zefirispka 23.05.2010 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 U nas cisza i zastój jak ta woda w wykopach. Wczoraj wypompowałem to co jeszcze nie zeszło razem z wodami gruntowymi. Jeszcze nigdy nie cieszył mnie widok gołej belki fundamentowej. Ekipa ma wrócić jutro, oby. Prognozy na bieżący tydzień są 50/50- ma padać, ale przelotnie. Wody gruntowe opadły znacznie. Pod tym względem żwirowa gleba i lekki spadek terenu to coś co pozwala w miarę szybko pozbierać się po powodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 23.05.2010 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 U mnie ruszyli z więźbą. Majster jest leciwy i niesamowicie marudny, ale powoli okazuje się że wszystko co mówi i robi ma sens. Mam nadzieję, że do końca przyszłego tygodnia więźba będzie położona.http://pl.fotoalbum.eu/images1/201002/130539/473811/00000002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 23.05.2010 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 pięknie wam to idzie u nas za domem małe bajorko wykryliśmy, co potwierdza, że drenaż niezbędny. Z pracami czekamy do 07.06. i na razie kibicujemy wam wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.05.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 U mnie chlopaki ( moja Ekipa ) w sobate wypompowali wode:hug: nawet nie wiecie jaka radocha kiedy na fotkach zobaczylam LAWY FUNDAMENTOWE wreszcie nad poziomem wody ..... Jak na razie same dobre wiadomosci , budowa osuszona wiadomo blotko jest , ale to pryszcz droga dojazdowa do dzialki zrobiona ( naprawiony dren i zasypana dziura ) . W poniedzialek Chlopaki przymierzaja sie do czyszczenia law i fundamentow z pozostalosci po brudnej wodzie ...... Jezu jak ja Kocham to budowanie :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.05.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 pięknie wam to idzie u nas za domem małe bajorko wykryliśmy, co potwierdza, że drenaż niezbędny. Z pracami czekamy do 07.06. i na razie kibicujemy wam wszystkim U mnie tez drenaz obowiazkowy ....... ale to juz wczesniej ustalalam ( przed powodzia ) wprawdzie nie mam piwniczki , ale teren glina + il wiec wole sie zabezpieczyc ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 23.05.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 U nas na szczęście sucho Może we wtorek zaczniemy murowanie. Pozdrawiam i życzę słoneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 23.05.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 U mnie tez drenaz obowiazkowy ....... ale to juz wczesniej ustalalam ( przed powodzia ) wprawdzie nie mam piwniczki , ale teren glina + il wiec wole sie zabezpieczyc ....... u nas dokładnie taka sama ziemia.. Nie można nie robić drenu.. A w przyszłości podłączymy się do kanalizacji burzowej, ale nie mamy jeszcze na to projektu więc puki co studzienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 23.05.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 My już dren zrobiliśmy ale co z tego jak ruły u sąsiada się zatkały i tak woda stała. Ale dzisiaj o dziwo przyszliśmy na budowę a tutaj prawie suchutko - okazało się że w nocy musiało się coś samo odetkać (chyba woda tak mocno napierała i sama odetkała rury sąsiada). U nas budowa ruszyła pełną parą - jest ukladana terriva, strop nad garażem zalany i częściowo schody, ścianka kolankowa prawie wymurowana nad garażem, także praca idzie do przodu. Powodzenia dziewczyny w dalszej budowie i oby jak najwięcej słoneczko nam świeciło, bo u nas dopiero dzisiaj pierwszy raz zaświeciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.05.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 u nas dokładnie taka sama ziemia.. Nie można nie robić drenu.. A w przyszłości podłączymy się do kanalizacji burzowej, ale nie mamy jeszcze na to projektu więc puki co studzienka U mnie tez studzienka bedzie nie wiem czy tylko jedna mysle , ze min. 2 beda musialy byc wkopane w ziemie bo jeszcze trzeba zrobic odprowadzenie wody deszczowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.05.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 My już dren zrobiliśmy ale co z tego jak ruły u sąsiada się zatkały i tak woda stała. Ale dzisiaj o dziwo przyszliśmy na budowę a tutaj prawie suchutko - okazało się że w nocy musiało się coś samo odetkać (chyba woda tak mocno napierała i sama odetkała rury sąsiada). U nas budowa ruszyła pełną parą - jest ukladana terriva, strop nad garażem zalany i częściowo schody, ścianka kolankowa prawie wymurowana nad garażem, także praca idzie do przodu. Powodzenia dziewczyny w dalszej budowie i oby jak najwięcej słoneczko nam świeciło, bo u nas dopiero dzisiaj pierwszy raz zaświeciło. Ja niestety przez to , ze dren zapchal sie konkretnie na drodze zrobila sie totalna gabka ( bagno ) trzeba bylo wszystko rozkopywac szukac zapchanego kawalka .... wkladac nowy i wszystko latac !!!! Jakby mi to bylo do szczescia potrzebne mam tylko nadzieje , ze koniec z NIESPODZIANKAMI i wreszcie zaczniemy jakies prawdziwe budowanie Pozdrawiam i sloneczka zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.05.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Popieram Kolege faktycznie pewnie za duzo LB naliczyl tylko przeliczyl sie liczac na moje PH ..... Edytka, rozszyfruj tajemniczy skrót:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.05.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 U mnie tez studzienka bedzie nie wiem czy tylko jedna mysle , ze min. 2 beda musialy byc wkopane w ziemie bo jeszcze trzeba zrobic odprowadzenie wody deszczowej My drenażu robić nie zamierzaliśmy, ale studzienki na deszczówkę planujemy zrobić 3. Będzie tam jeszcze odprowadzona woda z garażu, bo nie chcemy tego do oczyszczalni puszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.05.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Edytka, rozszyfruj tajemniczy skrót:cool: PH = Poczucie HUMORU :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.05.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Dobre:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.05.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 My drenażu robić nie zamierzaliśmy, ale studzienki na deszczówkę planujemy zrobić 3. Będzie tam jeszcze odprowadzona woda z garażu, bo nie chcemy tego do oczyszczalni puszczać U mnie drenaz wole zrobic jak wszystko rozkopane zeby pozniej nie robic bajzlu na dzialce , nie wiem jak to jeszcze bedzie z tymi studzienkami po prostu zdam sie na Kierownika i Wykonawce zobaczymy co wymysla i tak wszystko ze mna ustalaja zanim cos w zycie wprowadza ..... :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.05.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Dobre:lol2::lol2: Kochana ja to mam pomysly................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.05.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 I nikt mi tu kurka nie bedzie podskakiwal ............ :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 24.05.2010 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 a z dalszych planów - my zamierzamy wymurować sobie szafki w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 24.05.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 zamówiliśmy cement, ma ostro pójść w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 24.05.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 skąd wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts