Asia1719502664 28.05.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 U nas codziennie pada. Budolańcy wejda może w czerwcu. Wciąż za mokro. jak ja wam zazdroszczę tych stanów zero i murów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 28.05.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Stan na dzisiejszy poranek: http://images46.fotosik.pl/298/765e6d8e1a3b74b4m.jpg :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.05.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 U mnie tez drenaz obowiazkowy ....... ale to juz wczesniej ustalalam ( przed powodzia ) wprawdzie nie mam piwniczki , ale teren glina + il wiec wole sie zabezpieczyc ....... I u nas też drenaż będzie + do tego podłączenie do kanalizacji burzowej w ulicy - na szczęście z map wynika, że najniżej położony punkt u nas na działce (gdzie będzie studzienka) jest wyżej niż punkt w burzówce, więc woda będzie ładnie spływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.05.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Rozmawiałem z Panem wydającym PNB i powiedział,że da się skrócić czas 14dni uprawomocniania się decyzji. Ponieważ jest tylko jedna osoba która może wnieść sprzeciw to właśnie ona jak napiszę w obecności urzędnika oświadczenie to termin ten zostanie skrócony. A teraz najważniejsze. Tą osobą jest moja żona,która też jest inwestorem. Po co miałaby blokować swoją inwestycje?Nie wiem. Ooo, a to ciekawe - czy to potwierdzona informacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 28.05.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 musisz pytać u nas w UM. Każdy pewnie po swojemu robi.. Basiu - czy robiliście osobny projekt do podłączenia się do burzówki? U nas nie ma tego w PnB i jeśli będziemy chcieli się podłączać to trzeba to chyba osobno załatwiać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 28.05.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Ooo, a to ciekawe - czy to potwierdzona informacja? Jeszcze nie potwierdzona. W przyszłym tygodniu pełnomocnik żony pojedzie do UM to się przekonamy.Obawiam się tylko ,że pełnomocnictwo które ma będzie problemem dla urzędników. Ponieważ podczas tworzenia go ,miał być na jedna działkę (inną niż mamy teraz) bo podobno tak nas poinformował notariusz na każdą czynność potrzebujemy inne (nowe)pełnomocnictwo,co było kompletną bzdurą. Kazaliśmy wiec,mu rozszerzyć pełnomocnictwo do wszystkich czynności z ograniczoną kwotą. Urzędnicy czytają początek pełnomocnictwa i zazwyczaj mamy problem. Termin może być skrócony ponieważ tylko żona może wnieść sprzeciw.Dlatego tylko ona musi napisać oświadczenie. W przyszłym tygodniu zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.05.2010 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 My dziś fundamenty zasypujemy ,maziamy z zewnątrz czarną mazią i kleimy styropian .W poniedziałek panowie robią drenaż wokół domu oraz będą zakładac folie kubełkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 28.05.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 A my dzisiaj strop zalewaliśmy. Schody już też całe zalane są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 29.05.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 U nas pogoda wymarzona do budowania :wiggle:ale droga bardzo grząska więc nici z dowozem materiałów leżakujących w hurtowniach No i prognozy pogody znów są dla nas nieciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 29.05.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 u nas już wszystko przygotowane do robienia dachu. Ale panowie dziś nie pracowali bo.. drewna nie dowieźli z tartaku.. Poczekamy do poniedziałku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 29.05.2010 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 U nas pogoda wymarzona do budowania :wiggle:ale droga bardzo grząska więc nici z dowozem materiałów leżakujących w hurtowniach No i prognozy pogody znów są dla nas nieciekawe My przez to ,że jak u was droga była grząska dziś już lepiej ale od poniedziałku ma podobno padać, wypożyczyliśmy traktor i przyczepe i woziliśmy piach do zasypania fundamentów ,wczoraj pan wjechał ze styropianem ale mniejszym sprzętem .Chcemy skończyc etap 0 ,bo już nam się znudził . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 30.05.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Basiu - czy robiliście osobny projekt do podłączenia się do burzówki? U nas nie ma tego w PnB i jeśli będziemy chcieli się podłączać to trzeba to chyba osobno załatwiać.. Nie, nie robiliśmy... to długaaa historia (z naszym architektem)... obawiam się, że będziemy musieli osobno to załatwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 30.05.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Nie, nie robiliśmy... to długaaa historia (z naszym architektem)... obawiam się, że będziemy musieli osobno to załatwiać trochę mnie to matwi ale cóż, chyba już najwyższy czas się tym zająć.. a że akurat jestem na L4 to sobie podzwonię do ZIKITu (bo chyba oni są od tej sprawy) i dowiem się wszystkiego.. Pewnie projekt będzie trzeba robić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 30.05.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Jak będziesz coś wiedzieć, to proszę koniecznie daj znać Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 31.05.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Jak będziesz coś wiedzieć, to proszę koniecznie daj znać Będę wdzięczna już wszystko wiem. Można to załatwić bez problemu, tylko oczywiście ponosząc dodatkowe koszty (projekt) wszystko jest opisane: http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-urzedowe/procedury najpierw procedura 22 potem 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.05.2010 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 PaniSmith śliczne mury. My dziś zwozimy troszke pustaków panowie mają ocieplać fundamenty i kłaść papę .Jedziemy dziś kupić komin jednak gotowy bo dostaliśmy dobrą cene na gotowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.05.2010 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 a pan murarz powiedział ,że jak bedzie ładnie to tydzień ,półtora i będziemy lać strop.Ciekawe zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 31.05.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 To całkiem możliwe z tym stropem. U mnie ekipa potwierdziła, że to jest realny termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.05.2010 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Mam nadzieję oby u mnie muruje jeden murarz i pomocnik ,jeden robi zbrojenia ,my budujemy bliźniaka u znajomego budują w 2 ale nasz jest sprytniejszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 31.05.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 U mnie jest 4 osobowa ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts