zefirispka 09.07.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witaj w naszych szeregach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 09.07.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 mam pytanie - jak się umawiacie z elektrykami? Czy 4000zł za robotę całego domu to dobra cena? To normalna cena za kompleksową usługę z rachunkiem, gwarancją i kompletem dokumentów do odbioru instalacji w budynku. Mi będzie w domu robił tata były elektryk ale kuzyn ma firmę i za punkt od 50-70 zł To jest chyba cena za usługę z materiałem, a Pani Smith pyta o cenę za robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.07.2010 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam nowych ale nas jest . Robert chyba tak z materiałem ,dokładnie niewiem tak usłyszał mój tata jak klient się pytał ( tata mój był z nim na robocie bo pracownik chorował). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 09.07.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 To normalna cena za kompleksową usługę z rachunkiem, gwarancją i kompletem dokumentów do odbioru instalacji w budynku. To ja Cię zaproszę do siebie na zrobienie inst.elektrycznej w cenie 4000zł. Chyba,że wolisz za 70zl usługa z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 09.07.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Cena usług elektryka jest uzależniona od wielu rzeczy.Np.:-ilości punktów-klasy materiałow z jakich ma być wykonana instalacja(przy cenie z materiałem)-skomplikowania,zaawansowania w nowoczesne systemy instalacji bo tej już pierwszy lepszy "Zenek" nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 09.07.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Spieszę donieść, ze cena za ROBOTĘ 4000zł to bardzo dużo (pól dnia telefonów i wyszło), dodatkowo materiały miały wyjść ok 6000zł, razem 10 000zł. Oczywiście papiery wszystkie jak należy. Jednakowoż wyliczyliśmy, ze w całym domu jest ok 100 punktów i żadnych wymyślnych rzeczy, tylko najprostrze rozwiązania. Jak na mój gust ZA DUŻO. No i po kilku konsultacjach wybrany z białej listy wykonawców tu z forum elektryk, polecany przez 4 forumowiczów umówił się z nami na cenę 5000zł z materiałem!! Bierzemy go i ruszamy we wtorek.Pan ma kolegę od wody, będą sobie koledzy razem instalacje robić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 09.07.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 A ja nie dodałam,że mój elektryk bierze 3000zł oczywiście z materiałem. W naszym domku też będzie bez udziwnień i projekt instalacji elektrycznej nie jest skomplikowany, podobnie jak instalacja wodn.-kan. Zresztą na takie rzeczy zwracaliśmy uwagę gdy wybieraliśmy projekt domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 09.07.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 to macie piękną cenę. Zazdroszczę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.07.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 super Panismit niektórym się w dupach przewraca ja dziś dzwoniłam za kamieniem do drenażu i uwaga u jednego 50 zł tona bez transportu podzwoniłam i mam za 850 zł 15 ton z transportem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.07.2010 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 ja też bez udziwnień po co mi to ma chodzić pralka ,zmywarka ,lodówka i światło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 09.07.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 dokładnie jak my.. dlatego cena pierwsza nas powaliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 09.07.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Dziękuję za przyjęcie w wasze szeregi. Nam elektryk wykona wszystkie usługi gratis mamy to szczęście, że to mój brat. Właśnie jutro zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 10.07.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 to macie szczęście my też mamy w rodzinie 2 elektryków, ale co z tego skoro żaden z nich nie ma uprawnień do robienia wpisów i odbioru instalacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 10.07.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Ale gorąco Dzisiaj w końcu robią się szalunki schodów wewnętrznych. W poniedziałek można by było zalewać beton ale betoniarnia nie może więc chyba zalejemy we wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.07.2010 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 upał straszny ,u nas mieli dziś zrobić sobie wolne ,mąż po 7 pojechał polać beton a z daleka widzi betoniar dotarł na budowe a panowie są pyta ich a co to się stało a oni a spać nie mogliśmy to przyjechaliś pustaki chociaż wymiesiemy na góre i troszke pomurujemy od poniedziałku szalunki na domku i zbrojenie ,cieśle podobno już ich poganiają jak dla mnie dobrze bo chciałabym przed wyjazdem nad morze zostawić SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.07.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 A u mnie dzisiaj zalewamy strop !!!! Trzymajcie kciuki bo betonu lejemy ogromne ilosci ............. ( jeszcze w slupy i nadproza ) Moi biedni pelnomocnicy caly weekend na dzialce beda podlewac lub jak kto woli polewac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.07.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Mąż nadal podlewa lub polewa,a własnie mam pytanie ile to czasu trzeba tak lać?? Renata a kiedy Wy zalewaliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 10.07.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Praca wre, to i upał się robi U nas szalunki schodów gotowe, jeszcze kilka poprawek belek i w poniedziałek będziemy czekali na krytyczne oko kierbuda, a we wtorek lub środę (to właśnie kwestia wydolności w betoniarni), zalewamy strop. Pozdrawiamy wszystkich na budowach Co by się nie działo dziś i jutro wieczorem mecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 10.07.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 A zatem kochani wam i sobie miłego, tygodniowego podlewania-polewania życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.07.2010 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Mąż nadal podlewa lub polewa,a własnie mam pytanie ile to czasu trzeba tak lać?? Renata a kiedy Wy zalewaliście?? My w czwartek strop nad garażami budujemy bliźniaka i chudy w domku laliśmy teraz bo w jak lały te deszcze zrezygnowalśmy z zalewania chudego bo droga była rozjechana .A domek będziemy zalewać może tem czwartek ,piątek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts