Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas dziś panowie kończą szalunek na wieniec i układają zbrojenie jutro zalewamy piątek ,sobota zasypujemy fundamenty ,a jak droga wytrzyma tą gruche z betonem i piasekiem cieżarówy to lejemy chudy beton a jak nie to chłopaki będą murować ściany a potem zalejemy,jak przeschnie jeszcze bardziej.

Pani Smith też mi sie takie szafki podobają od dawna ale jeszcze są pod znakiem ? Myślałam ,że mąż zrobi lubi takie prace a drzwiczki myśleliśmy kupić w K.Zebrzydowskiej .

renatamama też u nas w pierwszej wersji mąż miał robić sam szafki, ale jak widzę jak tym chłopakom idzie murowanie, to zastanawiam się czy to ma sens.. Przecież oni takie szafki to w jeden dzień zrobią na całą kuchnię.. najwyżej wykończeniem mąż się zajmie, bo jeszcze nie wiemy czy płytki, czy sam klinkier, czy może obrobimy tynkiem (czy czym to się robi) na półokrągłe, bo i takie widziałam i są chyba najładniejsze.. tyle, że najwięcej pracy wymagają..

super, że udalo wam się doprowadzić do zalewania - trzymam kciuki żeby droga wytrzymała!

Dziewczyny mogę Wam tylko pozazdrościć krzątających się ekip murarskich. Nie mam pojęcia kiedy u nas znów ruszymy do przodu. Wody gruntowe są tak wysoko, że odpompowywanie nic już nie daje i wokół fundamentów stoi woda :( Wyobraźcie sobie, że posiane wzdłuż płotu kwiatki wzeszły i przetrzymały powódź. Siewki stoją równiutko jak wojsko wzmocnione "żurem", w którym się skąpały :yes:

http://lh6.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/S_v08vBsj8I/AAAAAAAABbw/QkRZpXOEbqE/27.jpg

..... a jak nie to chłopaki będą murować ściany a potem zalejemy,jak przeschnie jeszcze bardziej.

my tak właśnie zrobiliśmy i jest w tym jeden plus- piasek lepiej się ubije, szczególnie po opadach deszczu- nam osiadł jakiś cm a ubijany był zagęszczarką warstwowo! W tamtym tygodniu położyliśmy chudziak i jest ok:D

U nas narazie tak...doszły już nadproża nad garażem i drzwiami tarasowymi, dzisiaj szalują strop:D

my tak właśnie zrobiliśmy i jest w tym jeden plus- piasek lepiej się ubije, szczególnie po opadach deszczu- nam osiadł jakiś cm a ubijany był zagęszczarką warstwowo! W tamtym tygodniu położyliśmy chudziak i jest ok:D

U nas narazie tak...doszły już nadproża nad garażem i drzwiami tarasowymi, dzisiaj szalują strop:D

http://img441.imageshack.us/img441/3854/dscn3128.jpg

Właśnie tak musimy chyba zrobić bo dziś wozili piach jutro jeszcze styropian na ocieplenie fundamentów ,mąż dzwonił ,że droga to już rozjechana wsumie nie ma dnia keidy nie pada dziś dopiero było w 100 % słonecznie.