Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

Zwykła cegła kosztuje ok 0,80 zł. U nas na 2 kominy zostało wyliczone,że potrzeba ok. 1500 szt cegły.

U nas na chwilę obecną zostało dokończenie stanu zero- ok. 12 m ścianek wewnętrznych. No i pewno dzisiaj zacznę malować ściany dysperbitem. Ocieplać będziemy dopiero jak zrobimy całość. Mąż uważa,że tak jest łatwiej :) :)

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My z mężem rozmawialiśmy z naszymi budowlańcami i z kierownikiem i obaj polecają albo Ruppeceramike albo Koramika jeśli chodzi o te z średniej półki wiec stwierdziliśmy z mężem ,że na dachu nie oszczędzamy ,lepiej kupić tańsze płytki cz panele bo latwiej po kilku latach wymienić a dach to już gorsza sprawa i jaki koszt przy wymianie .Obserwuję ostatnio dachy i dawiej chcieliśmy mat a teraz NIE porośnięte i zielone WRY .

My byliśmy w Trapez -carbo ( koło Careufura), bardzo miła obsługa, ale chyba dość drogo - na 270 m2 dachu najtaniej wyszła dachówka z Creaton`a - harmonia new 26 tys( cena dachówki podstawowej - holenderki czerwonej angoba + 2 okna dachowe + właz na dach - cały czas myślimy tondachu -cenowo nie do pobicia, opinie negatywne sprzed kilku lat - obecnie - brak złych wpisów. Różnicę rzędu 7 tys bardzo łatwo zagospodarować na okna lub piec...
My kupiliśmy TONDACH stodo12 brąz angoba w marcu transport przyjechał po 3 tygodniach z Austrii. Narazie leży i czeka na paletach ale po wstępnych oględzinach wszystko ok, jest taka jak na wystawie w sklepie-a cenowo rzeczywiście nie do pobicia! My jesteśmy narazie zadowoleni, bo jakościowo dorównują innym, ale są w rozsądniejszej cenie!

My kupiliśmy TONDACH stodo12 brąz angoba w marcu transport przyjechał po 3 tygodniach z Austrii. Narazie leży i czeka na paletach ale po wstępnych oględzinach wszystko ok, jest taka jak na wystawie w sklepie-a cenowo rzeczywiście nie do pobicia! My jesteśmy narazie zadowoleni, bo jakościowo dorównują innym, ale są w rozsądniejszej cenie!

My wybraliśmy Nelskamp Nibrę F12 kolor stara czerń. Już kiedyś o tym pisałam. Ale powiem Wam szczerze, że dostaliśmy lepszą cenę niż na stodo:wiggle::wiggle::wiggle:

U nas dziś na największych obrotach ,stres itp ,firma budowlana wyleciała tak się wkurzylismy ,że szok mieli zacząc w tamten poniedzialek nie przyjechali kopara ściągła humus we wtorek geodeci tyczyli budynek ,maż się dodzwonił po kilku godzinach dzwonienia nonstop do budowlanców przepraszali i umówili się ,że do godziny będą przyjechaliśmy na budowę oni też ,prosili o przesunięcie na poniedziałek następny ok zgodziliśmy się ,maż wczoraj czeka dzwoni odebrali ,8 godzina już jada zaraz bedą 10,11,12 niestety i zero wieści telefonu nikt nie odbiera ,wkońcu pod wieczór ,że mieli kolizje ale jutro 7.00 są a dziś powtórka z rozrywki 7 kopara czeka chce kopać ławy mąz dzwoni jadą 7.15 nie ma ich o 10 .00 maż dzwoni telefon milczy mąż za moja namową wysyłam im sms ,że jak ich nie będzie do pół godziny to zrywa umowę przyjechali o 11,30 we 2 tłumaczą się ,że tam jeszcze nie skończyli ale tu w 2 dadzą rady z ławami a tam prawie skończą ,mąż im powiedział ,że nie fer grają telefonów nie odbierają kopara czeka licznik leci ,że takiej współpracy to my nie chcemy i Wylecieli ,ale mamy już drugą koparkowy nam nagrał super chłop,ławy wykopane jutro robią zbrojenie i szalunek .

oj to szczerze współczuję takich przebojów z ekipą- chyba lepiej że ich pożegnaliście, bo później byłoby już tylko gorzej z takimi krętaczami...

Mam pytanie do tych którzy już są po rozprowadzeniu kanalizacji pod chudziakiem-ile płaciliście hydraulikowi za robociznę i materiały?

My mamy już chudziak wylany:-) Za materiał do kanalizacji zapłaciliśmy ok 600zł a w hydraulika również mąż się pobawił i ta zabawa mu nawet się udała:-) Współczuję Ci Renatko już w pierwszych poczynaniach takie kłamstwa i problemy, na szczęście ich wylałaś - nie wyobrażam sobie dalszej z takimi ludźmi współpracy, co by was jeszcze z ich strony mogło spotkać - no i dobrze, że w tak szybkim tempie znaleźliście inną zastępczą firmę. Życzę Wam powodzenia.

U nas dziś na największych obrotach ,stres itp ,firma budowlana wyleciała tak się wkurzylismy ,że szok mieli zacząc w tamten poniedzialek nie przyjechali kopara ściągła humus we wtorek geodeci tyczyli budynek ,maż się dodzwonił po kilku godzinach dzwonienia nonstop do budowlanców przepraszali i umówili się ,że do godziny będą przyjechaliśmy na budowę oni też ,prosili o przesunięcie na poniedziałek następny ok zgodziliśmy się ,maż wczoraj czeka dzwoni odebrali ,8 godzina już jada zaraz bedą 10,11,12 niestety i zero wieści telefonu nikt nie odbiera ,wkońcu pod wieczór ,że mieli kolizje ale jutro 7.00 są a dziś powtórka z rozrywki 7 kopara czeka chce kopać ławy mąz dzwoni jadą 7.15 nie ma ich o 10 .00 maż dzwoni telefon milczy mąż za moja namową wysyłam im sms ,że jak ich nie będzie do pół godziny to zrywa umowę przyjechali o 11,30 we 2 tłumaczą się ,że tam jeszcze nie skończyli ale tu w 2 dadzą rady z ławami a tam prawie skończą ,mąż im powiedział ,że nie fer grają telefonów nie odbierają kopara czeka licznik leci ,że takiej współpracy to my nie chcemy i Wylecieli ,ale mamy już drugą koparkowy nam nagrał super chłop,ławy wykopane jutro robią zbrojenie i szalunek .

Współczucia!

Ja to samo mam ochotę zrobić z gościem od GWC. Os stycznia nie może zrobic projektu i kosztorysu, a po 3 maja ruszamy.

Dzięki dziewczyny za współczucia jeszcze dziś nas trzepie na samą myśl o wczorajszym bry bry.Wczoraj był dzień załatwiania bo tamta ekipa miała szlunki stemple a ci nie musieliśmy na szybko dechy przyjechały cieplutkie z Pcimia i cena fajna 440 m 3 .Właśnie leją nam chudy beton a na to bedzie zbrojenie i zalewamy chyba w piątek ,Chłopaki robią zbrojenie i beda robić szalunek .Wyceniliśmy dach w Attiku mamy super cene na tego Rubina 13 V 2 tys mniej z rynnami metalowymi .Dziś wpłacamy zaliczkę .

Wróciliśmy wpłaciliśmy zaliczke na dachówke wsumie na wszystko oprócz więźby .Zamówiliśmy też pustaki phorotern Winergerger 25 i 11,5 .Podpisaliśmy umowe na pierdoły typu cement i wapno ze składem koło nas ,że jak budowlańncy coś będą potrzebować to mogą brać a my uregulujemy rachunek.Konto maleje .

Zapomniałam wam napisać ,że dostaliśmy wycene z trapea carbo na ponad 22500 tys za dach w Attiku o prawie 2 tys taniej za to samo więc oczywiscie zarobi Attick .

super Renata, że już zaczęliście, my mamy wycenę dachu na jakąś dachówkę ceramiczną na 15 000zł bo jest promocja, dziś muszę się dowiedzieć jaki to kolor, ale chyba weźmiemy i najwyżej zmienimy plany co do elewacji, skoro jest różnica na tym ponad 7 000zł do naszej.. Jakbyście mieli jakieś problemy z ekipą możesz pisać do mnie - dam ci namiary na moich, bo dziś u mnie wylewają stropy i robimy miesiąc przerwy przed dachem. jadą robić w inne miejsce, ale wiem, ze robią zwykle 3 budowy na raz, bo mają dużo pracowników..