Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

Witajcie kochani :)

Nareszcie "pozbyliśmy" się wody, a walka trwała dość długo. Najpierw powodziowa a potem gruntowa wracała kilka razy. Ostatnie dni pogodowe trochę nas oszczędziły. Wczorajsza sobota należała do baarrddzzoo udanych. Cały dzień słońce i lekki wiaterek. Zaryzykowaliśmy i przywieźliśmy materiały do dalszego budowania :yes::yes::yes: Udało się do nas dojechać chociaż był jak to mówi mój małż moment krytyczny.

Edyta M - współczuję tych warunków na budowie i mocno trzymam kciuki:yes:

Tak trzymac .....:hug:

Sloneczko musi nam dac szanse na wybudowanie sie :yes:

Dzieki za trzymanie kciukow , mam super Ekipe chlopaki rwa sie do pracy wiec mysle , ze jak tylko pogoda pozwoli to " rusza z kopyta " a maja co robic !!!!

Ja buduje na odleglosc wiec budowanie sledze przez internet , fotki i telefon ..... ale dobrze jest :cool:. Naleze do tych ZORGANIZOWANYCH wiec jak do tej pory wszystko pod kontrola ........... z wyjatkiem pogody ;)

Buziaki i trzymam kciuki za Wasze budowanie :)

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Edytko wiem co czujesz,bo przechodziłam przez to samo.Jak oglądam Twoje fotki to tak jakbym moją działkę widziała jeszcze miesiąc temu.Nam na szczęście już udało się wyjść z ziemi,teraz się wkurzam,bo znowu cały tydzień staliśmy,budowlańcy nie dojechali,bo padało.Mam nadzieję,że jutro już będą.U nas za jakiś tydzień powinni zalać strop nad parterem.

Dużo słonka życzę wszystkim budującym.

Hejka

U mnie wczoraj Poniedzialek 7.06.2010 bylo tak !!!!!

http://img189.imageshack.us/img189/2565/pracanabudowie706201012.jpg

Uploaded with ImageShack.us

i tak , robimy drenaz wokol domu

http://img404.imageshack.us/img404/5742/pracanabudowie706201024.jpg

:D

Hejka

U mnie wczoraj Poniedzialek 7.06.2010 bylo tak !!!!!

http://img189.imageshack.us/img189/2565/pracanabudowie706201012.jpg

i tak , robimy drenaz wokol domu

http://img404.imageshack.us/img404/5742/pracanabudowie706201024.jpg

:D

Super Edytko!!! Tylko tak dalej trzymać!!!

Brawo Edytko :yes: Widać, że ekipie robota dosłownie "pali się w rękach" i efekty od razu widać. Nasza, zdecydowanie mniejsza ekipka (murarz + 1lub 2 pomocników) zaczyna u nas jutro :D Oby pogoda nas ropieszczała to małymi kroczkami też dobrniemy do celu.

Edytko, czy drenaż robiscie dlatego że stała woda, czy planowaliście go już wcześniej?

Świetnie Renatko!!! Wiem jak to cieszy jak mury pną się do góry:) U nas na razie postój, aczkolwiek w piątek ma przyjść ekipa ściany działowe na parterze zrobić a od poniedziałku ma wkroczyć cieśla, ale co z tego będzie to nie wiadomo, ze względu na warunki pogodowe - wiadomo wszystko się przeciągnęło przez tą pogodę- no ale na razie słoneczko świeci i oby jak najdłużej nam pogoda sprzyjała.

robota wre. Super!

Dzieki , dzieki :D

Dzisiaj 8.06.( wtorek ) juz bez takich emocji , ale Panowie dokonczyli obsypywanie drenazu wokol domku .... na dzialce maja jeszcze wkopac dwie studzienki rewizyjne i podprowadzic tam drenaz , zawital rowniez Pan hydraulik rozlozyl czesc kanalizy ( w srode konczy ) :stirthepot:.

Najwazniejsze , ze cos sie dzieje ....... , a kupilam jeszcze plandeke wodoszczelna 15 X 20 metrow ( na wszelki wypadek gdyby zaczelo padac tfu tfu tfu , zeby przykryc cale fundamenty ) :yes:

Brawo Edytko :yes: Widać, że ekipie robota dosłownie "pali się w rękach" i efekty od razu widać. Nasza, zdecydowanie mniejsza ekipka (murarz + 1lub 2 pomocników) zaczyna u nas jutro :D Oby pogoda nas ropieszczała to małymi kroczkami też dobrniemy do celu.

Edytko, czy drenaż robiscie dlatego że stała woda, czy planowaliście go już wcześniej?

Hejka !!!

Do mnie tez zwykle przychodzi 3 - 4 panow w poniedzialek wyjatkowo Majster " rzucil wieksza grupe " ( 9 szt. ) zeby podgonic robote i byl to tez najgorszy odcinek prac na budowie :yes:.

Jolu o drenazu myslalam juz wczesniej , wprawdzie dom nie jest podpiwniczony ale jakos tak wydawalo mi sie , ze powinnam go zrobic zwlaszcza , ze na dzialce glina i il ( czyli grunt nieprzepuszczalny i obawa , ze woda bedzie stala na dzialce ) , a po tych podtopieniach u ludzi teraz po powodzi to na 100% zdecydowalam sie na ten drenaz . Koszt nie jest maly :eek: .... jak bedziesz chciala to przesle szczegoly na priva . Panowie maja skonczyc w czwartek bo wtedy dostarcza kregi na jedna studnie ( druga bedzie ze specjalnego tworzywa )

Pozdrawiam i sloneczka zycze :hug: