niesia2708 26.04.2010 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Zwykła cegła kosztuje ok 0,80 zł. U nas na 2 kominy zostało wyliczone,że potrzeba ok. 1500 szt cegły. U nas na chwilę obecną zostało dokończenie stanu zero- ok. 12 m ścianek wewnętrznych. No i pewno dzisiaj zacznę malować ściany dysperbitem. Ocieplać będziemy dopiero jak zrobimy całość. Mąż uważa,że tak jest łatwiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.04.2010 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Hej wam do nas dotarla stal właśnie .Ciaputku widzę ,że też wycenialaś na Wielickiej dach mamy mieć wycenę na jutro ,a wyceniałaś może w atiku .Coś mi się zdaje ,że najtaniej wycenią nam ta naszą dachoweczkę w Wieliczce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.04.2010 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 My z mężem rozmawialiśmy z naszymi budowlańcami i z kierownikiem i obaj polecają albo Ruppeceramike albo Koramika jeśli chodzi o te z średniej półki wiec stwierdziliśmy z mężem ,że na dachu nie oszczędzamy ,lepiej kupić tańsze płytki cz panele bo latwiej po kilku latach wymienić a dach to już gorsza sprawa i jaki koszt przy wymianie .Obserwuję ostatnio dachy i dawiej chcieliśmy mat a teraz NIE porośnięte i zielone WRY . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 26.04.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 My byliśmy w Trapez -carbo ( koło Careufura), bardzo miła obsługa, ale chyba dość drogo - na 270 m2 dachu najtaniej wyszła dachówka z Creaton`a - harmonia new 26 tys( cena dachówki podstawowej - holenderki czerwonej angoba + 2 okna dachowe + właz na dach - cały czas myślimy tondachu -cenowo nie do pobicia, opinie negatywne sprzed kilku lat - obecnie - brak złych wpisów. Różnicę rzędu 7 tys bardzo łatwo zagospodarować na okna lub piec...My kupiliśmy TONDACH stodo12 brąz angoba w marcu transport przyjechał po 3 tygodniach z Austrii. Narazie leży i czeka na paletach ale po wstępnych oględzinach wszystko ok, jest taka jak na wystawie w sklepie-a cenowo rzeczywiście nie do pobicia! My jesteśmy narazie zadowoleni, bo jakościowo dorównują innym, ale są w rozsądniejszej cenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.04.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 My kupiliśmy TONDACH stodo12 brąz angoba w marcu transport przyjechał po 3 tygodniach z Austrii. Narazie leży i czeka na paletach ale po wstępnych oględzinach wszystko ok, jest taka jak na wystawie w sklepie-a cenowo rzeczywiście nie do pobicia! My jesteśmy narazie zadowoleni, bo jakościowo dorównują innym, ale są w rozsądniejszej cenie! My wybraliśmy Nelskamp Nibrę F12 kolor stara czerń. Już kiedyś o tym pisałam. Ale powiem Wam szczerze, że dostaliśmy lepszą cenę niż na stodo:wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 26.04.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 My nelskampa wyceniliśmy, ale zadecydował fakt braku przedstawiciela w województwie-a wiadomo że to problem później z reklamacjami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.04.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 No, to fakt... U nas na szczęście jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 27.04.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 u nas już prawie konczą docieplanie i izolację fundamentów, dzisiaj rozmowa z hydraulikiem i powoli zwożą piach do zasypywania. BTW ile płaciliście za piach do zasypania fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 27.04.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Nasz stan na wczoraj: http://images39.fotosik.pl/284/3abe5f68c710c677m.jpg :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 27.04.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Z dniem dzisiejszym my również przechodzimy do konkretów, innymi słowy fundamenty wykopane. Za 2 dni- zalewamy stan zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.04.2010 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 U nas dziś na największych obrotach ,stres itp ,firma budowlana wyleciała tak się wkurzylismy ,że szok mieli zacząc w tamten poniedzialek nie przyjechali kopara ściągła humus we wtorek geodeci tyczyli budynek ,maż się dodzwonił po kilku godzinach dzwonienia nonstop do budowlanców przepraszali i umówili się ,że do godziny będą przyjechaliśmy na budowę oni też ,prosili o przesunięcie na poniedziałek następny ok zgodziliśmy się ,maż wczoraj czeka dzwoni odebrali ,8 godzina już jada zaraz bedą 10,11,12 niestety i zero wieści telefonu nikt nie odbiera ,wkońcu pod wieczór ,że mieli kolizje ale jutro 7.00 są a dziś powtórka z rozrywki 7 kopara czeka chce kopać ławy mąz dzwoni jadą 7.15 nie ma ich o 10 .00 maż dzwoni telefon milczy mąż za moja namową wysyłam im sms ,że jak ich nie będzie do pół godziny to zrywa umowę przyjechali o 11,30 we 2 tłumaczą się ,że tam jeszcze nie skończyli ale tu w 2 dadzą rady z ławami a tam prawie skończą ,mąż im powiedział ,że nie fer grają telefonów nie odbierają kopara czeka licznik leci ,że takiej współpracy to my nie chcemy i Wylecieli ,ale mamy już drugą koparkowy nam nagrał super chłop,ławy wykopane jutro robią zbrojenie i szalunek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 27.04.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 oj to szczerze współczuję takich przebojów z ekipą- chyba lepiej że ich pożegnaliście, bo później byłoby już tylko gorzej z takimi krętaczami... Mam pytanie do tych którzy już są po rozprowadzeniu kanalizacji pod chudziakiem-ile płaciliście hydraulikowi za robociznę i materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 27.04.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Za materiał do kanalizacji płaciłam 360 zł,a w hydraulika pobawił się mój mąż.Dwie godziny i po robocie.Niesia u Ciebie takie same widoki jak u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 27.04.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 My mamy już chudziak wylany:-) Za materiał do kanalizacji zapłaciliśmy ok 600zł a w hydraulika również mąż się pobawił i ta zabawa mu nawet się udała:-) Współczuję Ci Renatko już w pierwszych poczynaniach takie kłamstwa i problemy, na szczęście ich wylałaś - nie wyobrażam sobie dalszej z takimi ludźmi współpracy, co by was jeszcze z ich strony mogło spotkać - no i dobrze, że w tak szybkim tempie znaleźliście inną zastępczą firmę. Życzę Wam powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.04.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Mam od dziś prawomocne WZ (małe a cieszy... ), złożyłam od razu o odlesienie do LP . Pozdrawiam budujących ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 28.04.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 U nas dziś na największych obrotach ,stres itp ,firma budowlana wyleciała tak się wkurzylismy ,że szok mieli zacząc w tamten poniedzialek nie przyjechali kopara ściągła humus we wtorek geodeci tyczyli budynek ,maż się dodzwonił po kilku godzinach dzwonienia nonstop do budowlanców przepraszali i umówili się ,że do godziny będą przyjechaliśmy na budowę oni też ,prosili o przesunięcie na poniedziałek następny ok zgodziliśmy się ,maż wczoraj czeka dzwoni odebrali ,8 godzina już jada zaraz bedą 10,11,12 niestety i zero wieści telefonu nikt nie odbiera ,wkońcu pod wieczór ,że mieli kolizje ale jutro 7.00 są a dziś powtórka z rozrywki 7 kopara czeka chce kopać ławy mąz dzwoni jadą 7.15 nie ma ich o 10 .00 maż dzwoni telefon milczy mąż za moja namową wysyłam im sms ,że jak ich nie będzie do pół godziny to zrywa umowę przyjechali o 11,30 we 2 tłumaczą się ,że tam jeszcze nie skończyli ale tu w 2 dadzą rady z ławami a tam prawie skończą ,mąż im powiedział ,że nie fer grają telefonów nie odbierają kopara czeka licznik leci ,że takiej współpracy to my nie chcemy i Wylecieli ,ale mamy już drugą koparkowy nam nagrał super chłop,ławy wykopane jutro robią zbrojenie i szalunek . Współczucia! Ja to samo mam ochotę zrobić z gościem od GWC. Os stycznia nie może zrobic projektu i kosztorysu, a po 3 maja ruszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.04.2010 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Dzięki dziewczyny za współczucia jeszcze dziś nas trzepie na samą myśl o wczorajszym bry bry.Wczoraj był dzień załatwiania bo tamta ekipa miała szlunki stemple a ci nie musieliśmy na szybko dechy przyjechały cieplutkie z Pcimia i cena fajna 440 m 3 .Właśnie leją nam chudy beton a na to bedzie zbrojenie i zalewamy chyba w piątek ,Chłopaki robią zbrojenie i beda robić szalunek .Wyceniliśmy dach w Attiku mamy super cene na tego Rubina 13 V 2 tys mniej z rynnami metalowymi .Dziś wpłacamy zaliczkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.04.2010 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Wróciliśmy wpłaciliśmy zaliczke na dachówke wsumie na wszystko oprócz więźby .Zamówiliśmy też pustaki phorotern Winergerger 25 i 11,5 .Podpisaliśmy umowe na pierdoły typu cement i wapno ze składem koło nas ,że jak budowlańncy coś będą potrzebować to mogą brać a my uregulujemy rachunek.Konto maleje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.04.2010 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Zapomniałam wam napisać ,że dostaliśmy wycene z trapea carbo na ponad 22500 tys za dach w Attiku o prawie 2 tys taniej za to samo więc oczywiscie zarobi Attick . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 29.04.2010 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Zapomniałam wam napisać ,że dostaliśmy wycene z trapea carbo na ponad 22500 tys za dach w Attiku o prawie 2 tys taniej za to samo więc oczywiscie zarobi Attick . super Renata, że już zaczęliście, my mamy wycenę dachu na jakąś dachówkę ceramiczną na 15 000zł bo jest promocja, dziś muszę się dowiedzieć jaki to kolor, ale chyba weźmiemy i najwyżej zmienimy plany co do elewacji, skoro jest różnica na tym ponad 7 000zł do naszej.. Jakbyście mieli jakieś problemy z ekipą możesz pisać do mnie - dam ci namiary na moich, bo dziś u mnie wylewają stropy i robimy miesiąc przerwy przed dachem. jadą robić w inne miejsce, ale wiem, ze robią zwykle 3 budowy na raz, bo mają dużo pracowników.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts