PanPaniSmith 02.06.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 a ile to trwa? Od momentu rozpoczęcia starania o kredyt (pierwsza rozmowa z bankiem który wybraliście) do momentu otrzymania gotówki na konto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 02.06.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 U nas było to kilka miesięcy. Zaczęliśmy w lipcu 2009 r. To był wstęp, bo nie mieliśmy PnB. Tak na serio od października do końca grudnia 2009 r. trwał proces podpisywania umowy. Potem sprawy sądowe, hipoteka. Pierwsza transza została uruchomiona 1 lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 02.06.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 U nas chyba ok 1,5 miesiąca od zaniesienia papierów do pierwszej transzy.A dokładniej w 1 tygodniu lutego złożyliśmy wniosek ze wszystkimi papierami, 6 marca podpisaliśmy umowę, 23 marca pieniądze były na koncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 02.06.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 a poradźcie jeszcze proszę, czy warto korzystać z usług takich firm jak expander? W celu wybrania najlepszego kredytu? Według mnie jeżeli masz czas iść do kilku banków 3-4 to nie warto. Ja mam nie najlepsze doświadczenia z Open Finance. Nie zaproponowali najlepszego rozwiązania dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 02.06.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 a ile to trwa? Od momentu rozpoczęcia starania o kredyt (pierwsza rozmowa z bankiem który wybraliście) do momentu otrzymania gotówki na konto? Tu akurat nie odpowiem, bo my chcieliśmy jak najpóźniej, tzn złożyć dokumenty już, a dostać ok. wrzesień- październik, dlatego nie naciskamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 02.06.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.06.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 o proszę, a ja się zastanawiałam czemu u nas ekipa jeszcze tego nie zrobiła, tylko zostawiają na potem.. to już wiem u nas to samo powiedział WYkonawca - przy dalszych pracach styropian może się zniszczyć, a to nie jest problem odkopać i ocieplić a poradźcie jeszcze proszę, czy warto korzystać z usług takich firm jak expander? W celu wybrania najlepszego kredytu? Ogólnie uważam tak jak inni, że lepiej pójść do banków i popytać. Przy kredycie na działkę byłam w open finance i nic szczególnego mi nie powiedzieli. Większość rzeczy sama wiedziałam i rozumiałam, więc nie mieli mi co tłumaczyć. Niestety potem ich oferty odbiegały od tego, co mi już podawano w banku. Ja nie mam czasu chodzić, więc dzwonię i proszę o informację mailem. Nie wszędzie się udaje - np. BZ WBK powiedział, że sprawdzenie, czy załapię się na 1,35 trzeba zrobić na miejscu - muszę mnie zweryfikować w BIK i potrzebują sprawdzić dowód osobisty. Mailem mam dostać ofertę PKO BP, Kredyt Bank i prawdopodobnie DnBNord (najpierw mają dzwonić). Mam jednak parę ogólnych wątpliwości - liczenie wkładu własnego - jak i gdzie najlepiej liczą, w jakiej walucie brać, jaka oferta jest w miarę konkurencyjna, aby opłacało mi się spłacić kredyt na działkę. Kredyt mam w Polbanku. Aktualne warunki mają fatalne, więc branie u nich kredytu nie wchodzi w rachubę. Zostaje więc spłata albo szukanie innej nieruchomości na zabezpieczenie. Mam akurat dzisiaj wolną godzinę, więc wpisałam się na spotkanie w open finance. Dam im jeszcze jedną szansę. Myślę jednak, że jak już wybiorę ofertę, to będę wszystko załatwiać w banku, a nie przez OF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 03.06.2010 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Więźba gotowahttp://pl.fotoalbum.eu/images1/201002/130539/473811/00000005.jpgTeraz tylko jak najszybciej to wszystko pozakrywać.Nie jest źle, zacząłem 03.03.2010, czyli po trzech miesiącach i z przerwami na przeczekanie deszczu w miarę szybko budowa się posuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 03.06.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 no ja muszę się pochwalić, ze jestem na tym samym etapie co ty http://images42.fotosik.pl/212/d5e29d6a5041baccm.jpg chociaż z tego co pamiętam to wy mieliście podpiwniczenie? I czy wasze deski są zaimpregnowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 03.06.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Tak, są impregnowane, a krokwie zewnętrzne dodatkowo malowane białym impregnatem. Piwnice mam pod całym domem. Miałem chwile zwątpienia czy potrzebne, ale teraz już nie żałuję, przydadzą się. Kiedy zakładacie dachówkę? Ja mam nadzieje, że od jutra coś się zacznie dziać na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.06.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 my mamy zacząć prace z dachówką od poniedziałku, dziś jeszcze panowie mają być na budowie i coś robić (chyba do dachówek to jeszcze sporo brakuje - wcześniej trzeba te folie rozłożyć impregnujące?) Ale nie wiem czy dadzą radę coś robić, pada od wieczora (może w końcu przestanie), znów alarm przeciwpowodziowy.. W nocy straszne burze były.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.06.2010 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Oj burza jak diabli .trzaskało mi deszczem po oknach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 04.06.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Na południu nie było tak źle. Coś tam zagrzmiało nad ranem, ale nic specjalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.06.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 widać zależy które południe u mnie burza całą noc. Rano pojechałam na budowę. Chłopaki robią.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 04.06.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Moge powiedzieć, że południe południowe , rejon Cieszyna i Skoczowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.06.2010 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 U nas mieliśmy w nocy włamanie do naszego blaszaka ale nic nie skradli myśleli pewnie ,że mamy sprzęt a tam dyserbit ,folia kubełkowa ,czajnik kawa ,cukier, woda mineralna dla budowlańców i ich ubrania robocze nawet betoniary brak bo budowlańcy wożą ze sobą.Napędzili tylko stracha ale wiemy ,że zostawiać nic nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.06.2010 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 A z dobrych wieści to to ,że budowlańcy przeczekali ranny deszczyk i zaczeli obkładać wieniec papą i robić narożniki z naszego Porothermu więc MURY zaczeły pnąć się do Góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.06.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 no to brawo Renatamama nareszcie ruszliście! zefirispka - burze były w okolicach Krakowa, więc całkiem niedaleko od was. a u nas panowie kończą ścianki działowe na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.06.2010 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 A u mnie tak ............... http://img594.imageshack.us/img594/9340/znowutosamo30620101.jpgUploaded with ImageShack.usLicze , ze w sobote woda zniknie ........... bedziemy wypompowywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.06.2010 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Edyta dobrze ,że tylko koło fundamentów ,my po ostatnim deszczu mieliśmy jedną kałuże koło fundamentów jedna na drodze ale rowek zrobiony wystarczył i odpłyneło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts