T i A 31.05.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 W ekipie nie murarz jest najważniejszy przy tempie pracy tylko pomocnik,to on ma więcej do zrobienia.Wiem co mówię bo rok pracowałem jako pomocnik dla 5 murarzy.Bez dobrego pomocnika murarz nie wybuduje domu w sprawnym tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.06.2010 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 witam po przerwie. Widzę, że u Was mury pną się do góry. My zakończyliśmy stan zero (zdjęcia w dzienniku) i trwa etap załatwiania przyłącza wody i prądu, a potem pewnie kredytu na następny etap. Dzisiaj pojawiła się informacja, że od sierpnia banki mają zacząć stosować rekomendację T i dostanie kredytu walutowego ma być możliwe tylko przy zapewnieniu 20% wkładu własnego. To nam trochę może skomplikować sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 01.06.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 a dlaczego kredyt walutowy jest lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 01.06.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 witam po przerwie. Widzę, że u Was mury pną się do góry. . Nas po raz kolejny zastopowała pogoda. Leje i zalewanie chudego betonu musieliśmy przesunąć na sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.06.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Nas po raz kolejny zastopowała pogoda. Leje i zalewanie chudego betonu musieliśmy przesunąć na sobotę. To dokładnie tak jak u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.06.2010 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 U nas to samo z tym ,że chudy odpuściliśmy sobie kazaliśmy murować ,wczoraj ocieplili fundamenty i przyjechało 12 palet pustaka a dziś kazaliśmy nie wysyłać transportu z pustakiem do nas bo rano lało i droga całkiem by była już do d..y .Chudy wylejemy jak panowie wymurują ściany .Będzie sobie chudy i strop schnął i jak pogoda dopisze panowie zaczną robić wode i kanalizacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 01.06.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Widzę, że aura nie rozpieszcza wielu z nas. Odetchnę kiedy będę miał już SSO , w tym szczelny dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 01.06.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 u nas już dach robią. Podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.06.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 a dlaczego kredyt walutowy jest lepszy? rata niższa, w porównywarce comperia.pl najniższa rata dla kredytu 450 tys. w PLN to 2657, a w EUR 2045. W CHF 2181, ale ta walut już jest mało opłacalna, bo banki mają horendalne marże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.06.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 rata niższa, w porównywarce comperia.pl najniższa rata dla kredytu 450 tys. w PLN to 2657, a w EUR 2045. W CHF 2181, ale ta walut już jest mało opłacalna, bo banki mają horendalne marże. Rata niższa, a waluty teraz dobrze stoją Tylko przy budowie wypłacają w transzach i istnieje ryzyko, że tak na prawdę nie weźmiesz kredytu przy mocnym kursie... A i podobno w niektórych bankach biorąc kredyt np. w euro przy podpisujesz umowę na określoną kwotę euro. Może potem się zdarzyć, że dostajesz mniej złotówek niż ci potrzeba (ale może być też więcej;)) Większe ryzyko z kredytem walutowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.06.2010 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Hejka Wy przynajmniej przy chudziaku ..... , a u mnie ani slychu ani dychu !!!!!!! kanaliza jeszcze nie ruszona , mowie Wam nie chce sie nawet wkurzac ( ponoc zdrowie najwazniejsze ) . Jutro ( w srode ) hydraulik ma wchodzic z rurkami pod chudziak i rozkladac , ale czarno to widze po tej dzisiejszej ulewie ................ No nic Panie i Panowie byle do LATA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 02.06.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 U nas na szczęście roboty postępują i to całkiem nieźle:http://images37.fotosik.pl/295/f677d3b3019cea30m.jpg http://images45.fotosik.pl/301/f922ab0a509ecf62m.jpg Mąż muruje sam od tygodnia. Tylko mu brat i mój tata przynoszą cegłę i beton...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.06.2010 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 hejka z ranka . ninsia śliczne czerwone mury a fundamenty będziecie izolować i ocieplać ? .U mnie znowu pada brrrrrrrrrrrr kurcze gdyby nie ta pogoda to już była by płyta a tak ledwo fundament .Wczoraj kupiliśmy 2 kominy z Bolesławca koszt 3800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 02.06.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Zazdroszczę! I życzę powodzenia w dalszej realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 02.06.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 ninsia śliczne czerwone mury a fundamenty będziecie izolować i ocieplać ? Niesia :) Będziemy izolować i ocieplać na koniec. Mój mąż pracuje w zawodzie i mówi,że tak lepiej bo wtedy styropian z fundamentów nie pokruszy się. A tak przy stawianiu zawsze się czymś zaczepi, obedrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.06.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Rata niższa, a waluty teraz dobrze stoją Tylko przy budowie wypłacają w transzach i istnieje ryzyko, że tak na prawdę nie weźmiesz kredytu przy mocnym kursie... A i podobno w niektórych bankach biorąc kredyt np. w euro przy podpisujesz umowę na określoną kwotę euro. Może potem się zdarzyć, że dostajesz mniej złotówek niż ci potrzeba (ale może być też więcej;)) Większe ryzyko z kredytem walutowym... To się zgadza, pytanie było w czym walutowy jest lepszy ryzyko przy walutowym istnieje zawsze. Dla mnie ta kwota wypłacanych transz nie jest aż tak "boląca". Kolega wynegocjował sobie np. kurs, aby mieć pewność, że dostanie tyle ile chce przy kolejnych transzach. Większe ryzyko to spread w razie wcześniejszej spłaty kredytu. (w moim przypadku wzięłam kredyt na działkę na 97 tys w CHF w lipcu 2008=CHF<2 zł i teraz w razie wcześniejszej spłaty mam do zapłaty ok. 140 tys.). Kredyt w PLN jest chyba tylko opłacalny w BZ WBK przy tej promocyjnej marży 1,35. Po wejściu do strefy euro to już w ogóle strzał w dziesiątkę. Minus- prowizja 3,5 i oddalająca się data wejścia w euro (nie wspominając o pogłoskach krachu nieruchomości w Chinach, problemach Grecji i innych i tak naprawdę nie wiadomo, co będzie). Aha Kredyt Bank daje jeszcze od 1,99 w PLN i to jest jeszcze do rozważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 02.06.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 W Millenium 1,6 przy 0% prowizji (mam nadzieję, że się uda, jesteśmy w trakcie negocjacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 02.06.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Niesia :) Będziemy izolować i ocieplać na koniec. Mój mąż pracuje w zawodzie i mówi,że tak lepiej bo wtedy styropian z fundamentów nie pokruszy się. A tak przy stawianiu zawsze się czymś zaczepi, obedrze. o proszę, a ja się zastanawiałam czemu u nas ekipa jeszcze tego nie zrobiła, tylko zostawiają na potem.. to już wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 02.06.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 a poradźcie jeszcze proszę, czy warto korzystać z usług takich firm jak expander? W celu wybrania najlepszego kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 02.06.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Wstępnie pytaliśmy w Expanderze, ale okazało się, że nie zawsze kierują się obiektywnymi informacjami, a poaza tym zdarzało się, że nie dopełniali formalności i potem klient zostawał na lodzie z kłopotami. Ostatecznie sami chodziliśmy po bankach i decydowaliśmy jaki kredyt jest dla nas najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts