PanPaniSmith 01.05.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 wstaliśmy wczoraj wróciliśmy z działki o 22.30 panowie lali do oporu mieliśmy 3 beczki 9 m 3 i jedną z 3 metrami oj działo się działo ,dobrze ,że wczoraj skończli bo dziś pada ,Pani smith dziś nie musimy polewać mamy kobieto wolne (majster już rano do nas dzwonił ,żeby nie polewać bo wystarczy z nieba ) .Od wtorku murujemy ,bluczki fundamentowe . mamy wolne to prawda dziś i jutro i pojutrze ma padać z tego co sprawdzam. hura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 01.05.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Sory Pani Smith,ale dla mnie to się nie trzyma kupy.Rozmawiałam z wieloma ludźmi,którzy mają robena i do tego dużego i bardzo sobie chwalą.Jakość wykonania się liczy,a nie czy jest mała czy duża.Fachmani od dachu też bardzo chwalili robena dużego.Każdy chwali to co ma,albo to co mu się podoba.I dobrze,że każdemu podoba się co innego,bo tak mielibyśmy wszystko na jedno kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 02.05.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Dawno tu nie zaglądałem, ale na budowę i owszem. A oto efekty:http://pl.fotoalbum.eu/images1/201002/130539/462448/00000005.jpg Dwa miesiące minęły od wytyczania domu, czyli tempo niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 02.05.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 roby2603 tylko pogratulować, u nas od wytyczenia budynku też minęły 2 miesiące, ale prace posuwają się trochę wolniej. Nasz murarz buduje jednocześnie domek na sąsiedniej działce (u naszych przyjaciół), ale nie narzekam w końcu i tak wymyśliliśmy sobie, że w tym roku SSZ. Może jesienią zaczniemy instalacje A na budowie w piątek było tak.... http://lh4.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/S9sZLtwm7eI/AAAAAAAABMo/qqdXcNRaRS0/5.jpg http://lh5.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/S9sZPgsn1mI/AAAAAAAABMs/MDlVRKAhHsM/7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.05.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witam wszystkich budujących.Życzę sukcesów inwestorskich i jak najmniej stresów.Powodzenia i pięknej pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 02.05.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Od wtorku murujemy ,bluczki fundamentowe . No proszę, więc nie jesteśmy sami. U nas to samo, w tym samym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.05.2010 03:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.05.2010 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 wydaje mi się, że łatwiej i szybciej układa się dużą dachówkę więc raczej tą powinien mi polecać, a nie na odwrót..? No i kominy budował a nie kazał kupować gotowych zestawów, to też raczej dodawanie sobie roboty niż ułatwianie.. Dużo rzeczy nam podpowiedział i widzę, że się stara jak buduje.. Poza tym nie jest przypadkowym człowiekiem, tylko budowlańcem z doświadczeniem i mamy go z polecenia. Oglądalismy jego wcześniejsze prace.. Nie robił tam nigdzie na sztukę, a o dużej dachówce mówi, że łatwo się łamie, nie jest taka wytrzymała jak mała, bo ma duże powierzchnie.. Dla mnie to się trzyma kupy.. To jest jak dyskutowanie o wyzszosci Swiat Wielkanocnych nad Swietami Bozego Narodzenia ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.05.2010 03:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Sory Pani Smith,ale dla mnie to się nie trzyma kupy.Rozmawiałam z wieloma ludźmi,którzy mają robena i do tego dużego i bardzo sobie chwalą.Jakość wykonania się liczy,a nie czy jest mała czy duża.Fachmani od dachu też bardzo chwalili robena dużego. Każdy chwali to co ma,albo to co mu się podoba.I dobrze,że każdemu podoba się co innego,bo tak mielibyśmy wszystko na jedno kopyto. Jak to mowia o gustach sie nie dyskutuje ... a i tak kazdy prace swoich wykonawcow najlepiej oceni w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.05.2010 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam wszystkich budujących. Życzę sukcesów inwestorskich i jak najmniej stresów. Powodzenia i pięknej pogody. Dziekuje w imieniu wszystkich budujacych wiosna 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.05.2010 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 dlatego nie odpowiadam na tem post, bo to wódł ślepy kulawego. Można się tylko pokłócić, a żadna z nas i tak się nie zna więc na co to wszystko Każda słucha swojego majstra i niech nam domy długo stoją.. Mam wycenę dachówki, zastanawiam się nad nią.. co o tym myślicie kobietki? http://abito.pl/roben_2/monza antracyt konkretnie sama dachówka - niepełne 12. 000zł, cały dach - 19.000zł dużo pieniędzy na te akcesoria.. jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.05.2010 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Hej Pani smith u nas zrana zakopał się transport z piaskie br br musieliśmy zalatwiać ciągnik ,żeby go wyciągnać .Pani smith daj sobie jeszcze do Attica do wyceny my mieliśmy o 1900 mniej niż w Abito .A i zrezygnowaliśmy z prawych i lewych dachowek bo wycenili nam na 3800 będzie z blachy obróbka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 04.05.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Hej:D U nas w sobotę też zakopał się samochód przywożący piasek.... Ale obyło się bez ciągnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.05.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Hej Pani smith u nas zrana zakopał się transport z piaskie br br musieliśmy zalatwiać ciągnik ,żeby go wyciągnać .Pani smith daj sobie jeszcze do Attica do wyceny my mieliśmy o 1900 mniej niż w Abito .A i zrezygnowaliśmy z prawych i lewych dachowek bo wycenili nam na 3800 będzie z blachy obróbka . posprawdzam jeszcze ceny na allegro i będę negocjować rabat. I do attika też zajrzę. Mają tą dachówkę u siebie na składzie więc nie muszę się spieszyć. my te lewe i prawe mamy wycenione na 3600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.05.2010 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Yuka to mieliście szczęście .U nas bloczki rozładowali w lesie bo się bali ,że się utopią jak z piakiem maż wróci z pracy i będziemy dzwonić do koparkowego ,żeby nam poprzewoził te bloczki .Budowlańcy pościągali szalunki i osuszają beton bo będą kłaść pape .Pani Smith a robicie te prawe i lewe ?Podobno dachowka ma iść w górę mam kase więc chcę mieć wszystko na co mi wystarczy kasy ,nie mam zamiaru przeplacać nawet dziś zamowiłam tą samą pape o 30 zl mniej na rolce a potzebuję 6 rolek niż dali nam na składzie koło nas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.05.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Renatamama a skąd te wiadomości, ze dachówka pójdzie w górę? My kupujemy lewe i prawe, bo mąż mówi, że albo wszystko robimy w blasze albo wszystko w dachówce, nie zgadza się na takie łączenie. Ja się nad tym zastanawiałam, ale cóż nic nie poradzę jak on nie chce Ten dach wyszedł w całkiem niezłej cenie, jeśli udałoby się obniżyć koszty "akcesoriów" to byłabym zadowolona, bo sama dachówka to nie jest tak dużo.. Wychodzi na to, że za zrobienie dachu zapłacimy więcej niż za materiał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.05.2010 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Ja widziałam dach obroniony blachą i mi się bardziej podoba bo i tak się obrabia blachą plus dachówka a tak będzie tylko blacha .A ,że pójdzie w górę mówią na składach potwierdził mi kolega dawniej przedstawiciel materiałów bud a teraz wełny na budynki i mowi ,że zawsze idą te materiały w górę na które jest zapotrzebowanie bloczki i cegła poszła w górę zaczeły się budowy więc mu wierzę za chwilę zaczniemy robić dachy więc i pewnie materiał na nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 05.05.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Wczoraj zaczęliśmy zasypywanie fundamentów i rozkładanie rurek od kanalizacji. Dzisiaj cd....Już prawie 45 ton piachu weszło a to jeszcze nie koniec. Dzisiaj przyjeżdża kolejna wywrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.05.2010 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 A u nas pada i koparkowy wozi zostawione bloczki w lesie i trzeba będzie mu zapłacić dobrze ,że jest jakieś rozwiązanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 05.05.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 U nas też pogoda nijaka, ale ściany się murują niesia2708 u nas do zasypania fundamentów poszło 231 ton:eek: Pozdrawiam - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts