niesia2708 19.05.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Trzymam kciuki za dużo słonka dla Was wszystkich. Ja na szczęście mieszkam w centrum i nas nie zalało. Ale jak patrze na Wasze zdjęcia to mi się chce płakać Trzymajcie sie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 19.05.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Właśnie wróciłem z placu budowy. Woda obniżyła się lekko. Fundamenty nadal zalane, ale teren wokół już wolny od wody. To są zalety podgórskich terenów, jest spadek i woda szybko odpływa. Życzę nam wszystkim rychłego powrotu słonecznej pogody i ekip na plac budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni89 19.05.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam, chciałam sie tak nieśmiało tutaj wepchać do was . Co prawda nie wiem czy załapie się na wiosnę ale może lato. Śledzę ten wątek od początku i zazdroszczę tym , którzy są juz daleko w budowie. My czekamy dopiero na wyceny, mamy przygotowany teren ( podniesienie o 2m ) i drogę dojazdową . W planach na ten rok niestety tylko stan zero, bo budujemy bez kredytu ambitnie - ciekawe jak długo . Poza tym nasz stan zero projektant wycenił na 75000 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni89 19.05.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Jeszcze tylko chcialam dodać, że jestem mile zaskoczona ilością kobiet na tym forum, a podobno budowlanka to domena mężczyzn:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 19.05.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 cześć monijakaś absurdalna cena jak na stan zero.. chyba że budujecie 300m rezydencję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 19.05.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam, wpadam się przywitać bo się do was też dokleję co prawda zaczęliśmy wykopywać ziemię pod koniec listopada 2009 ale właściwe prace budowlane rozpoczęły się dopiero w marcu - więc czuję bliskość wiosennej grupy moni, ta cena za stan zero to chyba ze złoconymi ławami ? U nas poszło masa betonu i bloczków bo wyszły funamenty głębsze (kopara kopała a tam ciągle był humus i ani widu piachu) domisko mamy spore ok 190 m2 (tak się jakoś rozrosło ze 160m2) a koszt fundamentów ok 27.200 + 9.000 robocizna - co i tak uważam że było górną granicą ceny. pozdrawiam pap + 2 + małż + rosnący brzunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 19.05.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 a co do pogody - u nas w Bydgoszczy siąpiło cały ranek a teraz (dosłownie pół godz temu) wychyliło się piękne słonko! Gnijące pranko na balkon Niech już tak zostanie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 19.05.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Spieszę donieść, że nie pada woda na budowie od wczoraj nie podniosła się agregat i cement uratowane :yes: Dla spokojności małż z kolegą ponownie "przepłynęli" budowę i jeszcze wyżej zabezpieczyli agregat. Przez miasto woda płynie bardziej niż wczoraj W pracy nie byłam, ale zarządzałam przedszkolem przez telefon. Przyszło 13 na 120 dzieci. Moja wice ułożyła awaryjny plan pracy, żeby zabezpieczyć braki w personelu - 7 osób. Jutro rano zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 19.05.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 jola ( a właściwie to powinnam powiedzieć Pani Dyrektor!)już będzie dobrze! Już nie pada i mało będzie padać, woda poszła na północ, u nas już tylko będzie opadać! Super że się udało z agregatem, bo to kuupa kasy.. A teraz czekajmy aż owieje, osuszy i ruszamy dalej z budową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 19.05.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Jola i Pani Smith super wieści przynosicie :) Na takie czekałam. U nas też się coś rusza- jak dobrze pójdzie jutro wreszcie przyjdzie cegła na dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 19.05.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Tak się zastanawiam ile to razy musi zalać pół polski,aby ktoś zrobił system ostrzegania działajacy.Moja babcia graniczy z rzeką i nawet w 97" roku nie było wody ,a teraz po pas.Co lepsze w 97"roku kilka kilometrów wcześniej powstawał ogromny zbiornik retencyjny który dziś już pracuje.W 2000roku była mała powódż,ale wszyscy wybaczyli obsłudze zbiornika bo to pierwszy rok to się uczą.Natomiast w tym roku to powinno zostać całe kierownictwo i dyrekcja zbiornika zwolnione karnie.Wiadomo było od kilku dni,że są powodzie ,a zbiornik jak był pełny tak jest.Fala dopiero idzie ciekawe jakie teraz będą mieli wytłumaczenie?Co najfajniejsze to Polska po 97"roku dostała kredyt na jedną z najlepszych sieci radarowych meteorologicznych na świecie.Jak widać kilkadziesiąt milionów dolarów w błoto.Polska to bogaty kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Trzymam kciuki za dużo słonka dla Was wszystkich. Ja na szczęście mieszkam w centrum i nas nie zalało. Ale jak patrze na Wasze zdjęcia to mi się chce płakać Trzymajcie sie!! Dzieki za cieple slowa:D czekamy na slonce !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Jeszcze tylko chcialam dodać, że jestem mile zaskoczona ilością kobiet na tym forum, a podobno budowlanka to domena mężczyzn:D Hejka , a kto takie plotki rozsiewa FACECI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 U mnie zeby bylo ... jeszcze ciekawiej to w drodze dojazdowej do dzialki " poszedl" dren wiec woda podplywala i podmywala drozke ....... dzisiaj sasiad rozkopal ja , dren naprawil 50% kosztow mam poniesc ja no bo pewnie do pekniecia drenu przyczynily sie te beczki z betonem ktore na dziale dojezdzaly ( ale to juz male piwo przed sniadaniem jak mowil Pan Prokop ) . Najgorsze , ze dziura dalej jest nie zasypana i nie wiadomo kiedy bedzie ... z tego co wiem JAK SIE OCIEPLI . Sloneczko wroc ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 20.05.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 ehh co za maj... czy ktoś zna prognozy? Jest jakaś szansa na suchość i ciepłość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 20.05.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 U mnie najbliższe dni średnio ciepłe ok. 18 stopni, i przelotne, niewielkie, ale jednak deszcze. Tyle na najbliższy tydzień :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 20.05.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Do nas miała dzisiaj wreszcie dojechać cegła i co???? nie ma.... Będzie jutro.... A jak jutro nie będzie to żądamy zwrotu kasy i szukamy innego dostawcy :mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 20.05.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Cześć dziewczyny Od wczoraj nie mamy TV i internetu, ale to pikuś. Dobrze, że jest prąd i chociaż zimna woda. Małż "przetransportował" mnie dzisiaj rano do przedszkola. Widok nie był za wesoły. W pewnym momenicie był najgorszy odcinek i baliśmy się, że samochód nie pociągnie w tej wodzie (ok. 90cm) no i stanie. Ale że terenowy na dość dużych kołach i z napędem 4x4 udało się . Policja nas jednak "zahaltowała" i ochrzaniła bo droga nadal jest zamknięta. Po naszych błagalnych wyjaśnieniach przepuszczono nas dalej, ale małż nie miał już powrtotu tą samą trasą. Nie mam pojęcia jak przedostał się do pracy w przeciwnym kierunku. Linie niektórych operatorów nie działają i nie mogę się do niego dodzwonić. Po tej stronie miasta mam rodziców więc nie ma problemu. Młody inwestorek siedzi w domu zaopatrzony, tylko ubolewa nad brakiem internetu. Dodam jeszcze, że chociaż słonka nie widać to bardzo się przejaśniło :) No to idę jeszcze popracować - pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 20.05.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 u mnie przez chwilę było widać suche chodniki.. Co z tego jak znowu leje i mówią, ze w przyszłym tygodniu też będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 20.05.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 U nas dzisiaj w końcu nie padało, wczoraj jeszcze były przelotne deszcze, ale dzisiaj już wreszcie spokój, aczkolwiek zachmurzone niebo non stop było i baliśmy się strasznie tego deszczu, bo dzisiaj zalewaliśmy garaż, częściowo schody i słupy, także robota znowu ruszyła, tylko żeby znowu nie zaczło lać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts