Beata1164 08.05.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 :wiggle: no to i ja się przyłączam, bo dzień niby ładny ale późnym popołudniem znowu zaczęło lać i boję się, że znowu cały tydzień tak będzie wyglądał. Pani Smith my natomiast będziemy mieć okna dachowe firmy Roto. Już je mamy, ale jeszcze troche muszą poczekać na montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 09.05.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 hej dziewczyny Nam też polecali Roto (ta firma która nam dachówkę sprzedaje), bo się otwierają na 3/4 a nie na 1/2 - oglądaliśmy je, podobają mi się, ale spotkałam się z opiniami że Fakro solidniejsze, no i teraz nie wiem co wybrać.. Poczytam jeszcze sobie opinie na internecie, może znajdę kogoś kto je ma i uzywa jakiś czas (z wyglądu Roto ładniejsze jak dla mnie), nie wiem też jak cenowo to się różni (dopiero się zabieram do sprawdzania).. pozaklinałyśmy słońce - super świeciło wczoraj, spędziliśmy super sobotę, ale ... dziś znów leje (dla betonu to dobrze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 09.05.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 U nas wczoraj było przepięknie. Chłopaki na działce się opalili :) No i co najważniejsze stan 0 prawie skończony- została łazienka :) Bo ma nieskończoną kanalizację. Teraz czekamy aż naszego Leiera przywiozą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.05.2010 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 U nas też wczoraj piękne słoneczko panowie w końcu mogli coś robić położyli papę i poszło w końcu murowanie bloczków .Chłopy zadowolone bo stwierdzili ,że jak mają zaizolowane fundamenty papą to nawet w deszcz mogą robić br br br może w tym tygodniu będzie gotowy fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolla25 09.05.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 No niestety, pogoda nas w tym roku nie rozpieszcza, ale nie martwcie się i tak damy radę i domki wybudujemy. U nas wczoraj został zalany strop nad parterem więc dzisiaj na deszcz się nie gniewam. Ale żeby go zalać to 2 tyg. był szalowany bo co rusz to deszcz, albo inne przeciwności losu. Są chwile kiedy mam dość tej całej budowy. Może gdybym miała ekipę budującą to byłoby inaczej....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 09.05.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 hej dziewczyny Nam też polecali Roto (ta firma która nam dachówkę sprzedaje), bo się otwierają na 3/4 a nie na 1/2 - oglądaliśmy je, podobają mi się, ale spotkałam się z opiniami że Fakro solidniejsze, no i teraz nie wiem co wybrać.. Poczytam jeszcze sobie opinie na internecie, może znajdę kogoś kto je ma i uzywa jakiś czas (z wyglądu Roto ładniejsze jak dla mnie), nie wiem też jak cenowo to się różni (dopiero się zabieram do sprawdzania).. pozaklinałyśmy słońce - super świeciło wczoraj, spędziliśmy super sobotę, ale ... dziś znów leje (dla betonu to dobrze) Obecnie firma Velux ma promocje na specjalne ramy izolacyjne więc oferta się znacznie poprawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 09.05.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 No niestety, pogoda nas w tym roku nie rozpieszcza, ale nie martwcie się i tak damy radę i domki wybudujemy. U nas wczoraj został zalany strop nad parterem więc dzisiaj na deszcz się nie gniewam. Ale żeby go zalać to 2 tyg. był szalowany bo co rusz to deszcz, albo inne przeciwności losu. Są chwile kiedy mam dość tej całej budowy. Może gdybym miała ekipę budującą to byłoby inaczej....... to jak budujesz jak nie masz? a velux też sprawdzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 09.05.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Dziewczyny jak Wy te ludziki wklejacie bo tez chcialam z Wami zatanczyc zeby odgonic ten deszcz , podobno znowu pada a moja ekipa w tym tygodniu ma zaplanowane szolowanie fundamentow i zalanie ich betonem w srode (oby nie padalo). Co do okien to ja wybralam Fakro tylko te drozsze energooszczedne dostalam na nie 31% rabatu od cen producenta .Czy wiecie moze czy mozna odliczyc Vat od faktury za beton ? bo u mnie duzo tego betonu najpierw chudziak,potem lawy , no a teraz fundamenty a cena betonu poszla znacznie do gory .Jak rozmawialam w marcu z betoniarnia to uzgodnilam sobie dobra cene ze wzgledu na ilosc betonu oczywiscie teraz ta cena juz nieaktalna , alez Ci dostawcy sa nieslowni najpierw deski teraz beton . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 09.05.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 edyta ja te tańczące ludziki skopiowałam z postu powyżej, sama też nie wiem jak je wklejać a jak chodzi o beton, to cię zmartwię - jeszcze na lanie stropów dużo pójdzie i potem jakiś "wieniec" - choć ja jeszcze tam nie doszłam to nie wiem co to jest.. czy vat można odliczyć od betonu nie wiem.. jest lista produktów na jakiejś stronie, tych które po 2004r zmieniły vat z 7% na 22%, ale nie sprawdzam jej jeszcze, dopiero przy odliczaniu. A i tak na wszystko biorę faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 09.05.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Dziewczyny jak Wy te ludziki wklejacie bo tez chcialam z Wami zatanczyc zeby odgonic ten deszcz , podobno znowu pada (...) Spróbuję pomóc Jak piszecie odpowiedź w poście to powinna być na dole "zaawansowana edycja" po kliknięciu w nią po prawej stronie pokazuje się 15"buziek" i [więcej], Jak najedzie się na "więcej" to można dodać np. to:stereo: albo :wiggle:albo co jest aktualnie potrzebne:yes: A jeżeli to nie działa :bash:to trzeba zrobić tak: 1. Wchodzicie w swój profil 2. Po lewej stronie na dole jest coś takiego "moje ustawienia" klikamy:) 3. Znów po lewej stronie szukamy "zaawansowane ustawienia" klikamy:) 4. Zjeżdżmy na sam dół i szukamy "Interfejs edytora postów" i zaznaczamy 1opcję "Zaawansowany edytor - edycja w trybie WYSIWYG" 5. Zapisujemy zmiany i już A teraz tak jak pisałam na początku i można tańczyć Trzymam kciuki:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.05.2010 02:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 YUKA !!!!!!!!!!!!!!!! Dzieki Kochana jestes supcio NAUMIALAM sie tancze z Wami Buziaki Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.05.2010 02:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 edyta ja te tańczące ludziki skopiowałam z postu powyżej, sama też nie wiem jak je wklejać a jak chodzi o beton, to cię zmartwię - jeszcze na lanie stropów dużo pójdzie i potem jakiś "wieniec" - choć ja jeszcze tam nie doszłam to nie wiem co to jest.. czy vat można odliczyć od betonu nie wiem.. jest lista produktów na jakiejś stronie, tych które po 2004r zmieniły vat z 7% na 22%, ale nie sprawdzam jej jeszcze, dopiero przy odliczaniu. A i tak na wszystko biorę faktury. Hejka Tak tak wiem , ze betonu to w ten dom wleje sporo ........... , ale chodzi mi o to ze na umawianie sie z cenami to nie ma co liczyc jak mus to mussssssss , dobrze ze wiekszosc materialu juz zakupilam wlasnie za daszek zaplacilam fakturke ( wszystkie materialy + rynny ) kupilam w Trapez-Carbo , troche tego wyszlo ale rabat tez wytargowalam spory . Buziaki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 10.05.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 czy vat można odliczyć od betonu nie wiem.. jest lista produktów na jakiejś stronie, tych które po 2004r zmieniły vat z 7% na 22%, ale nie sprawdzam jej jeszcze, dopiero przy odliczaniu. A i tak na wszystko biorę faktury. Tu masz listę materiałów za które można otrzymać zwrot VAT: http://img.interia.pl/biznes/nimg/r/n/Zalacznik_obwieszczenia_3417020.doc A tu jeszcze informacje: http://biznes.interia.pl/nieruchomosci/news/budujesz-remontujesz-odzyskaj-15-proc-vat,1333115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 10.05.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Od betonu spokojnie odliczamy. Jest wątek w zakładce "Prawo I Finanse" na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 10.05.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Domek z garażem i wykuszem ma wymiary 10 x 16,70 ; sąsiadom budującym obok troszkę mniejszy domek poszło 170 ton, a sąsiadom z naprzeciwka budującym dużo mniejszy domek poszło 200 ton. Nie kopaliśmy zbyt głęboko, fundamenty do zasypania miały około 90 cm. Troszkę ziemi jednak usunęliśmy bo jest bardzo "ładna" (to były ogródki działkowe), aby później ją rozplantować po całym terenie. My też jesteśmy na etapie zasypywania fundamentów .....ale u nas weszło już 15 wywrotek 30 tonowych-czyli 450 ton piachu i jeszcze trzeba będzie zamówić kilka wywrotek mamy lekki spadek terenu, więc po jednej stronie trochę trzeba było nadbudować ściany fundamentu- ale mimo wszystko nie sądziłam że wejdzie aż tyle! U nas też ciągle padało-dzisiaj trochę lepiej, więc myśleliśmy że skończymy z zasypywaniem....ale oczywiście koparka musiała się zepsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 10.05.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Obecnie firma Velux ma promocje na specjalne ramy izolacyjne więc oferta się znacznie poprawiła Potwierdzam My kupiliśmy 9 sztuk okien połaciowych velux'a + ramy izolacyjne BDX do nich i dostaliśmy kupon rabatowy 500zł na te ramy jeśli ktoś chciałby skorzystać to radziłabym się pospieszyć, bo promocja jest do końca miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 10.05.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 a ile płaciliście za te okna połaciowe (w sensie za sztukę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 10.05.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 okno velux GGL 78x140 z szybą łatwozmywalną 1100zł + kołnierz w komplecie z ramami izolacyjnymi 328zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.05.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 W sumie to dziwię się z tym betonem,bo nasz przedstawiciel mówił,że tanieje.Teraz na zalanie fundamentów płaciliśmy już mniej niż na ławy,a wiem,że jeszcze ma potanieć.Wam też życzę,żeby Wam potaniało.Naciskajcie,negocjujcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 10.05.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 a nam beton też podrożał ale tylko o 2zł netto więc nie rozpaczamy zadowoleni jesteśmy z tej firmy od której bierzemy bo są terminowi, słowni, pilnują, żeby było ok. a okno Roto wycenili nam na 1057zł brutto.. T nie jest okazja w porównaniu do tego veluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts