PanPaniSmith 05.05.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Wczoraj zaczęliśmy zasypywanie fundamentów i rozkładanie rurek od kanalizacji. Dzisiaj cd.... Już prawie 45 ton piachu weszło a to jeszcze nie koniec. Dzisiaj przyjeżdża kolejna wywrotka. wow! To strasznie dużo. Macie wielki dom? Renata a nie byłoby lepiej (tak na przyszłość) wysypać tej drogi jakimś żwirem czy gruzem chociaż..? Przecież jeszcze tam grucha będzie jechać z betonem i cała masa ciężiego sprzętu, a przy takiej pogodzie to nie prędko obeschnie... Gdzie wy to mieszkacie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 05.05.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Jola a u ciebie jeszce więcej piachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 05.05.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Domek z garażem i wykuszem ma wymiary 10 x 16,70 ; sąsiadom budującym obok troszkę mniejszy domek poszło 170 ton, a sąsiadom z naprzeciwka budującym dużo mniejszy domek poszło 200 ton. Nie kopaliśmy zbyt głęboko, fundamenty do zasypania miały około 90 cm. Troszkę ziemi jednak usunęliśmy bo jest bardzo "ładna" (to były ogródki działkowe), aby później ją rozplantować po całym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.05.2010 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Pani Smith mamy drogę prywatną od drugiej stromy drogę leśną tą prywatną to jest 180 m do robienia jest polna nie wysypujemy jej kamieniem bo za miesiąc dwa będziemy robić kanalizację i wodę która będzie szła tą drogą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 05.05.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 no to faktycznie nie ma to sensu.. Ale fundamet wam zrobią w tydzień.. To już myslcie jak wam gruchy z betonem dojadą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.05.2010 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Mam nadzieję ,że przestanie padać i obeschnie jeszcze zasypywanie fundamentów i chudy beton i mury więc może jakoś będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 05.05.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 no ale tego chudziaka wam będą lać z gruszki a to już chyba niedługo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.05.2010 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 No nie wiem narazie pada i pada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.05.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 U nas też... brrr... Na działce od niedzieli nie byłam... Pewnie jak pojedziemy (może w sobotę) to zastaniemy trawę po kolana, bo już w niedzielę kwalifikowała się do koszenia.... O ile w ogóle uda nam się na działkę dojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 06.05.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 wow! To strasznie dużo. Macie wielki dom? 8,9 na 12,5 m (wymiary zewnętrzne). Niestety w celu wyrównania terenu ciągnęliśmy 6 bloczków od fundamentu. Wczoraj dokończyliśmy zasypywanie. Jeszcze tylko musimy poprawić rury w łazience bo są za wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 07.05.2010 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Dziewczyny Wasze ekipy robia cos na budowie ? bo u mnie mowia ze mokro i nic sie nie da robic myslalam ze w tym tygodniu wylejemy fundamenty a tu nic kiedy wreszcie przestanie padac, szkoda ze budowy ne moge przenies do siebie ,od poczatku maja zero deszczu, sloneczko swieci az chce sie zyc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 07.05.2010 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 hej u nas nic nie robią, ale to planowany przstój jest bo mamy wylane stropy i teraz beton wiąże. Jeszcze tydzień - dwa i mają startować z poddaszem i dachem.. ale nie wiem jak to będzie w tą pogodę.. A mąż wczoraj z pracy przyszedł z taką nowością, że cały maj ma padać! Nie wiem skąd on to wie, ale trochę mnie to zmroziło dachówka już wybrana u nas - Roben monza antracyt http://abito.pl/roben_2/monza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 07.05.2010 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 U nas awaria. Nawaliła betoniarka i ściany fundamentowe są dopiero w połowie drogi. Pozostaje czekać i cieszyć się przejaśnieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.05.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 hej u nas nic nie robią, ale to planowany przstój jest bo mamy wylane stropy i teraz beton wiąże. Jeszcze tydzień - dwa i mają startować z poddaszem i dachem.. ale nie wiem jak to będzie w tą pogodę.. A mąż wczoraj z pracy przyszedł z taką nowością, że cały maj ma padać! Nie wiem skąd on to wie, ale trochę mnie to zmroziło dachówka już wybrana u nas - Roben monza antracyt http://abito.pl/roben_2/monza Hej Pani Smith!! U nas Monza robena też bardzo długo była faworytem i gdybyśmy lepszej ceny na Nelskampa nie dostali to właśnie byłby roben antracyt A pogada... dajcie spokój... W ubiegłym roku było tak sucho o tej porze, kropla deszczu nie spadła, a ponieważ sadziliśmy drzewka to musieliśmy codziennie jeździć podlewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 07.05.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 yuka a ile macie dachu? I jaką mieliście wycenę Robena (znaczy na ile?) - tak z ciekawości pytam, żeby ceny porównać a z tym deszczem... juz mi ludzie mówią, że i w czerwcu ma padać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.05.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 yuka a ile macie dachu? I jaką mieliście wycenę Robena (znaczy na ile?) - tak z ciekawości pytam, żeby ceny porównać a z tym deszczem... juz mi ludzie mówią, że i w czerwcu ma padać.. Odpowiedź poszła na PW;) a ztym deszcze to nawet nie żartuj... Już mam dosyć!!! Może oddtańczymy jakiś taniec, coby przestało padać:wiggle: Ktoś się przyłącza:-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.05.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 yuka a ile macie dachu? I jaką mieliście wycenę Robena (znaczy na ile?) - tak z ciekawości pytam, żeby ceny porównać a z tym deszczem... juz mi ludzie mówią, że i w czerwcu ma padać.. Odpowiedź poszła na PW;) a z tym deszcze to nawet nie żartuj... Już mam dosyć!!! Może oddtańczymy jakiś taniec, coby przestało padać:wiggle: Ktoś się przyłącza:-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.05.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 yuka a ile macie dachu? I jaką mieliście wycenę Robena (znaczy na ile?) - tak z ciekawości pytam, żeby ceny porównać a z tym deszczem... juz mi ludzie mówią, że i w czerwcu ma padać.. Odpowiedź poszła na PW;) a z tym deszcze to nawet nie żartuj... Już mam dosyć!!! Może odtańczymy jakiś taniec, coby przestało padać:wiggle: Ktoś się przyłącza:-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 08.05.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 :wiggle: no to ja pierwsza a powiem, ze wczoraj wieczorem nieśmiało wyglądnęło słońce! daliśmy zaliczkę na dachówkę wczoraj. Nie wiemy za to jakie okna wybrać dachowe? Fakro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 08.05.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 :wiggle: Zadziałało!!! Świeci słońce:wave: PaniSmith u nas okna Fakro:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts