Edyta M 06.06.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Witajcie kochani Nareszcie "pozbyliśmy" się wody, a walka trwała dość długo. Najpierw powodziowa a potem gruntowa wracała kilka razy. Ostatnie dni pogodowe trochę nas oszczędziły. Wczorajsza sobota należała do baarrddzzoo udanych. Cały dzień słońce i lekki wiaterek. Zaryzykowaliśmy i przywieźliśmy materiały do dalszego budowania :yes: Udało się do nas dojechać chociaż był jak to mówi mój małż moment krytyczny. Edyta M - współczuję tych warunków na budowie i mocno trzymam kciuki:yes: Tak trzymac ..... Sloneczko musi nam dac szanse na wybudowanie sie Dzieki za trzymanie kciukow , mam super Ekipe chlopaki rwa sie do pracy wiec mysle , ze jak tylko pogoda pozwoli to " rusza z kopyta " a maja co robic !!!! Ja buduje na odleglosc wiec budowanie sledze przez internet , fotki i telefon ..... ale dobrze jest . Naleze do tych ZORGANIZOWANYCH wiec jak do tej pory wszystko pod kontrola ........... z wyjatkiem pogody Buziaki i trzymam kciuki za Wasze budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.06.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Edytko super . Pani Smith wypluj te słowa . NO !!!!! :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 06.06.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 tfu tfu tfu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.06.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 No to jeszcze od siebie dodam TFU !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 06.06.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Popieram Popieram Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 06.06.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Edytko wiem co czujesz,bo przechodziłam przez to samo.Jak oglądam Twoje fotki to tak jakbym moją działkę widziała jeszcze miesiąc temu.Nam na szczęście już udało się wyjść z ziemi,teraz się wkurzam,bo znowu cały tydzień staliśmy,budowlańcy nie dojechali,bo padało.Mam nadzieję,że jutro już będą.U nas za jakiś tydzień powinni zalać strop nad parterem.Dużo słonka życzę wszystkim budującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.06.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Dzieki Kochana .... mam nadzieje , ze bedzie nam juz swiecilo az do zimy ( a co tam w zimie tez moze ...... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 08.06.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Dawno nie cieszyłem się ze Słońca. Ekipa szybko nadrabia zaległości. Mury coraz wyższe. To chyba najbardziej efektowny etap budowy. Potem czeka nas dłubanina wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 08.06.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 U nas zostały 2 ściany po ok 4 metry do dokończenia i jedna ok 3 m długości. I można zabierać się za strop. Dzisiaj ma przyjechać 2 transport pustaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.06.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Hejka U mnie wczoraj Poniedzialek 7.06.2010 bylo tak !!!!! http://img189.imageshack.us/img189/2565/pracanabudowie706201012.jpg Uploaded with ImageShack.us i tak , robimy drenaz wokol domu http://img404.imageshack.us/img404/5742/pracanabudowie706201024.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 08.06.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 robota wre. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 08.06.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Hejka U mnie wczoraj Poniedzialek 7.06.2010 bylo tak !!!!! http://img189.imageshack.us/img189/2565/pracanabudowie706201012.jpg Uploaded with ImageShack.us i tak , robimy drenaz wokol domu http://img404.imageshack.us/img404/5742/pracanabudowie706201024.jpg Uploaded with ImageShack.us Super Edytko!!! Tylko tak dalej trzymać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 08.06.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Brawo Edytko Widać, że ekipie robota dosłownie "pali się w rękach" i efekty od razu widać. Nasza, zdecydowanie mniejsza ekipka (murarz + 1lub 2 pomocników) zaczyna u nas jutro Oby pogoda nas ropieszczała to małymi kroczkami też dobrniemy do celu. Edytko, czy drenaż robiscie dlatego że stała woda, czy planowaliście go już wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.06.2010 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 U nas wczoraj zaczeli ściągać humus z drogi .Mury też idą do góry ,dziś jadę zobaczyć ile zrobili.Dobrze ,że pogoda dopisuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.06.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 No mam mam mury gdzie niegdzie 4 rzędy pustakówa gdzie niegdzie 5 .Jupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 08.06.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Świetnie Renatko!!! Wiem jak to cieszy jak mury pną się do góry:) U nas na razie postój, aczkolwiek w piątek ma przyjść ekipa ściany działowe na parterze zrobić a od poniedziałku ma wkroczyć cieśla, ale co z tego będzie to nie wiadomo, ze względu na warunki pogodowe - wiadomo wszystko się przeciągnęło przez tą pogodę- no ale na razie słoneczko świeci i oby jak najdłużej nam pogoda sprzyjała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 09.06.2010 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 robota wre. Super! Dzieki , dzieki Dzisiaj 8.06.( wtorek ) juz bez takich emocji , ale Panowie dokonczyli obsypywanie drenazu wokol domku .... na dzialce maja jeszcze wkopac dwie studzienki rewizyjne i podprowadzic tam drenaz , zawital rowniez Pan hydraulik rozlozyl czesc kanalizy ( w srode konczy ) . Najwazniejsze , ze cos sie dzieje ....... , a kupilam jeszcze plandeke wodoszczelna 15 X 20 metrow ( na wszelki wypadek gdyby zaczelo padac tfu tfu tfu , zeby przykryc cale fundamenty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 09.06.2010 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Super Edytko!!! Tylko tak dalej trzymać!!! Dzieki Beatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 09.06.2010 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Brawo Edytko Widać, że ekipie robota dosłownie "pali się w rękach" i efekty od razu widać. Nasza, zdecydowanie mniejsza ekipka (murarz + 1lub 2 pomocników) zaczyna u nas jutro Oby pogoda nas ropieszczała to małymi kroczkami też dobrniemy do celu. Edytko, czy drenaż robiscie dlatego że stała woda, czy planowaliście go już wcześniej? Hejka !!! Do mnie tez zwykle przychodzi 3 - 4 panow w poniedzialek wyjatkowo Majster " rzucil wieksza grupe " ( 9 szt. ) zeby podgonic robote i byl to tez najgorszy odcinek prac na budowie . Jolu o drenazu myslalam juz wczesniej , wprawdzie dom nie jest podpiwniczony ale jakos tak wydawalo mi sie , ze powinnam go zrobic zwlaszcza , ze na dzialce glina i il ( czyli grunt nieprzepuszczalny i obawa , ze woda bedzie stala na dzialce ) , a po tych podtopieniach u ludzi teraz po powodzi to na 100% zdecydowalam sie na ten drenaz . Koszt nie jest maly .... jak bedziesz chciala to przesle szczegoly na priva . Panowie maja skonczyc w czwartek bo wtedy dostarcza kregi na jedna studnie ( druga bedzie ze specjalnego tworzywa ) Pozdrawiam i sloneczka zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 09.06.2010 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 U nas wczoraj zaczeli ściągać humus z drogi .Mury też idą do góry ,dziś jadę zobaczyć ile zrobili.Dobrze ,że pogoda dopisuje . :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts