Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

Pani Smith a o jakiej mówisz o ruppe ,mojej koleżanki maż mnie przeszczegł ,żeby sprawdzać cene gąsiorów bo inwestor słysząc cene dachówki o 1 zł na metrze tańszą kupuje a gąsior potrafi byc o 5-10 zł droższy i inne dodatki tak samo w tym składzie .Dlatego dajemy do wyceny cały dach i porównujemy.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

patrzyłam na różnice między tą waszą ruppe rubin i tą moja cementówkę - na zwykłej płytce jest taka różnica, bo moja kosztuje 3,07zł a wasza 4,8kilka zł. A my zaczęliśmy zastanawiać się nad gontem.. mam pytanie - jak jedziecie do firmy, żeby wam wycenili dach, to bierzecie ze sobą projekt domu? I oni wyceniają wam dach z oknami i foliami i papą czy tylko samą dachówkę?

Musze się pochwalić! Mamy już dom pod sufit! w 2 dni!! Zdjęcia załączę dziś wieczorkiem :)

U mnie dziś w deszczu był pan na wizji lokalnej z betoniarni ,okolica mu się spodobała putał czy działki są na sprzedaż jedna jest za nami ale ceny nie znam i 2 przed nami ale cena już mu się nie podobała .

Pani Smit a obliczyłaś ten gont dokladnie pełne deskowanie plus papa plus gont .Może lepiej kupić dachówkę robena teraz mają na kapelance u przedstawiciela Mariusza po 30zł .No chyba ,że Wam się bardziej podoba gont .

Pani Smit a obliczyłaś ten gont dokladnie pełne deskowanie plus papa plus gont .Może lepiej kupić dachówkę robena teraz mają na kapelance u przedstawiciela Mariusza po 30zł .No chyba ,że Wam się bardziej podoba gont .

nic jeszcze nie obliczaliśmy tak na prawdę.. Ciężko nam ze wszystkim zdążyć.. Oboje pracujemy :(

majster przekonuje nas do ceramiki.. A że to mądry jest człowiek i doświadczony i że podoba nam się jak buduje to chyba go posłuchamy.. Jest promocja w jednej z firm na dachówłkę (mówił mi nazwę ale zapomniałam :) dziś go jeszcze raz zapytam i zobaczę sobie te dachówki, dach już poszedł do nich do wyceny, zobaczymy co powiedzą..)

jak tam u was dziewczyny na budowie? Nic się nie chwalicie?

ja byłam wczoraj, pochodziłam już po domu w środku :)

cześć :)

od poniedziałku panowie zaczynają robić wieniec i przygotowywać deski - w piątek planują wylewać strop.

Udało się im tak przygotować miejsce na schody, ze zamiast zabiegówek będą piękne proste schody ze spocznikami! Po kilku rozmowach zdecydowaliśmy się, że zrobimy drewniane schody, a nie betonowe. Wczoraj chodziliśmy sobie pod domu i planowaliśmy jak będzie wyglądał parter, gdzie postawimy meble, jak rozplanujemy kuchnię..

Ciągle nie możemy się zdecydować jaki rodzaj dachówki wybrać.. czy cementową czy ceramiczną..

My byliśmy dać wczoraj na Wadowickiej dach do wyceny ozywiście Rubin 13 v caly dach ciekawe gdzie wyjdzie taniej ,na wtorek ma być gotowa wycena .

czy mogłabyś mi napisać adresy tych miejsc gdzie dawaliście dach do wyceny? Musze zrobić to samo w przyszłym tygodniu...

Komin dachowy mąż chce zrobić z klinkieru, bo z murowanych tynk odpada.. A kominy w domu mamy dwa.. Panowie kazali kupić tylko wkłady kominowe i sami kominy zrobili! Tym sposobem zamiast zestawu "komin" za 8 tys zł mamy 2 w cenie 1,5oozł!

czy mogłabyś mi napisać adresy tych miejsc gdzie dawaliście dach do wyceny? Musze zrobić to samo w przyszłym tygodniu...

Komin dachowy mąż chce zrobić z klinkieru, bo z murowanych tynk odpada.. A kominy w domu mamy dwa.. Panowie kazali kupić tylko wkłady kominowe i sami kominy zrobili! Tym sposobem zamiast zestawu "komin" za 8 tys zł mamy 2 w cenie 1,5oozł!

wypada sie napsampierwej przywitać...wiec to czynię...

komin za 1500 zł...? dwie sztuki? ... podpowiedz jak to zrobić....bo u nas to "trochę" więcej wychodzi....

pozdro

NETbet

My byliśmy w Trapez -carbo ( koło Careufura), bardzo miła obsługa, ale chyba dość drogo - na 270 m2 dachu najtaniej wyszła dachówka z Creaton`a - harmonia new 26 tys( cena dachówki podstawowej - holenderki czerwonej angoba + 2 okna dachowe + właz na dach - cały czas myślimy tondachu -cenowo nie do pobicia, opinie negatywne sprzed kilku lat - obecnie - brak złych wpisów. Różnicę rzędu 7 tys bardzo łatwo zagospodarować na okna lub piec...

wypada sie napsampierwej przywitać...wiec to czynię...

komin za 1500 zł...? dwie sztuki? ... podpowiedz jak to zrobić....bo u nas to "trochę" więcej wychodzi....

pozdro

NETbet

tyle kosztowały nas dwa wkłady kominowe - nasza ekipa tak jak u renatamamy kazała kupić tylko tą część a cały komin wymurowali z cegły. Ceny cegły nie liczę bo kupiliśmy tego kilka palet na różne rzeczy wcześniej, więc nie wiem ile zużyli na 2 kominy (od pieca i od kominka). Dziś wieczorem sprawdzałam w muratorze, bo mam akurat numer gdzie jest artykuł o kominach i piszą, że można je właśnie albo murować albo kupić gotowy system.