Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie tez drenaz obowiazkowy ....... ale to juz wczesniej ustalalam ( przed powodzia ) wprawdzie nie mam piwniczki , ale teren glina + il wiec wole sie zabezpieczyc ....... :D

I u nas też drenaż będzie + do tego podłączenie do kanalizacji burzowej w ulicy - na szczęście z map wynika, że najniżej położony punkt u nas na działce (gdzie będzie studzienka) jest wyżej niż punkt w burzówce, więc woda będzie ładnie spływać :D :yes:

Rozmawiałem z Panem wydającym PNB i powiedział,że da się skrócić czas 14dni uprawomocniania się decyzji.

Ponieważ jest tylko jedna osoba która może wnieść sprzeciw to właśnie ona jak napiszę w obecności urzędnika oświadczenie to termin ten zostanie skrócony.

A teraz najważniejsze.

Tą osobą jest moja żona,która też jest inwestorem.

Po co miałaby blokować swoją inwestycje?Nie wiem.

Ooo, a to ciekawe - czy to potwierdzona informacja?

Ooo, a to ciekawe - czy to potwierdzona informacja?

Jeszcze nie potwierdzona.

W przyszłym tygodniu pełnomocnik żony pojedzie do UM to się przekonamy.Obawiam się tylko ,że pełnomocnictwo które ma będzie problemem dla urzędników.

Ponieważ podczas tworzenia go ,miał być na jedna działkę (inną niż mamy teraz) bo podobno tak nas poinformował notariusz na każdą czynność potrzebujemy inne (nowe)pełnomocnictwo,co było kompletną bzdurą.

Kazaliśmy wiec,mu rozszerzyć pełnomocnictwo do wszystkich czynności z ograniczoną kwotą.

Urzędnicy czytają początek pełnomocnictwa i zazwyczaj mamy problem.

Termin może być skrócony ponieważ tylko żona może wnieść sprzeciw.Dlatego tylko ona musi napisać oświadczenie.

W przyszłym tygodniu zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

U nas pogoda wymarzona do budowania :wiggle:ale droga bardzo grząska więc nici z dowozem materiałów leżakujących w hurtowniach :( No i prognozy pogody znów są dla nas nieciekawe :bash:

My przez to ,że jak u was droga była grząska dziś już lepiej ale od poniedziałku ma podobno padać, wypożyczyliśmy traktor i przyczepe i woziliśmy piach do zasypania fundamentów ,wczoraj pan wjechał ze styropianem ale mniejszym sprzętem .Chcemy skończyc etap 0 ,bo już nam się znudził .

Basiu - czy robiliście osobny projekt do podłączenia się do burzówki? U nas nie ma tego w PnB i jeśli będziemy chcieli się podłączać to trzeba to chyba osobno załatwiać..

Nie, nie robiliśmy... to długaaa historia (z naszym architektem)... obawiam się, że będziemy musieli osobno to załatwiać :(

Nie, nie robiliśmy... to długaaa historia (z naszym architektem)... obawiam się, że będziemy musieli osobno to załatwiać :(

trochę mnie to matwi :(

ale cóż, chyba już najwyższy czas się tym zająć.. a że akurat jestem na L4 to sobie podzwonię do ZIKITu (bo chyba oni są od tej sprawy) i dowiem się wszystkiego.. Pewnie projekt będzie trzeba robić..

Jak będziesz coś wiedzieć, to proszę koniecznie daj znać :) Będę wdzięczna :D

już wszystko wiem. Można to załatwić bez problemu, tylko oczywiście ponosząc dodatkowe koszty (projekt)

wszystko jest opisane:

http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-urzedowe/procedury

najpierw procedura 22 potem 45

:)