Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hejka Pani Smith .Właśnie u nas rowek wystarczył bo domek budujemy na górce poszło wszysko po działce i na pola sąsiednie .

U nas o 8.30 przyjechała pierwsza partia 12 palet pustaków mąż wozi traktorem z przyczepą bo panowie bali się wjechać bo jeszcze troszke grząsko (wyładowali u sasiada Niżej) a murarze murują trzeba pogode wykorzystać i jakoś materiał im dostarczyć ,ma być jeszcze jeden transport z 12 paletami .Po niedzieli mam nadzieje ,że droga będzie na tyle sucha ,że już wjadą ciężkim sprzętem .

Edyta dobrze ,że tylko koło fundamentów ,my po ostatnim deszczu mieliśmy jedną kałuże koło fundamentów jedna na drodze ale rowek zrobiony wystarczył i odpłyneło .

Niestety nie tylko ........

http://img18.imageshack.us/img18/8036/znowutosamo20620104.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tak wyglada " domek gospodarczy " ............

http://img229.imageshack.us/img229/2387/znowutosamo20620102.jpg

Mysle , ze uda sie jakos dzisiaj te wode wypompowac ............ :yes: i wreszcie zacznie sie to prawdziwe budowanie :D, byle znow nie dolalo bo z tych fundamentow to nigdy nie wyjde !!!!!

Pozdrawiam i slonka zycze :cool:

Trzymaj się Edyta, najbliższe dni mają być słoneczne. U mnie w końcu (!) udało się wylać chudziaka.

Od poniedziałku- mury do góry :D

My może wylejemy też chudziak po niedzieli ,narazie mury idą pogoda zaczeła dla nas budujących być łaskawa i niech tak zostanie droga mi wyschnie i gruchy wjadą

I jak wam Edyta M poszło? Współczuję w takich warunkach budować, ale dzisiaj wreszcie to słońce mocniej zaświeciło (przynajmniej u nas na Śląsku) i oby tak zostało jak najdłużej. My już skończyliśmy piąć się w górę, teraz trochę przestoju będzie a potem wchodzi cieśla i dach się będzie budował:)

Trzymaj się Edyta, najbliższe dni mają być słoneczne. U mnie w końcu (!) udało się wylać chudziaka.

http://img44.imageshack.us/i/chudybeton.jpg

Od poniedziałku- mury do góry :D

Dzieki wielkie.....:hug:

GRATULACJE z powodu wylania chudziaka :wave: ...... teraz po tych deszczach to wszystko czlowieka cieszy .... a najbardziej nas inwestorow ten kawalek betonu , cegielka czy dachoweczka .

Byle do przodu :yes:

BUUUU Edytko ściskam i oby było dalej takie słonko jak dziś to szybko wyparuje .U nas była przed wczoraj woda w kanale w garażu a jak dziś to nie wiem mąż pojechał rano na budowę odbierać bloczki i kominy a panowie walczą z murami .

Witaj Kochana :D

Nie ma to jak wsparcie " BRACI BUDOWLANEJ " , zaraz wiecej optymizmu wlewa sie w serducho ...... :hug:

Budujcie Kochani , sloneczko wysylam i gorace usciski :yes:

I jak wam Edyta M poszło? Współczuję w takich warunkach budować, ale dzisiaj wreszcie to słońce mocniej zaświeciło (przynajmniej u nas na Śląsku) i oby tak zostało jak najdłużej. My już skończyliśmy piąć się w górę, teraz trochę przestoju będzie a potem wchodzi cieśla i dach się będzie budował:)

Hejka :D

Czesc wody udalo sie wypompowac .... pracowala jedna pompa 9 godzin i jakies 20 cm. ( moze troszke wiecej ) zeszlo po obwodzie :stirthepot:......... tutaj na zdjeciu wyraznie widac ile wody udalo sie wybrac , pozostal po niej bialy pasek na fundamentach ...

http://img7.imageshack.us/img7/3096/wypompowywaniewody50620.jpg

A tutaj zobaczcie jaka mam " zorana dzialke " niestety nic nie wjedzie teraz ..... nawet pan koparkowy do wybierania ziemi wokol domu pod zrobienie drenazu .....

http://img441.imageshack.us/img441/3096/wypompowywaniewody50620.jpg

Jeszcze jutro 6.czerwca chociaz to niedziela moi Kochani pelnomocnicy :hug:beda pracowac przy wypompowywaniu wody ( moze zorganizujemy druga pompe ) ..... chcemy pozbyc sie jak najszybciej tego .......... !@#^&*()_+ .......... z dzialki zeby ziemia szybciej schla i jakos to budowanie ruszylo z miejsca

Pozdrawiam i sloneczka zycze nam wszystkim do zimy !!!!! :yes:

Witajcie kochani :)

Nareszcie "pozbyliśmy" się wody, a walka trwała dość długo. Najpierw powodziowa a potem gruntowa wracała kilka razy. Ostatnie dni pogodowe trochę nas oszczędziły. Wczorajsza sobota należała do baarrddzzoo udanych. Cały dzień słońce i lekki wiaterek. Zaryzykowaliśmy i przywieźliśmy materiały do dalszego budowania :yes::yes::yes: Udało się do nas dojechać chociaż był jak to mówi mój małż moment krytyczny.

Edyta M - współczuję tych warunków na budowie i mocno trzymam kciuki:yes:

chciałam tylko powiedzieć, ze dziś na interii przeczytałam, że od poniedziałku intensywne opady :(

Moje Kochane Smithy :cool: bo sie pogniewamy .............. zeby mi z taka wiadomoscia w niedziele wyskakiwac , a moi pelnomocnicy charuja na budowie pozbywajac sie wody .

Moja prognoza pokazuje tak :

http://pogoda.onet.pl/0,1214,38,miasto.html i tego sie trzymam :hug:.