jako magazynek i schronienie i sprawdziły się znakomicie zarówno w zimie jak i w lato.

Można je transportować przekładjąc pasy pod sopdem lub za pomocą uchwytów w górnej części używając zwykłej ciężarówki z HDS (ja tak zrobiłem).

Do odbioru osobistego na koszt kupującego w Markach koło Warszawy. Zdjęcia moge przesłać meilem. [email protected]

Cena: 1700 zł

witam

my w tym tygodniu robimy droge ,maja przywiezc nam gruby kamien i wysypac na droge ,coby autka wjechały z naszym materiałem :wink: :D ,i jak pogoda pozwoli to po 25 marca przychodzi ekipa i zaczyna działac dalej ,zaplanowane mamy że na początek maja ma byc domek przygotowany pod więżbe :wink: :D :D ,tylko martwi mnie ta okropna pogoda :roll:

Witam Serdecznie wszystkich rozpoczynających w 2010.

Śledzę forum muratora już od paru miesięcy i przyszła również pora,

aby zacząć na poważnie zmagania z budową w Krzyszkowicach k.Krakowa.

Na dzień dzisiejszy złożone dokumenty o pozwolenie na budowę Przytulna Oaza76

http://klasyczny-dom.pl/projekt-przytulna-p-40.html.

Jeśli wszystko pójdzie jak należy, to z początkiem czerwca zaczynamy.

Na dzień dzisiejszy czekamy na opinie geologiczną i szukamy wykonawców.[/url]

witam

my w tym tygodniu robimy droge ,maja przywiezc nam gruby kamien i wysypac na droge ,coby autka wjechały z naszym materiałem :wink: :D ,i jak pogoda pozwoli to po 25 marca przychodzi ekipa i zaczyna działac dalej ,zaplanowane mamy że na początek maja ma byc domek przygotowany pod więżbe :wink: :D :D ,tylko martwi mnie ta okropna pogoda :roll:

U nas mają zrobić to samo po 16 marca.

Balkon nad wejściem zlikwidowany, zastąpi go daszek wsparty na podmurówce.

Ze względu na wąska działkę i ograniczenie kosztów budowy postawiliśmy na funkcjonalność.

Niestety chcących już rozpocząć pogoda nie rozpieszcza, chociaż w zeszłym

tygodniu widziałem już zalewane fundamenty, ale według mnie to jeszcze za duże ryzyko nawet z plastyfikatorami. Jeśli duże drzewo, to może warto już

wyciąć, a korzeniami się zająć jak ziemia odpuści..