Asia1719502664 22.10.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Tak- od jakiegos roku. Już raz nawet WZ zmienialismy za zgoda sąsiadów- bo warunki obejmowały dach 30-35 st, a my mamy projekt na 40 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 23.10.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam!Też chcę zacząć na wiosnę.Na razie projektant kończy projekt.Zapewnia mnie ,że do końca roku załatwi PnB.Drzewa wycięte.Byle do wiosny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 23.10.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 No to wpiszę się i ja Jestem na etapie biegania po urzędach (bieg na orientację z przeszkodami ) Wszystkim życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 23.10.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Może się komuś przyda: - decyzje o warunkach zabudowy i plany - pomogę - najczęściej zadawane pytania czyli zanim napiszesz - co byś zmienił-a budując jeszcze raz? - wybrałem kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 24.10.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 i jeszcze to:kompletny harmonogram prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal Pap 24.10.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 z tego wszystkiego wybieram hehe nic bo bieganie po urzędach zakończone dom buduje bez kredytu wieści z placu boju energetyka postawia krok na przód z czego jestem zadowolony koszty śmieszne 1117zl przyłącz do budynku tylko hehe nie mam jeszcze fundamentów się panowie pospieszyli a tak to wczoraj poleciały wszystkie drzewa na działce były 3 ogromne nie ma żadnego Kierownik budowy jest / JEST Firma budowlana będzie wyłoniona z castingu Fundamenty ściany stropy / dach już znajomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 25.10.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Napisz czy wymodliłeś coś Póki co układam tekst litanii do najważniejszego skarbnika banku hi hi hi..., ja pielgrzymki zaczynam od stycznia....ale też czekam na wieści.... Na tace dobrze dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 26.10.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 muzykant dzięki- mi się to na pewno przyda.. Ale to badanie geotechniczne gruntu nie jest konieczne? P.S kolejny raz musimy zmienić WZ - wg niego nasz garaż powinien mieć wysokość altanki A architekt dopiero to zauważył.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 26.10.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 muzykant dzięki- mi się to na pewno przyda.. Ale to badanie geotechniczne gruntu nie jest konieczne? Nie jest,ale to lepej przygotuje konstruktora do jego pracy. Tzn: bedzie wiedział ile dac materiału dokładnie. P.S kolejny raz musimy zmienić WZ - wg niego nasz garaż powinien mieć wysokość altanki A architekt dopiero to zauważył.. Dobrze,ze zauważył to teraz,a nie po złozeniu PNB to dopiero byłaby strata czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 26.10.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 T i A dzieki za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 26.10.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.10.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 witam, też się z chęcią przyłączę. W tym tygodniu został złożony wniosek o pozwolenie na budowę, więc do końca roku powinniśmy je otrzymać. Na działkę mamy doprowadzoną wodę i prąd. Gaz jest w drodze i w odpowiednim czasie będziemy się do niego podłączać. Oczywiście chciałoby się wybudować i przeprowadzić jak najszybciej, ale realnie plan jest taki, aby na wiosnę zrobić stan zero, bo na tyle pozwolą własne środki. Zakładamy, że powiniśmy się zamnknąć w 30 tys., a może uda się mniej, bo nasz fundament jest dość prosty. W tym roku chcemy zaklepać kierownika budowy i poszukać wykonawcy na ten pierwszy etap. Po stanie zero, jeśli uzbieramy kolejne pieniądze, będziemy budować dalej. Jeśli nie, trzeba będzie starać się o kredyt, ale niestety będzie to dopiero możliwe w okolicach wakacji. Najprawdopodobniej więc w przyszłym roku postawimy mury i zamkniemy dachem z pokryciem lub bez. Dom się przewietrzy, osiądzie i kolejny rok będziemy szklić, zamykać i wykańczać. To daje nam niestety dopiero 2011 rok na przeprowadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 26.10.2009 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam w imieniu wszystkich i zycze powodzenia. Aby do celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 27.10.2009 02:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam i pozdrawiam Tez zaczynam budowe na wiosne 2010 ( mam nadzieje ) na obecna chwile czekam na PnB ..... Tez planowalam wylac fundamenty na jesien 2009 , ale niestety moja pani architekt nie mogla sie uporac z adaptacja projektu od marca ...... ( za duzo zmian w projekcie ) w koncu zmienilam projekt na inny . Dokumenty zostaly zlozone pod koniec wrzesnia , a tydzien temu dostalam papierek ze starostwa o brakach ktore w ciagu 7-miu dni nalezy uzupelnic . Wszystkim zajmowala sie pani architekt .... i tak sobie mysle , ze to chyba cholercia jej pierwsza praca byla !!!!!! , no nic podobno uzupelnila wszystkie potrzebne papierki .... CZEKAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal Pap 27.10.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 to ja miałem lepiej papierki składam a tu pani od tego regionu miasta nie ma na urlopie a pan jest na chorobowym ja sobie myślę ja pierdziele no to sie trzeba zapytać ile trzeba czekać usłyszałem 3 mies a ja ile no i tłumaczy ze trzeba pisma do sąsiadów wysłać oni maja 2tyg na odesłanie a ja się chwile zastanowiłem i powiedziałem to proszę dać mi te pismo i ja poroznoszę po sąsiadach i podpiszą to a ja na drugi dzień przyniosę zawsze to 1 mies do przodu jak sie grzecznie spyta to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 28.10.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Rafal Pap my też biegaliśmy sami po sąsiadach. U nas strasznie by się to wydłużyło, bo jednen mieszka w innej miejscowości i zanim urzedasy by go znaleźli.. I teraz przy naszych kolejnych zmianach WZ tez tak trzeba będzie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.10.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 to ja miałem lepiej papierki składam a tu pani od tego regionu miasta nie ma na urlopie a pan jest na chorobowym ja sobie myślę ja pierdziele no to sie trzeba zapytać ile trzeba czekać usłyszałem 3 mies a ja ile no i tłumaczy ze trzeba pisma do sąsiadów wysłać oni maja 2tyg na odesłanie a ja się chwile zastanowiłem i powiedziałem to proszę dać mi te pismo i ja poroznoszę po sąsiadach i podpiszą to a ja na drugi dzień przyniosę zawsze to 1 mies do przodu jak sie grzecznie spyta to czemu nie Warto wiedzieć, że w przypadku pozwolenia na budowę, zgodnie z prawem budowlanym - art. 35 ust. 6. "W przypadku gdy właściwy organ nie wyda decyzji w sprawie pozwolenia na budowę w terminie 65 dni od dnia złożenia wniosku o wydanie takiej decyzji, organ wyższego stopnia wymierza temu organowi, w drodze postanowienia, na które przysługuje zażalenie, karę w wysokości 500 zł za każdy dzień zwłoki. Wpływy z kar stanowią dochód budżetu państwa." ale zgodnie z ust. 8 Do terminu, o którym mowa w ust. 6, nie wlicza się terminów przewidzianych w przepisach prawa do dokonania określonych czynności, okresów zawieszenia postępowania oraz okresów opóźnień spowodowanych z winy strony, albo z przyczyn niezależnych od organu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 28.10.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Zgadza się, pamietajmy jednak, że organ administracji musi takie okresy odpowiednio udokumentować, tj. jeśli są braki wezwać na pismie do ich uzupełnienia. Brak takiego wezwania nie przerywa biegu terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal Pap 28.10.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 prawo prawem a i tak robią co chcą no ale ja już załatwiłem wszystko teraz tylko czekać na ten najważniejszy dokument tyle biurokracji ze to wola o pomstę do nieba ale i tak największe jazdy były z działka z tym czekaniem to tez byle i mam nadzieje do marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka_2000 17.11.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 WitamMam do sprzedania używany garaż metalowy 3x5 m.Nadaje się do przechowywania rzeczy w czasie budowy. Cena 600 zł.Odbiór własny Warszawa Białołęka okolice hurtowni Minox.PozdrawiamTomektel. 0 601 30 40 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts