Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

Juz tesknie za tym budowaniem ......... wprawdzie na odleglosc , ale nie wyobrazacie sobie jakie to jest budujace kiedy wiem , ze w domku czekaja na mnie fotki na kompie przeslane z Polski ..... az sie chce pracowac jak czlowiek wie , ze za pieniazki ktore zarabia kupuje pustaki czy dachowke :D .

Tak tylko moga myslec Ci ktorzy domki buduja .......

Kochani sloneczka zycze :hug:

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś z Was liczył jak lepiej rozliczać z koparkowym?

Za metr czy na godz?

Bo za metry przykładowo 90m x 10zł=900zł, a na godzinę koparkowi twierdzą (prze telefon)ok 5godz. kopania 5godz x 80zł = 400zł

Troszkę spora różnica,gdzie wiec hak? Nawet jak bedą kopać 2godz extra to i tak taniej.

Jak było u Was?

Czy ktoś z Was liczył jak lepiej rozliczać z koparkowym?

Za metr czy na godz?

Bo za metry przykładowo 90m x 10zł=900zł, a na godzinę koparkowi twierdzą (prze telefon)ok 5godz. kopania 5godz x 80zł = 400zł

Troszkę spora różnica,gdzie wiec hak? Nawet jak bedą kopać 2godz extra to i tak taniej.

Jak było u Was?

U mnie kopara za godzine 75 zl. co z tego jak za dojazd sobie policzyl ( polowe z 75 zl. ) i kopal bez sensu ......... humus sciagal 7 godzin jak sobie wspomne o tym to mnie jeszcze trzesie :mad:, a fundamenty kopal 10 godzin ............... Takie to uroki budowania na odleglosc ........ ale jest tez dobra wiadomosc WYWALILAM DZIADA ........ Znalazlam innego chlopaka wprawdzie za 80 zl. , ale moze przynajmniej nie bedzie mi po dzialce jezdzil jak na wesolym miasteczku i godziny klepal :bash:.

A szczerze to nie cierpie umawiania sie za prace na godziny ........... lubie wiedziec ile zaplace wiec najlepiej na konkretna stawke ( niestety koparkowi tak nie dzialaja:P) . Jak masz szanse byc na budowie przy ich pracy to badz i patrz na czas .......

Pozdrawiam

To prawda, przy tego typy robotach najlepiej być i patrzeć na robotę cały czas. U nas był naprawdę dobry i uczciwy koparkowy. Całość prac (humus + kopanie ław) trwała 5 godzin + 1 godz. dojazdu. Mimo zapewnień, przez ten czas stałem sobie na placu budowy i podziwiałem widoki ;)

http://images48.fotosik.pl/296/339d94f9276cec8b.jpg

To prawda, przy tego typy robotach najlepiej być i patrzeć na robotę cały czas. U nas był naprawdę dobry i uczciwy koparkowy. Całość prac (humus + kopanie ław) trwała 5 godzin + 1 godz. dojazdu. Mimo zapewnień, przez ten czas stałem sobie na placu budowy i podziwiałem widoki ;)

Szkoda , ze ja na swojej budowie nie moglam byc i pilnowac ........ moja pelnomocniczka myslala , ze tak ma byc !!!!!!! ale po wszystkim zadzwonilam do Majstra troche Go ochrzanilam ( chociaz to nie jego sprawa byla , no ale na budowie byl wiec mogl troche popedzic kopare ) ......

Jak kurka inwestor za granica to jakos te stawki inaczej sa liczone cholercia :cool:

Hejka u nas tygodniowy zastój ,dziś panowie konczą fundamenty budowac ,zostaly 2 ściany przed tymi ulewami i zaczeli robić wieniec na fundamenty (zbrojenie i szalunek) ale czy zalejemy to ? bo bardzo nasiąknięta ziemia po tych opadach i chyba gruszki nie wjadą .Może się uda w przyszlym tygodniu zasypać fundamenty oby nie lało .