Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

Wczoraj zaczęliśmy zasypywanie fundamentów i rozkładanie rurek od kanalizacji. Dzisiaj cd....

Już prawie 45 ton piachu weszło a to jeszcze nie koniec. Dzisiaj przyjeżdża kolejna wywrotka.

wow!

To strasznie dużo. Macie wielki dom?

Renata a nie byłoby lepiej (tak na przyszłość) wysypać tej drogi jakimś żwirem czy gruzem chociaż..? Przecież jeszcze tam grucha będzie jechać z betonem i cała masa ciężiego sprzętu, a przy takiej pogodzie to nie prędko obeschnie... Gdzie wy to mieszkacie..?

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Domek z garażem i wykuszem ma wymiary 10 x 16,70 ; sąsiadom budującym obok troszkę mniejszy domek poszło 170 ton, a sąsiadom z naprzeciwka budującym dużo mniejszy domek poszło 200 ton. Nie kopaliśmy zbyt głęboko, fundamenty do zasypania miały około 90 cm. Troszkę ziemi jednak usunęliśmy bo jest bardzo "ładna" (to były ogródki działkowe), aby później ją rozplantować po całym terenie.

Dziewczyny Wasze ekipy robia cos na budowie ? bo u mnie mowia ze mokro i nic sie nie da robic myslalam ze w tym tygodniu wylejemy fundamenty a tu nic kiedy wreszcie przestanie padac, szkoda ze budowy ne moge przenies do siebie ,od poczatku maja zero deszczu, sloneczko swieci az chce sie zyc .

hej

u nas nic nie robią, ale to planowany przstój jest bo mamy wylane stropy i teraz beton wiąże. Jeszcze tydzień - dwa i mają startować z poddaszem i dachem.. ale nie wiem jak to będzie w tą pogodę.. A mąż wczoraj z pracy przyszedł z taką nowością, że cały maj ma padać! Nie wiem skąd on to wie, ale trochę mnie to zmroziło :(

dachówka już wybrana u nas - Roben monza antracyt

http://abito.pl/roben_2/monza

hej

u nas nic nie robią, ale to planowany przstój jest bo mamy wylane stropy i teraz beton wiąże. Jeszcze tydzień - dwa i mają startować z poddaszem i dachem.. ale nie wiem jak to będzie w tą pogodę.. A mąż wczoraj z pracy przyszedł z taką nowością, że cały maj ma padać! Nie wiem skąd on to wie, ale trochę mnie to zmroziło :(

dachówka już wybrana u nas - Roben monza antracyt

http://abito.pl/roben_2/monza

Hej Pani Smith!! U nas Monza robena też bardzo długo była faworytem i gdybyśmy lepszej ceny na Nelskampa nie dostali to właśnie byłby roben antracyt :D

A pogada... dajcie spokój...

W ubiegłym roku było tak sucho o tej porze, kropla deszczu nie spadła, a ponieważ sadziliśmy drzewka to musieliśmy codziennie jeździć podlewać...

yuka a ile macie dachu? I jaką mieliście wycenę Robena (znaczy na ile?) - tak z ciekawości pytam, żeby ceny porównać :)

a z tym deszczem... juz mi ludzie mówią, że i w czerwcu ma padać.. :(

Odpowiedź poszła na PW;)

a ztym deszcze to nawet nie żartuj... Już mam dosyć!!! Może oddtańczymy jakiś taniec, coby przestało padać:wave::wiggle::wiggle::wiggle:

Ktoś się przyłącza:-?

yuka a ile macie dachu? I jaką mieliście wycenę Robena (znaczy na ile?) - tak z ciekawości pytam, żeby ceny porównać :)

Odpowiedź poszła na PW;)

a z tym deszcze to nawet nie żartuj... Już mam dosyć!!! Może oddtańczymy jakiś taniec, coby przestało padać:wave::wiggle::wiggle::wiggle:

Odpowiedź poszła na PW;)

a z tym deszcze to nawet nie żartuj... Już mam dosyć!!! Może odtańczymy jakiś taniec, coby przestało padać:wave::wiggle::wiggle::wiggle: