Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę ze wiosenne domki będą rosnąć jak grzyby po deszczu . Na wiosnę i ja swój chcę zacząć stawić . WITAJCIE . Mój wniosek już tydzień w starostwie .Póki to to się ruszy to i skowronek zaśpiewa . Działka jest wodza też prąd również , ogrodzone ,wjazd na działeczkę ,łopata przygotowana .

POWODZENIA wszystkim .

U nas stawia się płot...i chyba troche to potrwa , bo stawiamy sami (mąż + tata, czasem brat) :D i po pracy, a teraz szybko ciemno..., ale podmurówka pod słupkami jest - podnosimy dziłake, nie duzo, ale przynajmniej do poziomu drogi..., kierownik wybrany - i najważniesze juz się zgodził..., wykonawca prawie na 99,9 % też wybrany - chcemy tylko jechać jeszcze zobaczyc jego budowę, ale jedyny który nie uważała że rozmowa z kobieto o budowie jest niepoważna... i jedyny ktory miał pytania...

ja się zastanawiam nad pustakami leier, unipor widziałam jedynie na aalegro, budowy z nich jakoś nigdzie...

• 3 weeks później...

To i my się dołączymy :)

Planujemy zacząć budowę wiosną 2010r. Czekamy na adaptację projektu, która ma być zrobiona na jutro i w środę składamy wniosek o pozwolenie na budowę.

W tym roku chcemy zrobić przyłącze wody do działki, prąd i gaz mamy w drodze, więc bez problemu.

Do pełni szczęścia brakuje, żeby tę kumulację, co jest dzisiaj w RMF FM (110 tys zł) zgarnąć :) :)

Pozdrawiamy serdecznie przyszłych budowniczych

Witajcie!

My też zaczynamy na wiosnę. Chcieliśmy w tym roku zrobić fundament, ale architekt od czerwca nie zdążył zrobić projektu. :evil:

Po dziś dzień go rysuje.. Przestałam się dziwić dlaczego ludzie kupuja projekty gotowe.. Irytuje mnie to strasznie. Ciekawe czy do lutego z PNB zdążmy..?

W każdym razie: działka gotowa, altana i kibelek stoją. Krzaki ścięte, bloczki fundamentowe stoją, dechy ( pewnie się przydadzą) przygotowane. Różdżkarz ( to pomysł męża) był- mamy jedną, wielką żyłę wodną. Ekipa na luty/marzec umówiona. A PNB ni ma.. Dopiero mapki się wyciągnęły ze starostwa i umowa z Energią szykuje.