PanPaniSmith 05.06.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 dokładnie o tym samym pomyślałam - tam aż się prosi zrobić rowek, bo puki co woda okopana wałami - to sobie stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.06.2010 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Hejka Pani Smith .Właśnie u nas rowek wystarczył bo domek budujemy na górce poszło wszysko po działce i na pola sąsiednie .U nas o 8.30 przyjechała pierwsza partia 12 palet pustaków mąż wozi traktorem z przyczepą bo panowie bali się wjechać bo jeszcze troszke grząsko (wyładowali u sasiada Niżej) a murarze murują trzeba pogode wykorzystać i jakoś materiał im dostarczyć ,ma być jeszcze jeden transport z 12 paletami .Po niedzieli mam nadzieje ,że droga będzie na tyle sucha ,że już wjadą ciężkim sprzętem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.06.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Edyta dobrze ,że tylko koło fundamentów ,my po ostatnim deszczu mieliśmy jedną kałuże koło fundamentów jedna na drodze ale rowek zrobiony wystarczył i odpłyneło . Niestety nie tylko ........ http://img18.imageshack.us/img18/8036/znowutosamo20620104.jpg Uploaded with ImageShack.us Tak wyglada " domek gospodarczy " ............ http://img229.imageshack.us/img229/2387/znowutosamo20620102.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.06.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Mysle , ze uda sie jakos dzisiaj te wode wypompowac ............ i wreszcie zacznie sie to prawdziwe budowanie , byle znow nie dolalo bo z tych fundamentow to nigdy nie wyjde !!!!! Pozdrawiam i slonka zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 05.06.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Trzymaj się Edyta, najbliższe dni mają być słoneczne. U mnie w końcu (!) udało się wylać chudziaka. http://img44.imageshack.us/i/chudybeton.jpg Od poniedziałku- mury do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.06.2010 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 BUUUU Edytko ściskam i oby było dalej takie słonko jak dziś to szybko wyparuje .U nas była przed wczoraj woda w kanale w garażu a jak dziś to nie wiem mąż pojechał rano na budowę odbierać bloczki i kominy a panowie walczą z murami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.06.2010 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Trzymaj się Edyta, najbliższe dni mają być słoneczne. U mnie w końcu (!) udało się wylać chudziaka. Od poniedziałku- mury do góry My może wylejemy też chudziak po niedzieli ,narazie mury idą pogoda zaczeła dla nas budujących być łaskawa i niech tak zostanie droga mi wyschnie i gruchy wjadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 05.06.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Widzę, że można i tak i tak, jak komu wygodnie. Moja ekipa wolała najpierw zrobić płytę.http://img44.imageshack.us/img44/1286/chudybeton.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 05.06.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 http://img44.imageshack.us/f/chudybeton.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.06.2010 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Moja też wolała ale wczoraj i dziś jest ładnie więc zaczeli murować a droga jeszcze nie nadaje się na przejechanie tylu ton .Mam nadzieję ,że już będzie słoneczko i ekipa zacznie podciągać do nas wodę i kanalizację i utwardzimy droge . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 05.06.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Rozumiem, nie ma co ryzykować. Betoniarka na kółkach nie należy do lekkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 05.06.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 I jak wam Edyta M poszło? Współczuję w takich warunkach budować, ale dzisiaj wreszcie to słońce mocniej zaświeciło (przynajmniej u nas na Śląsku) i oby tak zostało jak najdłużej. My już skończyliśmy piąć się w górę, teraz trochę przestoju będzie a potem wchodzi cieśla i dach się będzie budował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.06.2010 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Trzymaj się Edyta, najbliższe dni mają być słoneczne. U mnie w końcu (!) udało się wylać chudziaka. http://img44.imageshack.us/i/chudybeton.jpg Od poniedziałku- mury do góry Dzieki wielkie..... GRATULACJE z powodu wylania chudziaka ...... teraz po tych deszczach to wszystko czlowieka cieszy .... a najbardziej nas inwestorow ten kawalek betonu , cegielka czy dachoweczka . Byle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.06.2010 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 BUUUU Edytko ściskam i oby było dalej takie słonko jak dziś to szybko wyparuje .U nas była przed wczoraj woda w kanale w garażu a jak dziś to nie wiem mąż pojechał rano na budowę odbierać bloczki i kominy a panowie walczą z murami . Witaj Kochana Nie ma to jak wsparcie " BRACI BUDOWLANEJ " , zaraz wiecej optymizmu wlewa sie w serducho ...... Budujcie Kochani , sloneczko wysylam i gorace usciski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.06.2010 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 I jak wam Edyta M poszło? Współczuję w takich warunkach budować, ale dzisiaj wreszcie to słońce mocniej zaświeciło (przynajmniej u nas na Śląsku) i oby tak zostało jak najdłużej. My już skończyliśmy piąć się w górę, teraz trochę przestoju będzie a potem wchodzi cieśla i dach się będzie budował Hejka Czesc wody udalo sie wypompowac .... pracowala jedna pompa 9 godzin i jakies 20 cm. ( moze troszke wiecej ) zeszlo po obwodzie ......... tutaj na zdjeciu wyraznie widac ile wody udalo sie wybrac , pozostal po niej bialy pasek na fundamentach ... http://img7.imageshack.us/img7/3096/wypompowywaniewody50620.jpg Uploaded with ImageShack.us A tutaj zobaczcie jaka mam " zorana dzialke " niestety nic nie wjedzie teraz ..... nawet pan koparkowy do wybierania ziemi wokol domu pod zrobienie drenazu ..... http://img441.imageshack.us/img441/3096/wypompowywaniewody50620.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.06.2010 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Jeszcze jutro 6.czerwca chociaz to niedziela moi Kochani pelnomocnicy :hug:beda pracowac przy wypompowywaniu wody ( moze zorganizujemy druga pompe ) ..... chcemy pozbyc sie jak najszybciej tego .......... !@#^&*()_+ .......... z dzialki zeby ziemia szybciej schla i jakos to budowanie ruszylo z miejsca Pozdrawiam i sloneczka zycze nam wszystkim do zimy !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 06.06.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 chciałam tylko powiedzieć, ze dziś na interii przeczytałam, że od poniedziałku intensywne opady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 06.06.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Witajcie kochani Nareszcie "pozbyliśmy" się wody, a walka trwała dość długo. Najpierw powodziowa a potem gruntowa wracała kilka razy. Ostatnie dni pogodowe trochę nas oszczędziły. Wczorajsza sobota należała do baarrddzzoo udanych. Cały dzień słońce i lekki wiaterek. Zaryzykowaliśmy i przywieźliśmy materiały do dalszego budowania :yes: Udało się do nas dojechać chociaż był jak to mówi mój małż moment krytyczny. Edyta M - współczuję tych warunków na budowie i mocno trzymam kciuki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.06.2010 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Edytko super .Pani Smith wypluj te słowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.06.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 chciałam tylko powiedzieć, ze dziś na interii przeczytałam, że od poniedziałku intensywne opady Moje Kochane Smithy bo sie pogniewamy .............. zeby mi z taka wiadomoscia w niedziele wyskakiwac , a moi pelnomocnicy charuja na budowie pozbywajac sie wody . Moja prognoza pokazuje tak : http://pogoda.onet.pl/0,1214,38,miasto.html i tego sie trzymam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts