Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam pytanie - jak się umawiacie z elektrykami? Czy 4000zł za robotę całego domu to dobra cena?

To normalna cena za kompleksową usługę z rachunkiem, gwarancją i kompletem dokumentów do odbioru instalacji w budynku.

Mi będzie w domu robił tata były elektryk ale kuzyn ma firmę i za punkt od 50-70 zł

To jest chyba cena za usługę z materiałem, a Pani Smith pyta o cenę za robociznę.

Spieszę donieść, ze cena za ROBOTĘ 4000zł to bardzo dużo (pól dnia telefonów i wyszło), dodatkowo materiały miały wyjść ok 6000zł, razem 10 000zł. Oczywiście papiery wszystkie jak należy. Jednakowoż wyliczyliśmy, ze w całym domu jest ok 100 punktów i żadnych wymyślnych rzeczy, tylko najprostrze rozwiązania. Jak na mój gust ZA DUŻO.

No i po kilku konsultacjach wybrany z białej listy wykonawców tu z forum elektryk, polecany przez 4 forumowiczów umówił się z nami na cenę 5000zł z materiałem!! Bierzemy go i ruszamy we wtorek.

Pan ma kolegę od wody, będą sobie koledzy razem instalacje robić..

upał straszny ,u nas mieli dziś zrobić sobie wolne ,mąż po 7 pojechał polać beton a z daleka widzi betoniar dotarł na budowe a panowie są pyta ich a co to się stało a oni a spać nie mogliśmy to przyjechaliś pustaki chociaż wymiesiemy na góre i troszke pomurujemy od poniedziałku szalunki na domku i zbrojenie ,cieśle podobno już ich poganiają jak dla mnie dobrze bo chciałabym przed wyjazdem nad morze zostawić SSO.

A u mnie dzisiaj zalewamy strop !!!!

Trzymajcie kciuki bo betonu lejemy ogromne ilosci ............. ( jeszcze w slupy i nadproza )

Moi biedni pelnomocnicy caly weekend na dzialce beda podlewac :cool: lub jak kto woli polewac

Pozdrawiam

Praca wre, to i upał się robi :)

U nas szalunki schodów gotowe, jeszcze kilka poprawek belek i w poniedziałek będziemy czekali na krytyczne oko kierbuda, a we wtorek lub środę (to właśnie kwestia wydolności w betoniarni), zalewamy strop.

Pozdrawiamy wszystkich na budowach :D

Co by się nie działo dziś i jutro wieczorem mecze ;)

Mąż nadal podlewa lub polewa,a własnie mam pytanie ile to czasu trzeba tak lać?? Renata a kiedy Wy zalewaliście??

My w czwartek strop nad garażami budujemy bliźniaka i chudy w domku laliśmy teraz bo w jak lały te deszcze zrezygnowalśmy z zalewania chudego bo droga była rozjechana .A domek będziemy zalewać może tem czwartek ,piątek .