niesia2708 06.04.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 My też ciągniemy prąd od sąsiada Dzisiaj obdzwaniałam betoniarnie..... Różnica 55 zł na m3 między jedną a drugą :/ Mam nadzieję,że w sobotę uda się nam wylać fundamenty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.04.2010 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Pani Smith moje dzieciaki już mają plac zabaw zrobiony przez męża 2 huśtawki ,zjeżdzalnia i domek .Jak się będziemy wyprowadzać to zabierzemy do nowego domku mamy też altane zrobioną przez męża ale zostawiamy u rodziców wysttarczy nam taras . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.04.2010 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 A budowlańców przesuneliśmy na 20 kwietnia ,bo pozwolenie nam się uprawomocni w tą niedziele jeszcze zgłosić trzeba rozpoczęcie prac ,i kierownik budowy jeszcze go brak mam 2 sąsiadów jeden nie ma czasu bo zajmuje się teraz obliczeniami konstrukcyjnymi a 2 mineły ważność uprawnień i tu zonk trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 06.04.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 my mamy ekipę z okolic Bochni, budowali dom naszym znajomym i od 3 lat go oglądamy regularnie, poza tym ciągle mają pełno roboty więc wydaje się, że dobrze trafiliśmy. Stemple kupowaliśmy drewniane - już widzę oczyma wyobraźni jak robimy z tego huśtawki dla dzieci w ogrodzie i domki na drzewach... Jeszcze tylko męża musze namówić dziś mieliśmy zacząć prace, ale pogoda taka, ze nie ma to najmniejszego sensu i po konsultacjach telefonicznych o 6.00 rano ustaliliśmy, ze przekładamy na jutro (sprawdzałam prognozy, chyba jutro też nie ruszymy, tylko dopiero we czwartek..) hej witam mam do ciebie pytanko w jakiej okolicy budujecie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 06.04.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 w podgórzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 07.04.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 hej gdzie wszyscy jesteście? U nas dziś fundamenty zalane. Jutro zdjęcia jakies zrobię.. poszło 7tys na beton sam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.04.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Pan & Pani Smith też zakusy na hondę mam ( ponoć silnik dobry) a moc...hmm jeszcze nie jestem pewna... za ile to cudo można zanabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 07.04.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 wszystko zależy od mocy właśnie. Okolice 6,6vat w okolicy 5.000zł.. Ale można też odkupić użwany - na allegro ogłoszenia są i my sprzedajemy za jakieś 2 mce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.04.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Heheheh mnie on niezbędny teraz... Za 2 miechy to może prunda dowiozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 07.04.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 wystąpcie do energetyki o warunki zasilania placu budowy. Wyznaczą miejsce, gdzie można się włączyć, resztę zrobi elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.04.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 hej gdzie wszyscy jesteście? U nas dziś fundamenty zalane. Jutro zdjęcia jakies zrobię.. poszło 7tys na beton sam.. Gratuluję Pan&PaniSmith (nie tych 7 tys. wydanych na beton ale fundamentów:cool:) U nas dzisiaj skończyli budować ścianki fundamentowe. Dowód w moim dzienniku:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 08.04.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 wystąpcie do energetyki o warunki zasilania placu budowy. Wyznaczą miejsce, gdzie można się włączyć, resztę zrobi elektryk smoku cała zabawa polega na tym, że jak daleko od słupa ( u nas 30m) to koszt przyłączenia tego prądu budowlanego wynosi ok 2000zł (robota elektryka z materiałem), do tego opłata za pociągnięcie kabla nad posesją 500zł (tak u nas wyszło) i opłata za umowę przyłączeniową z enionem 1200zł netto. Do tego skrzynka prądowa, licznik i samego abonamentu 160zł/mc z tego co się orientowałam. Jak to wszystko podsumować to wychodzi, że lepiej kupić generator, poużywać a potem odsprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 08.04.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 hej gdzie wszyscy jesteście? U nas dziś fundamenty zalane. Jutro zdjęcia jakies zrobię.. poszło 7tys na beton sam.. U nas pójdzie ok 5 tys..... Ale my dopiero zaczęliśmy kopać.... dopiero jedna ściana wykopana bo kopiemy ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 08.04.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 No my jesteśmy w tyle. Część materiałów zwieziona, a jutro dopiero geodeta wytycza plac budowy. Słowem zaczynamy powolutku, pomału, ale ciągle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 08.04.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 jak już wytyczy to pójdzie szybciutko zobaczysz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 08.04.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Do nas również przyjeżdża jutro geodeta wytyczyć miejsce na dom, ale ma w planie tyle palików powbijać, że juz dziurę sami wykopaliśmy, bo nie było by sie gdzie obrócić. Wczoraj skończyliśmy kopać. Gorzej, jak geodeta wytyczy w innym miejscu dziurę i będzie trzeba gdzie indziej rozpocząć kopanie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 09.04.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 U nas wykopane już fundamenty pod 2 ściany i powiązana połowa belek Dzisiaj cd. A wygląda to tak: http://images43.fotosik.pl/281/2f249f32f9692f82m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 09.04.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 U nas wykopane już fundamenty pod 2 ściany i powiązana połowa belek Dzisiaj cd. Gratuluję niesia! Ale każda "dziura" cieszy, nie? A mam takie pytanie: nie ściągaliście humusu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 09.04.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Gratuluję niesia! Ale każda "dziura" cieszy, nie? A mam takie pytanie: nie ściągaliście humusu? Humus był ściągnięty Leży tutaj http://images43.fotosik.pl/279/ebf0a9185e67444am.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.04.2010 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Gratuluje wam kobietki i dziury i fundamentu .Do nas w poniedziałek dotrze garaż .Mamy umówionego koparkowego za 80 zł godzina powiedział ,że powinno iśc szybko bo grunt dobry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts