Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie odnosnie instalacji kanalizacji podposadzkowej ( pod chudziakiem ) dostalam 2 wyceny i kazda z nich rozni sie bardzo !!!!! o ile cena za robocizne jest zbiezna tak rozbiezne zupelnie sa ilosci materialow:jawdrop::jawdrop:. Za punkt biora od 80 - 100 zl. ( przezyje to ) ale wycena materialu powalila mnie zupelnie .......... Rury PP Magna Plast uwaga ......... 4900 zl . netto ( i nie pomylilam zer ) jak zapytalam Pana skad ta cena no to przyslal mi mailem katalog w ktorym faktycznie odnalazlam cennik ceny rowniez sie pokrywaly wiec teraz to smiem twierdzic , ze przesadzil z iloscia materialu.

Jeszcze inna inszosc , ze ceny katalogowe odbiegaja od tych w hurtowniach zawsze hurtowo to mozesz liczyc na upust ..... Liczylam , ze gora zaplace 2500 zl. material + robocizna , a tu takie cos :sick::sick::sick:

No dobra , a jak u Was z ta kanaliza pod chudziakiem .....

Pozdrawiam

Raczej będzie LB

LB, pożywka do hodowli bakteryjnych

Lb, Księga Liczb, Czwarta Księga Mojżeszowa w Starym Testamencie

lb jest symbolem funta, jednostki masy w anglosaskim układzie jednostek miar

lb jest jednym z pseudonimów Uwe Schmidta, muzyka niemieckiego

.lb - domena internetowa przypisana do Libanu.

LB oznacza także tablice rejestracyjne Białej Podlaskiej

Ktora odpowiedz dotyczy mojej budowy ???????:D:D:D

Pozowane zdjęcia?

Te już znamy.

Budowlańcy są w tym najlepsi. Wiem bo pracowałem na budowie rok z bardzo doświadczonymi i znam ich sztuczki.

Kurcze nie wiedzialam , ze znasz ten temat z wlasnego doswiadczenia ...... prawie rok pozowania no to niezly z Ciebie model musi byc :cool: skoro udalo Ci sie zarobic na wlasny domek .

Mam pytanie odnosnie instalacji kanalizacji podposadzkowej ( pod chudziakiem ) dostalam 2 wyceny i kazda z nich rozni sie bardzo !!!!! o ile cena za robocizne jest zbiezna tak rozbiezne zupelnie sa ilosci materialow:jawdrop::jawdrop:. Za punkt biora od 80 - 100 zl. ( przezyje to ) ale wycena materialu powalila mnie zupelnie .......... Rury PP Magna Plast uwaga ......... 4900 zl . netto ( i nie pomylilam zer ) jak zapytalam Pana skad ta cena no to przyslal mi mailem katalog w ktorym faktycznie odnalazlam cennik ceny rowniez sie pokrywaly wiec teraz to smiem twierdzic , ze przesadzil z iloscia materialu.

Jeszcze inna inszosc , ze ceny katalogowe odbiegaja od tych w hurtowniach zawsze hurtowo to mozesz liczyc na upust ..... Liczylam , ze gora zaplace 2500 zl. material + robocizna , a tu takie cos :sick::sick::sick:

Pozdrawiam

edyta jak nie wiem skąd te ceny... U nas majster z mężem pojechali do sklepu z rurami, nabyli cały sprzęt potrzebny do kanalizacji za.. 800zł. To pierwsza pierwszość. Druga taka, że umawiamy się z nimi na wykonanie stanu zero - i kanaliza w chudziaku jest jego elementem. Moja ekipa posiada fachowców z każdego zakresu (dekarz, elektryk, chydraulik czy jak się zwie ten od wody) i chłopaki robią wszstko W CENIE SSO (a później i wykończeniówkę będą robić, ale to już kolejna umowa będzie). Tak więc za kanalizę nie płaciliśmy osobno, tylko jej robota była wliczona w stan zero.

Kochani, 2 dni mnie nie było, a tu postów tyle, że ogarnąć trudno...:jawdrop:

Znaczy, coś się dzieje

Pozdrawiam

Edytka, mnie też się wydaje, że to sporo. Podejrzewam, że problem tkwi w jakości tego materiału, nie znam tych rur (ani żadnych innych;)) ale tak sobie myślę, może oni Ci zaproponowali takie drogie, bo wiadomo, większa kasa dla nich (na pewno mają jakiś %) ale czy one przypadkiem nie są np. takie które wytrzymają napór przejeżdżająych ciężarówek:D czyli generalnie bardzo dobre, ale czy konieczne do domku jednorodzinnego??:eek:

Musisz podpytać

Ale jak Cię znam, to już na pewno to zrobiłaś:D

Kurcze nie wiedzialam , ze znasz ten temat z wlasnego doswiadczenia ...... prawie rok pozowania no to niezly z Ciebie model musi byc :cool: skoro udalo Ci sie zarobic na wlasny domek .

Sam wiesz,że na emigracji lepiej płacą i kasa w europejskiej walucie.

Pozowania uczyłem się od najlepszych.

Na domek zarabia ja i żona

edyta jak nie wiem skąd te ceny... U nas majster z mężem pojechali do sklepu z rurami, nabyli cały sprzęt potrzebny do kanalizacji za.. 800zł. To pierwsza pierwszość. Druga taka, że umawiamy się z nimi na wykonanie stanu zero - i kanaliza w chudziaku jest jego elementem. Moja ekipa posiada fachowców z każdego zakresu (dekarz, elektryk, chydraulik czy jak się zwie ten od wody) i chłopaki robią wszstko W CENIE SSO (a później i wykończeniówkę będą robić, ale to już kolejna umowa będzie). Tak więc za kanalizę nie płaciliśmy osobno, tylko jej robota była wliczona w stan zero.

Niestety ja sama musze zatroszczyc sie o elektryka i hydraulika ( a szkoda , ze Twojej Ekipy nie znalam wczesniej :yes: bo mialabym z glowy chociaz to ) Ta cena zupelnie odpada , gosc albo liczy na moja niewiedze w tym temacie , albo to jego pierwsza robota jest :eek::eek::eek:.

Pozdrawiam :hug:

Kochani, 2 dni mnie nie było, a tu postów tyle, że ogarnąć trudno...:jawdrop:

Znaczy, coś się dzieje

Edytka, mnie też się wydaje, że to sporo. Podejrzewam, że problem tkwi w jakości tego materiału, nie znam tych rur (ani żadnych innych;)) ale tak sobie myślę, może oni Ci zaproponowali takie drogie, bo wiadomo, większa kasa dla nich (na pewno mają jakiś %) ale czy one przypadkiem nie są np. takie które wytrzymają napór przejeżdżająych ciężarówek:D czyli generalnie bardzo dobre, ale czy konieczne do domku jednorodzinnego??:eek:

Musisz podpytać

Ale jak Cię znam, to już na pewno to zrobiłaś:D

Hejka Yuka :D

No to dobrze mnie znasz ;) .... ceny zupelnie odpadaja gosc przesadzil :jawdrop::jawdrop:. A rury zwyczajne do kanalizy wewnatrz domu , tylko za taka cene to powinny byc chyba ze zlota ?????

Buziaki :hug:

Może sobie za dużo godzin LB naliczył i chciał to w materiale rozliczyć.

Pewnie pomyślał inwestorka za granicą a tam ceny większe bo to zachód.Jak ma na dom tzn. ,że troszkę już nie ma w kraju i pomyśli ,że ceny podskoczyły do wyższych niż w europie.

Popieram Kolege faktycznie pewnie za duzo LB naliczyl tylko przeliczyl sie liczac na moje PH ..... ;)