Beata1164 27.03.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 pamiętajcie, że jeszcze trzeba zgłosić rozpoczęcie robót w urzędzie z pieczątką kierbuda i oświadczeniem. Pamiętaliśmy W urzędzie już też załatwione, ale dzięki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.03.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 pamiętajcie, że jeszcze trzeba zgłosić rozpoczęcie robót w urzędzie z pieczątką kierbuda i oświadczeniem. Pamiętamy, tylko zapomniałam, że kierownik mówił, że będzie w drugiej połowie marca na urlopie Czekamy więc jak wróci, aby podpisał oświadczenie i zgłosił budowę w urzędzie. Potem 7 dni i zaczynamy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 28.03.2010 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Wita centralna Polska PnB mamy od października zeszłego roku, ale wtedy miałam za krótki staż pracy i nie mogliśmy starać się o kredyt W tym momencie 1 transza jest na koncie, dzisiaj zdjęliśmy humus A w tym tygodniu przyjeżdżają geodeci wytyczyć teren Zamawiamy też stal, bloczki i ceramikę Zdecydowaliśmy się na Owczary TERMOton P+W 25 i chociaż od producenta dzieli nas ok 10 km, to zamawiać będziemy przez http://www.mega1000.pl/ ponieważ wyszło ok 1,5 zł różnicy. Czekamy jeszcze na wycenę bloczków betonowych. Mamy już kierownika budowy i zgłoszone rozpoczęcie prac. Stan zero robimy sami bo mąż jest z zawodu murarzem a później będzie stawiał sąsiad bo mąż nie dostanie tyle wolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.03.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 A czy orientujecie się, czy do takich prac wyburzeniowych, jak np. usunięcie schodów wejściowych czy murowanego garażu ze wspólną ścianą domu - to trzeba jakieś pozwolenie albo zgłoszenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 28.03.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Basia wszystko trzeba załatwiać. My mieliśmy starą szopę i musielismy załatwiać pozwolenie na rozbiórkę.. Idź do UM na rynek podgórski, wszystko ci powiedzą jak masz to zrobić, ale nie będzie łatwo U nas humus zdjęty, geodeta już się szykuje, ale będzie tyczył po świętach w ten dzień kiedy koparka będzie kopać, żeby przypadkiem nikt palików nie przesunął bo u nas każdy cm jest ważny. Stal zamówiona, cementu jeszcze szukamy, bo gdzieś za Krakowem podobno 180 brutto mają, więc warto poszukać i oszczędzić to 20zł/kubiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 28.03.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Wita centralna Polska PnB mamy od października zeszłego roku, ale wtedy miałam za krótki staż pracy i nie mogliśmy starać się o kredyt W tym momencie 1 transza jest na koncie, dzisiaj zdjęliśmy humus A w tym tygodniu przyjeżdżają geodeci wytyczyć teren Zamawiamy też stal, bloczki i ceramikę Zdecydowaliśmy się na Owczary TERMOton P+W 25 i chociaż od producenta dzieli nas ok 10 km, to zamawiać będziemy przez http://www.mega1000.pl/ ponieważ wyszło ok 1,5 zł różnicy. Czekamy jeszcze na wycenę bloczków betonowych. Mamy już kierownika budowy i zgłoszone rozpoczęcie prac. Stan zero robimy sami bo mąż jest z zawodu murarzem a później będzie stawiał sąsiad bo mąż nie dostanie tyle wolnego Też chciałem wziąć termoton z Owczar, ale nigdzie nie mogłem znaleźć opinii na ten temat, no i kupiłem Krotoszyn. Ale Owczary wychodzą najkorzystniej. Ja płaciłem za bloczki bet. Mx6 2,30zł netto beton B-20 240,00zł netto stal fi12 2,15zł brutto/kg stal fi6 2,54zł brutto/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.03.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Wita centralna Polska PnB mamy od października zeszłego roku, ale wtedy miałam za krótki staż pracy i nie mogliśmy starać się o kredyt W tym momencie 1 transza jest na koncie, dzisiaj zdjęliśmy humus A w tym tygodniu przyjeżdżają geodeci wytyczyć teren Zamawiamy też stal, bloczki i ceramikę Zdecydowaliśmy się na Owczary TERMOton P+W 25 i chociaż od producenta dzieli nas ok 10 km, to zamawiać będziemy przez http://www.mega1000.pl/ ponieważ wyszło ok 1,5 zł różnicy. Czekamy jeszcze na wycenę bloczków betonowych. Mamy już kierownika budowy i zgłoszone rozpoczęcie prac. Stan zero robimy sami bo mąż jest z zawodu murarzem a później będzie stawiał sąsiad bo mąż nie dostanie tyle wolnego Też chciałem wziąć termoton z Owczar, ale nigdzie nie mogłem znaleźć opinii na ten temat, no i kupiłem Krotoszyn. Ale Owczary wychodzą najkorzystniej. Ja płaciłem za bloczki bet. Mx6 2,30zł netto beton B-20 240,00zł netto stal fi12 2,15zł brutto/kg stal fi6 2,54zł brutto/kg Witajcie, My też przez chwilę myśleliśmy na temat budowy z Owczar, (cena ) ale mąż kupił po szt. termotona, leyera i porotherm z wienerbergera i.... stanęło na porothermie O Owczarach można poczytać w dzienniku netbet'a: http://forum.muratordom.pl/cedryk-bez-tajemnic-czyli-jak-wybudowalismy-sami-dom,t140840-120.htm wpis z 17 i 18 września Najlepiej podjechać do hurtowni, kupić z palety jakąś sztukę, pogadać z majstrem, bo może się okazać, że ta oszczędność to tylko pozorna... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 28.03.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witajcie, My też przez chwilę myśleliśmy na temat budowy z Owczar, (cena ) ale mąż kupił po szt. termotona, leyera i porotherm z wienerbergera i.... stanęło na porothermie O Owczarach można poczytać w dzienniku netbet'a: http://forum.muratordom.pl/cedryk-bez-tajemnic-czyli-jak-wybudowalismy-sami-dom,t140840-120.htm wpis z 17 i 18 września Najlepiej podjechać do hurtowni, kupić z palety jakąś sztukę, pogadać z majstrem, bo może się okazać, że ta oszczędność to tylko pozorna... Pozdrawiam Mąż stawiał z tego materiały domy. Ponoć te większe są skopane, a 25 są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 28.03.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 No i wziałem właśnie 25-tki, leżą już w hurtowni i czekają. Za beton chyba jednak przepłaciłem. Mogłem dłużej poszukać. Co sądzicie o dachach z trzciny? Bardzo mi się podobają i na moim dachu źle by nie wyglądał. A licząc wszystkie koszty nie wychodzi dużo drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 28.03.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 za beton b 20 226 netto plus pompa ileś tam-dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 28.03.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 No właśnie, ile z tą pompą, ja zapłaciłem 240,00 netto, ale już policzone z pompą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.03.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 My płaciliśmy 195 netto plus praca pompogruszki (wystarczyła u nas), co w przeliczeniu na m wyszło ok 212 netto za 1 m3 B20 z pracą pompogruszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 28.03.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Tak coś kojarzę, że za godzinę pompy tyle co m3 betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 28.03.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Ja płaciłam za pompę 15zł za m3 betonu Na ławy wylaliśmy 15 m3. Przyjechały 2 auta i wpompowały beton w szalunki w ciągu 1,5 godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 29.03.2010 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Wystraszyliście mnie z Owczarami i chyba będzie Leier z Gdyni.... Muszę potem zadzwonić i dopytać o ceny z dowozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 29.03.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Basia wszystko trzeba załatwiać. My mieliśmy starą szopę i musielismy załatwiać pozwolenie na rozbiórkę.. Idź do UM na rynek podgórski, wszystko ci powiedzą jak masz to zrobić, ale nie będzie łatwo Tak właśnie zrobię, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 29.03.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 jak czytam ile zapłaciliście za beton to powiem wam, ze sporo.. My mamy wycenę teraz 170 + vat ze wszystkim (czyli dojazd plus pompa) i ja szukam jeszcze taniej bo ponoć już za 180 brutto można znaleźć ze wszystkim. I to jest cena B20.. Budować będziemy z pustaków MAX, sztuka już się zaczyna od 2,10zł, też szukamy z dowozem w cenie. Teren już wyrównany, w tym tygodniu geodeta.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 29.03.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 .. chyba się pogubiłam. Netto to jest z vatem a brutto bez vatu czy odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 29.03.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 .. chyba się pogubiłam. Netto to jest z vatem a brutto bez vatu czy odwrotnie? Odwrotnie Super ceny dostałaś Ale myślę, że to jest sprawa lokalna. U nas to i tak było najtaniej, bo b. blisko i za transport nie doliczali, w innych betoniarniach chcieli jeszcze policzy transport i to wychodziło gruuubo ponad 200 (netto ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.03.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 netto bez vat-u, a brutto z vat-em ceny na przełomie luty - marzec w okolicach Oleśnicy netto brutto C 8/B10 170 207,4 C 16/B20 192 234,24 pompa 240 292,8 dojazd pompy 160 195,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts