Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

U nas cisza i zastój jak ta woda w wykopach. Wczoraj wypompowałem to co jeszcze nie zeszło razem z wodami gruntowymi. Jeszcze nigdy nie cieszył mnie widok gołej belki fundamentowej. :D Ekipa ma wrócić jutro, oby.

Prognozy na bieżący tydzień są 50/50- ma padać, ale przelotnie. Wody gruntowe opadły znacznie. Pod tym względem żwirowa gleba i lekki spadek terenu to coś co pozwala w miarę szybko pozbierać się po powodzi.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie chlopaki ( moja Ekipa ) w sobate wypompowali wode:hug: nawet nie wiecie jaka radocha kiedy na fotkach zobaczylam LAWY FUNDAMENTOWE wreszcie nad poziomem wody ..... Jak na razie same dobre wiadomosci , budowa osuszona wiadomo blotko jest , ale to pryszcz droga dojazdowa do dzialki zrobiona ( naprawiony dren i zasypana dziura ) . W poniedzialek Chlopaki przymierzaja sie do czyszczenia law i fundamentow z pozostalosci po brudnej wodzie ...... Jezu jak ja Kocham to budowanie :hug::hug:

pięknie wam to idzie :)

u nas za domem małe bajorko wykryliśmy, co potwierdza, że drenaż niezbędny. Z pracami czekamy do 07.06. i na razie kibicujemy wam wszystkim :)

U mnie tez drenaz obowiazkowy ....... ale to juz wczesniej ustalalam ( przed powodzia ) wprawdzie nie mam piwniczki , ale teren glina + il wiec wole sie zabezpieczyc ....... :D

U mnie tez drenaz obowiazkowy ....... ale to juz wczesniej ustalalam ( przed powodzia ) wprawdzie nie mam piwniczki , ale teren glina + il wiec wole sie zabezpieczyc ....... :D

u nas dokładnie taka sama ziemia.. Nie można nie robić drenu.. A w przyszłości podłączymy się do kanalizacji burzowej, ale nie mamy jeszcze na to projektu więc puki co studzienka

My już dren zrobiliśmy ale co z tego jak ruły u sąsiada się zatkały i tak woda stała. Ale dzisiaj o dziwo przyszliśmy na budowę a tutaj prawie suchutko - okazało się że w nocy musiało się coś samo odetkać (chyba woda tak mocno napierała i sama odetkała rury sąsiada). U nas budowa ruszyła pełną parą - jest ukladana terriva, strop nad garażem zalany i częściowo schody, ścianka kolankowa prawie wymurowana nad garażem, także praca idzie do przodu. Powodzenia dziewczyny w dalszej budowie i oby jak najwięcej słoneczko nam świeciło, bo u nas dopiero dzisiaj pierwszy raz zaświeciło.

u nas dokładnie taka sama ziemia.. Nie można nie robić drenu.. A w przyszłości podłączymy się do kanalizacji burzowej, ale nie mamy jeszcze na to projektu więc puki co studzienka

U mnie tez studzienka bedzie nie wiem czy tylko jedna mysle , ze min. 2 beda musialy byc wkopane w ziemie bo jeszcze trzeba zrobic odprowadzenie wody deszczowej

My już dren zrobiliśmy ale co z tego jak ruły u sąsiada się zatkały i tak woda stała. Ale dzisiaj o dziwo przyszliśmy na budowę a tutaj prawie suchutko - okazało się że w nocy musiało się coś samo odetkać (chyba woda tak mocno napierała i sama odetkała rury sąsiada). U nas budowa ruszyła pełną parą - jest ukladana terriva, strop nad garażem zalany i częściowo schody, ścianka kolankowa prawie wymurowana nad garażem, także praca idzie do przodu. Powodzenia dziewczyny w dalszej budowie i oby jak najwięcej słoneczko nam świeciło, bo u nas dopiero dzisiaj pierwszy raz zaświeciło.

Ja niestety przez to , ze dren zapchal sie konkretnie na drodze zrobila sie totalna gabka ( bagno ) trzeba bylo wszystko rozkopywac szukac zapchanego kawalka .... wkladac nowy i wszystko latac !!!! Jakby mi to bylo do szczescia potrzebne :bash: mam tylko nadzieje , ze koniec z NIESPODZIANKAMI i wreszcie zaczniemy jakies prawdziwe budowanie

Pozdrawiam i sloneczka zycze :D

U mnie tez studzienka bedzie nie wiem czy tylko jedna mysle , ze min. 2 beda musialy byc wkopane w ziemie bo jeszcze trzeba zrobic odprowadzenie wody deszczowej

My drenażu robić nie zamierzaliśmy, ale studzienki na deszczówkę planujemy zrobić 3. Będzie tam jeszcze odprowadzona woda z garażu, bo nie chcemy tego do oczyszczalni puszczać:)

My drenażu robić nie zamierzaliśmy, ale studzienki na deszczówkę planujemy zrobić 3. Będzie tam jeszcze odprowadzona woda z garażu, bo nie chcemy tego do oczyszczalni puszczać:)

U mnie drenaz wole zrobic jak wszystko rozkopane zeby pozniej nie robic bajzlu na dzialce , nie wiem jak to jeszcze bedzie z tymi studzienkami po prostu zdam sie na Kierownika i Wykonawce zobaczymy co wymysla i tak wszystko ze mna ustalaja zanim cos w zycie wprowadza ..... :cool::cool: