Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiem, że to nie na temat, ale po zmianach w FM nie ma mojego dziennika i nie mam też możliwości otwarcia czyjegoś dziennika - może ktoś mądry pomoże? Pewnie to banalna sprawa. Zauwazyłam też zmianę w pisaniu wiadomości - brak emotikonów ( albo nie potrafię ich teraz użyć). Wiem, że do każdej zmiany trzeba się przyzwyczaić więc nie płaczę,( ale stare było lepsze!) Co sądzicie o tych zmianach - na forum cisza, jakby nic się nie zmieniło.

Ciaputku my mamy fi 10 fi 12 fi8 i fi 6 koszt 5.000 tys 2,5 t .Dużo macie tej stali .

W tym roku przyłącza prąd ,woda albo kanaliza albo oczyszczalnia dł odcinek mamy do ciągniecia ok 190 m ale na 3 dzielimy .Pewnie stan surowy zamknięt zobaczy się jak z czasem i z kasą chcemy jak najwiecej zrobić bez kredytu .

Ciaputku my mamy fi 10 fi 12 fi8 i fi 6 koszt 5.000 tys 2,5 t .Dużo macie tej stali .

W tym roku przyłącza prąd ,woda albo kanaliza albo oczyszczalnia dł odcinek mamy do ciągniecia ok 190 m ale na 3 dzielimy .Pewnie stan surowy zamknięt zobaczy się jak z czasem i z kasą chcemy jak najwiecej zrobić bez kredytu .

Renatamama3, nie wiem dlaczego taka duża różnica w ilości stali, ale przeglądał nasz projekt Kierbud i nie było sugestii żeby coś zmniejszać. My jesteśmy budowlani dyletanci, więc z fachowcem nie dyskutujemy zwłaszcza w takich sprawach. U nas prąd może w X, woda nie wiadomo - czy w tegorocznym budżecie wodociągów będzie kasa na nasz sięgnik ( ma iść do 6 domów, ale one wszystkie mają własne studnie),My też planujemy z własnych środków, ale na ile wystarczy ? Czy robicie tymczasowe ogrodzenie budowlane ?

my mamy ekipę z okolic Bochni, budowali dom naszym znajomym i od 3 lat go oglądamy regularnie, poza tym ciągle mają pełno roboty więc wydaje się, że dobrze trafiliśmy. Stemple kupowaliśmy drewniane - już widzę oczyma wyobraźni jak robimy z tego huśtawki dla dzieci w ogrodzie i domki na drzewach... Jeszcze tylko męża musze namówić ;)

dziś mieliśmy zacząć prace, ale pogoda taka, ze nie ma to najmniejszego sensu i po konsultacjach telefonicznych o 6.00 rano ustaliliśmy, ze przekładamy na jutro (sprawdzałam prognozy, chyba jutro też nie ruszymy, tylko dopiero we czwartek..)