gk 09.03.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 .....no i gdzie ta wiosna .....u nas dziś -1, w nocy około -10 ale z drugiej strony trochę nam to na rękę, bo zwieźli nam trochę materiału na działkę- ziemia pięknie zmarznięta i nikt nie ugrzęźnie jak tylko się ociepli nie będzie już szans na zwiezienie czegokolwiek, przynajmniej do czasu całkowitego osuszenia ziemi Tak więc korzystamy z pogody i zwozimy co się da (mamy już stal, bloczki fundamentowe, dzisiaj przyjechała wywrotka piachu) czyli materiały na stan zero prawie zwiezione Wczoraj spotkaliśmy się też z kierownikiem budowy, któremu zresztą dom budował nasz murarz wiec przy okazji obejrzeliśmy sobie jego dzięło Kierownik przystępny cenowo i konkretny-więc zostaje Zaczynamy zaraz po świetach. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 09.03.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 A u mnie robota wre. Murarze dolewają trochę srodków przeciw zamarzaniu i stawiają fundamenty garażu, jutro chcą wylewać chudziaka pod dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 09.03.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 U nas teraz na plusie na piątek zamówiłem pierwszy transport materiałów.Liczę, że będzie w nocy mrózi autko przebrnie przez nasze błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 09.03.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam, Mam do sprzedania 2 baraki. Jeden barak - kontener budowlany o wymiarach 2,4m x 6m dla ekipy budującej i drugi barak - magazynek o wymiarach 2,5*2,4 Baraki mają konstrucję stalową czyli są na porządnej ramie ze stali a przestrzenie wypełnione są kombinacją płyt. Barak dla ekipy budującej ma jedno zakratowane okno i drzwi. W środku znajdują się 4 szafy (bez łóżek) i elektryka. Drugi barak idealny jako magazynek, zamykany na kłódke. W moim przypadku oba baraki służyły mi przez 2 lata na budowie jako magazynek i schronienie i sprawdziły się znakomicie zarówno w zimie jak i w lato. Można je transportować przekładjąc pasy pod sopdem lub za pomocą uchwytów w górnej części używając zwykłej ciężarówki z HDS (ja tak zrobiłem). Do odbioru osobistego na koszt kupującego w Markach koło Warszawy. Zdjęcia moge przesłać meilem. [email protected] Cena: 1700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 10.03.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 witam my w tym tygodniu robimy droge ,maja przywiezc nam gruby kamien i wysypac na droge ,coby autka wjechały z naszym materiałem ,i jak pogoda pozwoli to po 25 marca przychodzi ekipa i zaczyna działac dalej ,zaplanowane mamy że na początek maja ma byc domek przygotowany pod więżbe ,tylko martwi mnie ta okropna pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terbor 10.03.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witam Serdecznie wszystkich rozpoczynających w 2010.Śledzę forum muratora już od paru miesięcy i przyszła również pora,aby zacząć na poważnie zmagania z budową w Krzyszkowicach k.Krakowa.Na dzień dzisiejszy złożone dokumenty o pozwolenie na budowę Przytulna Oaza76http://klasyczny-dom.pl/projekt-przytulna-p-40.html.Jeśli wszystko pójdzie jak należy, to z początkiem czerwca zaczynamy.Na dzień dzisiejszy czekamy na opinie geologiczną i szukamy wykonawców.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 11.03.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 witam terbor ładny i prosty domek Rezygnujecie z balkonów czy robicie tak jak w projekcie? My ciągle czekamy, pogoda kiepska, w nocy po -10 stopni, więc nie ma co mówić o zaczynaniu prac. Czekamy aż będzie cieplej, a i tak jeszcze czeka nas wycięcie drzewa przed innymi pracami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 11.03.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 witam my w tym tygodniu robimy droge ,maja przywiezc nam gruby kamien i wysypac na droge ,coby autka wjechały z naszym materiałem ,i jak pogoda pozwoli to po 25 marca przychodzi ekipa i zaczyna działac dalej ,zaplanowane mamy że na początek maja ma byc domek przygotowany pod więżbe ,tylko martwi mnie ta okropna pogoda U nas mają zrobić to samo po 16 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terbor 11.03.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Balkon nad wejściem zlikwidowany, zastąpi go daszek wsparty na podmurówce. Ze względu na wąska działkę i ograniczenie kosztów budowy postawiliśmy na funkcjonalność. Niestety chcących już rozpocząć pogoda nie rozpieszcza, chociaż w zeszłymtygodniu widziałem już zalewane fundamenty, ale według mnie to jeszcze za duże ryzyko nawet z plastyfikatorami. Jeśli duże drzewo, to może warto jużwyciąć, a korzeniami się zająć jak ziemia odpuści.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 11.03.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 poczekamy z całością. Z drzewami też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 12.03.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 no i śnieg znów spadł.. czujecie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 12.03.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witajcie U nas dzisiaj geodeta tyczył budynek Pomimo pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 12.03.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Czujemy,czujemy niestety.U nas biało wszędzie,a geodeta ma tyczyć we wtorek,ciekawe czy się nie przestraszy zimy...Dużo słońca wszystkim oczekującym życzę....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 13.03.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Witam. U mnie płyta wylana a od przyszłego tygodnia mury powodzenia dla wszystkich rozpoczynających adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 13.03.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 no i śnieg znów spadł.. czujecie..? Oj tak, czujemy. Za tydzień zwózka pierwszych materiałów. Chciałem coś uprzątnąć jeszcze, a tu kicha. Biało jak .... nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 13.03.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 U nas też sypie Ale, że sobota to małż zwozi dzisiaj potrzebne jeszcze deski do szalunku i jakieś tam kołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 14.03.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 u nas wszystko wstrzymane. Nie ma sensu w taką pogodę nic robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 14.03.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 U nas w nocy 0st. w dzień +2. Jak tak w tym tygodniu potrzyma to w czwartek, piątek zalewam strop nad garażem i piwnicą. Czuję Wiosnę w kościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 14.03.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 u nas wszystko wstrzymane. Nie ma sensu w taką pogodę nic robić Nie ma sensu czekać, trzeba robić pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.03.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 my planujemy zacząć spokojnie po Świętach. Zakładam, że nie będzie już przeszkód meteorologicznych. Nam jednak się nie śpieszy, bo plan na ten rok, to SSO. Mury sobie osiądą i z resztą będziemy wchodzić na kolejną wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts