Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam mamy prawie pozwolenie jeszcze tylko pani kierownik musi przeglądnąć papiery ,obiecali ,że do końca tygodnia będzie .

Wczoraj zamówilismy bloczki fundamentowe ,dziś styro bedziemy zamawiać na ocieplenie fundamentow 10 dali nam cene 28 za metr kwadratowy .Zamówimy chyba stal bo ma iść do góry ,żałujemy bo 2 tygodnie temu byla fi 10 fi 12 po 1950 a dziś 2200 a na skladach 2350 ,2380 .

Koszmar .

o renata a właśnie miałam ci pisać skąd my mamy stal. Ale mąz jeszcze nie wrócił z pracy, a to on ma namiary..

My mamy już stal zamówioną, drewno, cement (jutro jeszcze pan przyjedzie na działkę "oglądnąć" ale mamy to 170 netto z pompą i dowozem a to chyba najlepsza cena), we czwartek geodeta a we wtorek koparka o świcie i około 15.00 przewidywane wylewanie fundamentów!

Jeszcze wszystko nie opłacone, nie wiemy ile drewno wyjdzie, ale mamy szykować ok 5.000zł (majster załatwia z tartaku w górach), beton B20 na fundamenty 2040zł, stal w sumie na cały dom ok 5000zł (ze stalą to nie jest tak, że są podwyżki na wiosnę, tylko jej cena zależy od ceny złotówki - a ta ostatnio bardzo idzie w górę. Cena stali każdego dnia jest inna - zależy od wyników na giełdzie), niestety dużo pieniędzy pójdzie na prąd budowlany, którego ciągle nie mamy na działce... Wodę za to weźmiemy w beczkowozie.

tyle zakupów teraz, niedługo zaczynamy kupowanie pustaków.

Stal już kupiliśmy wlaśnie dziś zaklepana fakturka wystawiona oraz styropian na ocieplenie fundamentow .

a skąd masz ten beton jeśli można ?My mamy ekipę od 12 kwietna 9 kwietnia geodeta do wytyczenia budynku .Jeszcze kopareczka nam została ale pan powiedzial około 80 zł za godzinę .

Pani smith a wkońcu który geodeta będzie wam tyczył .

Stal już kupiliśmy wlaśnie dziś zaklepana fakturka wystawiona oraz styropian na ocieplenie fundamentow .

a skąd masz ten beton jeśli można ?My mamy ekipę od 12 kwietna 9 kwietnia geodeta do wytyczenia budynku .Jeszcze kopareczka nam została ale pan powiedzial około 80 zł za godzinę .

Pani smith a wkońcu który geodeta będzie wam tyczył .

geodeta od was tyczył, bo najtańszy, więc dziekuję za namiary! Fajny facet i konkretny.

Beton mamy z Krakbetu, od przedstawiciela na podgórze ( tel do biura 12 6444814). Najlepsza cena jaką znalazłam. Za koparkę pan chciał 100zł/h ale bez dojazdu, stanęło na tym, ze umówiliśmy się od roboty po prostu bez względu na ilość godzin.

Nam nic nie mówili o styropianie ( jutro zapytam).

to fajnie ,że można sobie pomóć .TU 100 tam 100 i się robi sumeczka .

jak będziesz potrzebowała styro to pisz dam ci namiarki na polski styro my ocieplamy 10 i dał nam cenę 28 m 2 więc bardzo tano mąż był w szoku jak mu powiedzialam jaką cenę utargowałam i aż dzwonił do tego pana czy napewno (pewnie pomyślał coś się babie pomieszało ).

witam!

mam do sprzedania dachówke RUSTYKALNĄ ROBENA 2200 szt.

gąsiory 60szt , skrajna lewa i prawa120szt - wszystko na około 170 m2 dachu.

dachówka jest nowa lecz była juz rozpakowana na budowie , dostarczona przez pomyłke na moją budowe , obecnie spaletowana gotowa do transportu , mozliwy transport hdsem, JA zapłaciłem za dachówke podstawową 3.20 zł -chcę tylko 70% tej ceny

http://lh6.ggpht.com/_lkQ5PGKALxU/S49yAytf4fI/AAAAAAAAALY/bbyKxMxIVQU/s640/S6305131.JPG

Ania i grześ też bedziemy budować Morele .