T i A 24.05.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Jak bym wiedział ile będę potrzebował to też bym kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 24.05.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 W radio mówili, że jest to bardzo prawdopodobne, bo cementownia Chorula (Górażdże) w środę wygasza piece, w związku z brakiem surowca. Taśmociąg z kopalni wapienia nie ma zasilania, bo transformator jest pod wodą. To se kupiliśmy 3 tony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.05.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Państwo Smithjak to wymurowac szafki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 24.05.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Hmm,dla mnie to też egzotyka-te murowane szafki.Może opisz koncepcje.Albo lepiej poczekaj jak zrobisz to wklej zdjecia.Będziecie pierwsi z murowanymi szafkami w kuchni-chyba. Jestem super ciekawy pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 24.05.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Napiszcie jeszcze jak długa była u Was przerwa technologiczna pomiędzy wylaniem ław a murowaniem ścian fundamentowych proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 24.05.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 My ławy laliśmy w piątek a ścianki fundamentowe zaczęli stawiać od poniedziałku:D Czyli w sumie 3 dni:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 24.05.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Jak bym wiedział ile będę potrzebował to też bym kupił. A wykonawca nie umie powiedziec ile bedziesz potrzebowal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 24.05.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Na razie jest konkurs na ekipę do fundamentów.Jest 2-3 które postarają się znależść czas dla mnie.Poza tym w środę mam odebrać PNB więc będzie wszystko w projekcie podobno.W PL będę tylko 7dni i troszkę niedziela w środku pobytu koliduje moje plany.Plan zrobić stan zero w 6dni może się okazać niewykonalny ze względu na tą niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 24.05.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Muszę porozmawiać KB jaki czas będzie bezpieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.05.2010 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Na razie jest konkurs na ekipę do fundamentów.Jest 2-3 które postarają się znależść czas dla mnie. Poza tym w środę mam odebrać PNB więc będzie wszystko w projekcie podobno. W PL będę tylko 7dni i troszkę niedziela w środku pobytu koliduje moje plany. Plan zrobić stan zero w 6dni może się okazać niewykonalny ze względu na tą niedzielę. Kurcze no to faktycznie tempo sobie narzuciles ............... Ja rozpoczelam budowe 24 kwietnia i do dzisiaj stanu zero nie mam .... POGODA , ale nawet gdyby dopisala to i tak stan zero w kilka dni byl nie wykonalny . W domu robie ogrzewanie nadmuchowe , a co za tym idzie wczesniej musze zrobic " koryta " na kanaly do ogrzewania - pracochlonne , chce to wykonac jeszcze przed zalaniem chudziaka zeby uniknac pozniejszego kucia ,a bedzie to wygladalo mniej wiecej tak . Z tym , ze u mnie nie beda one murowane z bloczkow , ale beda robione szalunki i bedzie lany beton. http://img176.imageshack.us/img176/9800/korytapodkanaly2.jpg Uploaded with ImageShack.us Pozniej jeszcze dochodzi izolacja koryt , a to niestety zabiera czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 25.05.2010 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Napiszcie jeszcze jak długa była u Was przerwa technologiczna pomiędzy wylaniem ław a murowaniem ścian fundamentowych proszę. U nas 3 dni. Niestety, podobnie jak Edyta M (trochę lżej że nie jesteśmy sami w takiej sytuacji), stan zero ciągle nieukończony, choć zaczęliśmy 27 kwietnia. Można powiedzieć, że maj był zalany, jak rzadko kiedy., Gdyby nie to, to na spokojnie, w ciągu tygodnia mielibyśmy wylany chudy beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 25.05.2010 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Na razie jest konkurs na ekipę do fundamentów.Jest 2-3 które postarają się znależść czas dla mnie. Poza tym w środę mam odebrać PNB więc będzie wszystko w projekcie podobno. W PL będę tylko 7dni i troszkę niedziela w środku pobytu koliduje moje plany. Plan zrobić stan zero w 6dni może się okazać niewykonalny ze względu na tą niedzielę. to wszystko nie takie proste 1. po odebraniu PnB czekasz chyba 1 mc na uprawomocnienie 2. potem jak już jest prawomocne (czy ostateczne, jak tam się ta cholera nazywa) zgłaszasz kierownika budowy i rozpoczęcie robót z 7 dniowym wyprzedzeniem do UM czy starostwa zależy gdzie budujesz i dopiero potem możesz zacząc budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 25.05.2010 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Hmm,dla mnie to też egzotyka-te murowane szafki. Może opisz koncepcje. Albo lepiej poczekaj jak zrobisz to wklej zdjecia. Będziecie pierwsi z murowanymi szafkami w kuchni-chyba. Jestem super ciekawy pomysłu. wcale nie pierwsi. To bardzo obniża koszty wykonania kuchni a jest przepiękne. http://www.muratordom.pl/kuchnia/projekty-i-aranzacje/para-murowana,123_1926.html http://www.domosfera.pl/wnetrza/1,93228,6585512,Kuchnia_murowana.html http://www.meblekuchenne.org.pl/murowana-kuchnia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 25.05.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 to wszystko nie takie proste 1. po odebraniu PnB czekasz chyba 1 mc na uprawomocnienie 2. potem jak już jest prawomocne (czy ostateczne, jak tam się ta cholera nazywa) zgłaszasz kierownika budowy i rozpoczęcie robót z 7 dniowym wyprzedzeniem do UM czy starostwa zależy gdzie budujesz i dopiero potem możesz zacząc budowanie cos mi się kojarzy, że PNB uprawomacnia się 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 25.05.2010 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Zgadza się, klauzula wykonalności powstaje po 2 tygodniach od wydania decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 25.05.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Rozmawiałem z Panem wydającym PNB i powiedział,że da się skrócić czas 14dni uprawomocniania się decyzji.Ponieważ jest tylko jedna osoba która może wnieść sprzeciw to właśnie ona jak napiszę w obecności urzędnika oświadczenie to termin ten zostanie skrócony.A teraz najważniejsze.Tą osobą jest moja żona,która też jest inwestorem.Po co miałaby blokować swoją inwestycje?Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 25.05.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 wcale nie pierwsi. To bardzo obniża koszty wykonania kuchni a jest przepiękne. http://www.muratordom.pl/kuchnia/projekty-i-aranzacje/para-murowana,123_1926.html http://www.domosfera.pl/wnetrza/1,93228,6585512,Kuchnia_murowana.html http://www.meblekuchenne.org.pl/murowana-kuchnia/ Dokładnego majstra do tego potrzebujecie. Nigdy się nie spotkałem z takimi szafkami,wyglądają ładnie państwo Smith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 25.05.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 mamy dobrego majstra - dom nam buduje i tak już do końca zostanie. Szafki też oni wymurują. A teraz o tym co się dziś stało... o godz. 7.30 telefon (kto o takiej porze dzwoni??) - niespodzianka - na budowe jest majster nasz z ekipą, będa budować w innych miejscach za mokro nie da się robić w ziemi a że my już mamy parter to pięterko można sobie budować spokojnie i od rana budowa ruszyła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 25.05.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 No to "plus" dla majstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 25.05.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 PaniSmith super wieści :) Mój mąż też ma od dzisiaj wolne i stawiamy mury :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts