Edyta M 21.05.2010 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Juz tesknie za tym budowaniem ......... wprawdzie na odleglosc , ale nie wyobrazacie sobie jakie to jest budujace kiedy wiem , ze w domku czekaja na mnie fotki na kompie przeslane z Polski ..... az sie chce pracowac jak czlowiek wie , ze za pieniazki ktore zarabia kupuje pustaki czy dachowke . Tak tylko moga myslec Ci ktorzy domki buduja ....... Kochani sloneczka zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 21.05.2010 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 spieszę donieść, że słabo ale świeci!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 21.05.2010 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 spieszę donieść, że słabo ale świeci!! :) U nas też :) Dzisiaj powinna dojechać cegła a jak nie to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 21.05.2010 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 A we Wrocławiu lało całą noc, była burza. Teraz też pada Normalnie załamka....... Jutro jadę na działkę, pewnie doznam szoku jak ją zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Oby przestało padać jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Czy ktoś z Was liczył jak lepiej rozliczać z koparkowym?Za metr czy na godz?Bo za metry przykładowo 90m x 10zł=900zł, a na godzinę koparkowi twierdzą (prze telefon)ok 5godz. kopania 5godz x 80zł = 400złTroszkę spora różnica,gdzie wiec hak? Nawet jak bedą kopać 2godz extra to i tak taniej.Jak było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 21.05.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 My rozliczaliśmy się na godziny i to dokładnie za cenę 80 zł/h.Metrażowo wyszłoby drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.05.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Czy ktoś z Was liczył jak lepiej rozliczać z koparkowym? Za metr czy na godz? Bo za metry przykładowo 90m x 10zł=900zł, a na godzinę koparkowi twierdzą (prze telefon)ok 5godz. kopania 5godz x 80zł = 400zł Troszkę spora różnica,gdzie wiec hak? Nawet jak bedą kopać 2godz extra to i tak taniej. Jak było u Was? U mnie kopara za godzine 75 zl. co z tego jak za dojazd sobie policzyl ( polowe z 75 zl. ) i kopal bez sensu ......... humus sciagal 7 godzin jak sobie wspomne o tym to mnie jeszcze trzesie , a fundamenty kopal 10 godzin ............... Takie to uroki budowania na odleglosc ........ ale jest tez dobra wiadomosc WYWALILAM DZIADA ........ Znalazlam innego chlopaka wprawdzie za 80 zl. , ale moze przynajmniej nie bedzie mi po dzialce jezdzil jak na wesolym miasteczku i godziny klepal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.05.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 A szczerze to nie cierpie umawiania sie za prace na godziny ........... lubie wiedziec ile zaplace wiec najlepiej na konkretna stawke ( niestety koparkowi tak nie dzialaja:P) . Jak masz szanse byc na budowie przy ich pracy to badz i patrz na czas ....... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 21.05.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 To prawda, przy tego typy robotach najlepiej być i patrzeć na robotę cały czas. U nas był naprawdę dobry i uczciwy koparkowy. Całość prac (humus + kopanie ław) trwała 5 godzin + 1 godz. dojazdu. Mimo zapewnień, przez ten czas stałem sobie na placu budowy i podziwiałem widoki http://images48.fotosik.pl/296/339d94f9276cec8b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.05.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 To prawda, przy tego typy robotach najlepiej być i patrzeć na robotę cały czas. U nas był naprawdę dobry i uczciwy koparkowy. Całość prac (humus + kopanie ław) trwała 5 godzin + 1 godz. dojazdu. Mimo zapewnień, przez ten czas stałem sobie na placu budowy i podziwiałem widoki Szkoda , ze ja na swojej budowie nie moglam byc i pilnowac ........ moja pelnomocniczka myslala , ze tak ma byc !!!!!!! ale po wszystkim zadzwonilam do Majstra troche Go ochrzanilam ( chociaz to nie jego sprawa byla , no ale na budowie byl wiec mogl troche popedzic kopare ) ...... Jak kurka inwestor za granica to jakos te stawki inaczej sa liczone cholercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 21.05.2010 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Hejka u nas tygodniowy zastój ,dziś panowie konczą fundamenty budowac ,zostaly 2 ściany przed tymi ulewami i zaczeli robić wieniec na fundamenty (zbrojenie i szalunek) ale czy zalejemy to ? bo bardzo nasiąknięta ziemia po tych opadach i chyba gruszki nie wjadą .Może się uda w przyszlym tygodniu zasypać fundamenty oby nie lało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 21.05.2010 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Kurcze ta pogoda normalnie to pewnie już strop by był zalewany a tu prognozy na najbliższe dni są mało pozytywne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 21.05.2010 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Budowlańcy wczoraj dzwonili i z uśmiechem niech państwo coś z tą pogodą zrobią bo w domu K.....y dostajemy.Śmieszne mie ja sam bym kupiła bąbe i rozwaliła te chmury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 21.05.2010 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 muszę włączyć kompa stacjonarnego bo laptop coś szwankuje literki nie wchodzą br br muszę go dać do serwisu chyba bo coś się zacina albo literki nie pisze albo kilka razy tą samą jakby się zawieszał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Może się tylko zabrudził.Do pralki go i ustaw na delikatne,a i ogranicz wirowanie na 700obr/min bo podczas kręcenia dane Ci z niego wylecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Mam zamiar budować etapami tak ,aby być przy wszystkich pracach i kontrolować co się dzieje.Nawet jeżeli ma to wydłużyć czas budowy.Tak myślałem,że jak nie patrzysz to koparkowy będzie jeżdził do okoła domu za każdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 21.05.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 dziś nasz majster dzwonił, prosił o wydłużenie czasu do drugiego tygodnia czerwca, bo ma sporo zaległej pracy.,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Wydaje mi się,że w obecnej sytuacji powinniście chłopowinie nie robić problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 21.05.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Co racja to racja. Moja ekipa też ma poślizg czasowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts