Edyta M 21.05.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Moja przychodzi do mnie od jutra ............ , ale co beda robic ????? OSUSZAC i czyscic tak mysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Moja przychodzi do mnie od jutra ............ , ale co beda robic ????? OSUSZAC i czyscic tak mysle Raczej będzie LB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.05.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Mam pytanie odnosnie instalacji kanalizacji podposadzkowej ( pod chudziakiem ) dostalam 2 wyceny i kazda z nich rozni sie bardzo !!!!! o ile cena za robocizne jest zbiezna tak rozbiezne zupelnie sa ilosci materialow:jawdrop:. Za punkt biora od 80 - 100 zl. ( przezyje to ) ale wycena materialu powalila mnie zupelnie .......... Rury PP Magna Plast uwaga ......... 4900 zl . netto ( i nie pomylilam zer ) jak zapytalam Pana skad ta cena no to przyslal mi mailem katalog w ktorym faktycznie odnalazlam cennik ceny rowniez sie pokrywaly wiec teraz to smiem twierdzic , ze przesadzil z iloscia materialu. Jeszcze inna inszosc , ze ceny katalogowe odbiegaja od tych w hurtowniach zawsze hurtowo to mozesz liczyc na upust ..... Liczylam , ze gora zaplace 2500 zl. material + robocizna , a tu takie cos :sick: No dobra , a jak u Was z ta kanaliza pod chudziakiem ..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.05.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Raczej będzie LB LB, pożywka do hodowli bakteryjnych Lb, Księga Liczb, Czwarta Księga Mojżeszowa w Starym Testamencie lb jest symbolem funta, jednostki masy w anglosaskim układzie jednostek miar lb jest jednym z pseudonimów Uwe Schmidta, muzyka niemieckiego .lb - domena internetowa przypisana do Libanu. LB oznacza także tablice rejestracyjne Białej Podlaskiej Ktora odpowiedz dotyczy mojej budowy ???????:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 21.05.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 LB- leżenie bykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.05.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Kochany to nie moja EKIPA .......... :cool: Na dowod tego wkleje foty do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Pozowane zdjęcia?Te już znamy.Budowlańcy są w tym najlepsi. Wiem bo pracowałem na budowie rok z bardzo doświadczonymi i znam ich sztuczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 LB- leżenie bykiem O tuż to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.05.2010 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Pozowane zdjęcia? Te już znamy. Budowlańcy są w tym najlepsi. Wiem bo pracowałem na budowie rok z bardzo doświadczonymi i znam ich sztuczki. Kurcze nie wiedzialam , ze znasz ten temat z wlasnego doswiadczenia ...... prawie rok pozowania no to niezly z Ciebie model musi byc skoro udalo Ci sie zarobic na wlasny domek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 22.05.2010 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Mam pytanie odnosnie instalacji kanalizacji podposadzkowej ( pod chudziakiem ) dostalam 2 wyceny i kazda z nich rozni sie bardzo !!!!! o ile cena za robocizne jest zbiezna tak rozbiezne zupelnie sa ilosci materialow:jawdrop:. Za punkt biora od 80 - 100 zl. ( przezyje to ) ale wycena materialu powalila mnie zupelnie .......... Rury PP Magna Plast uwaga ......... 4900 zl . netto ( i nie pomylilam zer ) jak zapytalam Pana skad ta cena no to przyslal mi mailem katalog w ktorym faktycznie odnalazlam cennik ceny rowniez sie pokrywaly wiec teraz to smiem twierdzic , ze przesadzil z iloscia materialu. Jeszcze inna inszosc , ze ceny katalogowe odbiegaja od tych w hurtowniach zawsze hurtowo to mozesz liczyc na upust ..... Liczylam , ze gora zaplace 2500 zl. material + robocizna , a tu takie cos :sick: No dobra , a jak u Was z ta kanaliza pod chudziakiem ..... Pozdrawiam edyta jak nie wiem skąd te ceny... U nas majster z mężem pojechali do sklepu z rurami, nabyli cały sprzęt potrzebny do kanalizacji za.. 800zł. To pierwsza pierwszość. Druga taka, że umawiamy się z nimi na wykonanie stanu zero - i kanaliza w chudziaku jest jego elementem. Moja ekipa posiada fachowców z każdego zakresu (dekarz, elektryk, chydraulik czy jak się zwie ten od wody) i chłopaki robią wszstko W CENIE SSO (a później i wykończeniówkę będą robić, ale to już kolejna umowa będzie). Tak więc za kanalizę nie płaciliśmy osobno, tylko jej robota była wliczona w stan zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 22.05.2010 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Wydaje mi się,że w obecnej sytuacji powinniście chłopowinie nie robić problemu. no i nie robimy zwłaszcza, że mówi, że go zalało trochę więc mimo deszczu miał pełne ręce roboty, tyle, że u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 22.05.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Kochani, 2 dni mnie nie było, a tu postów tyle, że ogarnąć trudno... Znaczy, coś się dzieje Mam pytanie odnosnie instalacji kanalizacji podposadzkowej ( pod chudziakiem ) dostalam 2 wyceny i kazda z nich rozni sie bardzo !!!!! o ile cena za robocizne jest zbiezna tak rozbiezne zupelnie sa ilosci materialow:jawdrop:. Za punkt biora od 80 - 100 zl. ( przezyje to ) ale wycena materialu powalila mnie zupelnie .......... Rury PP Magna Plast uwaga ......... 4900 zl . netto ( i nie pomylilam zer ) jak zapytalam Pana skad ta cena no to przyslal mi mailem katalog w ktorym faktycznie odnalazlam cennik ceny rowniez sie pokrywaly wiec teraz to smiem twierdzic , ze przesadzil z iloscia materialu. Jeszcze inna inszosc , ze ceny katalogowe odbiegaja od tych w hurtowniach zawsze hurtowo to mozesz liczyc na upust ..... Liczylam , ze gora zaplace 2500 zl. material + robocizna , a tu takie cos :sick: No dobra , a jak u Was z ta kanaliza pod chudziakiem ..... Pozdrawiam Edytka, mnie też się wydaje, że to sporo. Podejrzewam, że problem tkwi w jakości tego materiału, nie znam tych rur (ani żadnych innych;)) ale tak sobie myślę, może oni Ci zaproponowali takie drogie, bo wiadomo, większa kasa dla nich (na pewno mają jakiś %) ale czy one przypadkiem nie są np. takie które wytrzymają napór przejeżdżająych ciężarówek:D czyli generalnie bardzo dobre, ale czy konieczne do domku jednorodzinnego?? Musisz podpytać Ale jak Cię znam, to już na pewno to zrobiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 22.05.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Kurcze nie wiedzialam , ze znasz ten temat z wlasnego doswiadczenia ...... prawie rok pozowania no to niezly z Ciebie model musi byc skoro udalo Ci sie zarobic na wlasny domek . Sam wiesz,że na emigracji lepiej płacą i kasa w europejskiej walucie. Pozowania uczyłem się od najlepszych. Na domek zarabia ja i żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.05.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 edyta jak nie wiem skąd te ceny... U nas majster z mężem pojechali do sklepu z rurami, nabyli cały sprzęt potrzebny do kanalizacji za.. 800zł. To pierwsza pierwszość. Druga taka, że umawiamy się z nimi na wykonanie stanu zero - i kanaliza w chudziaku jest jego elementem. Moja ekipa posiada fachowców z każdego zakresu (dekarz, elektryk, chydraulik czy jak się zwie ten od wody) i chłopaki robią wszstko W CENIE SSO (a później i wykończeniówkę będą robić, ale to już kolejna umowa będzie). Tak więc za kanalizę nie płaciliśmy osobno, tylko jej robota była wliczona w stan zero. Niestety ja sama musze zatroszczyc sie o elektryka i hydraulika ( a szkoda , ze Twojej Ekipy nie znalam wczesniej bo mialabym z glowy chociaz to ) Ta cena zupelnie odpada , gosc albo liczy na moja niewiedze w tym temacie , albo to jego pierwsza robota jest :eek:. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.05.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Kochani, 2 dni mnie nie było, a tu postów tyle, że ogarnąć trudno... Znaczy, coś się dzieje Edytka, mnie też się wydaje, że to sporo. Podejrzewam, że problem tkwi w jakości tego materiału, nie znam tych rur (ani żadnych innych;)) ale tak sobie myślę, może oni Ci zaproponowali takie drogie, bo wiadomo, większa kasa dla nich (na pewno mają jakiś %) ale czy one przypadkiem nie są np. takie które wytrzymają napór przejeżdżająych ciężarówek:D czyli generalnie bardzo dobre, ale czy konieczne do domku jednorodzinnego?? Musisz podpytać Ale jak Cię znam, to już na pewno to zrobiłaś Hejka Yuka No to dobrze mnie znasz .... ceny zupelnie odpadaja gosc przesadzil :jawdrop:. A rury zwyczajne do kanalizy wewnatrz domu , tylko za taka cene to powinny byc chyba ze zlota ????? Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 22.05.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Może sobie za dużo godzin LB naliczył i chciał to w materiale rozliczyć.Pewnie pomyślał inwestorka za granicą a tam ceny większe bo to zachód.Jak ma na dom tzn. ,że troszkę już nie ma w kraju i pomyśli ,że ceny podskoczyły do wyższych niż w europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 22.05.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Widać fachowiec od kanalizy jest bardzo europejski. Przynajmniej jeśli chodzi o ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.05.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Może sobie za dużo godzin LB naliczył i chciał to w materiale rozliczyć. Pewnie pomyślał inwestorka za granicą a tam ceny większe bo to zachód.Jak ma na dom tzn. ,że troszkę już nie ma w kraju i pomyśli ,że ceny podskoczyły do wyższych niż w europie. Popieram Kolege faktycznie pewnie za duzo LB naliczyl tylko przeliczyl sie liczac na moje PH ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.05.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Widać fachowiec od kanalizy jest bardzo europejski. Przynajmniej jeśli chodzi o ceny Mozna sie cenic , ale nie PRZECENIAC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.05.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Ale dosc juz o tej mojej kanalizie .......... piszcie co u Was na budowach Panie i Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts